حقوق زن بر شوهر
زن بر شوهر حقوقی دارد که مرد باید در ادای آن حقوق کوشا باشد. اسلام، مدافع حقوق زن است و در آیات و روایات فراوانی از این حق سخن رفته است.
ادامه مطلبزن بر شوهر حقوقی دارد که مرد باید در ادای آن حقوق کوشا باشد. اسلام، مدافع حقوق زن است و در آیات و روایات فراوانی از این حق سخن رفته است.
ادامه مطلبانتخاب همسر، از مهم ترین و کلیدی ترین مراحل ازدواج است. اگرچه شتاب در اصل ازدواج مورد تاکید است، ولی تأئی و دقت در گزینش همسر»، مورد سفارش است. در انتخاب همسر و شریک زندگی، نباید با توجه به احساسات زودگذر اقدام نمود و به یک نگاه و گفتار و رفتار، چشم بسته ، تسلیم دل شد و با عجله انتخاب نمود؛ بلکه باید پس از فکر و مشورت و گفتگو با خانواده و افراد بزرگتر و با تجربه و با توجه به معیارهای صحیح اقدام کرد.
ادامه مطلباز مهم ترین وظایف زن، خوب شوهرداری کردن است ، آنچه سبب جذب شوهر به خانواده می شود و چشم و دل او را از دیگران می برد، توجه به نیازهای متعارف شوهر و رعایت حقوق او است که ضمن داشتن پاداش فراوان الهی، سبب استحکام زندگی بوده و روح عشق را بر زندگی حاکم می کند.
ادامه مطلبمدارا با همسر و دوری از سخت گیری در امور زندگی، مورد سفارش پیشوایان دین است، چنانکه در سخن رسول خدا آمده است: کسی که به دنبال بهره بردن از زندگی است، با همسر خود مدارا نماید وگرنه به شکستن زن می انجامد. در بحث حقوق زن، در خصوص گذشت از زن و صبر بر برخی رفتارهای او توضیحاتی دادیم که نیازی به تکرار نیست.
ادامه مطلبدر لزوم عفت و پاکدامنی و ترك روابط خارج از خانواده، میان زن و مرد فرقی نیست. با اینکه خداوند در قرآن به جزئیات احکام نماز و زكات اشاره نکرده و بیان آنها و بسیاری از مسائل دیگر را به عهده پیامبر اکرم واگزارده، ولی در بیان مسائل خانوادگی و تربیتی به ریزترین مسائل پرداخته است.
ادامه مطلباز بحث های مرتبط با بحث خانواده، موضوع «طلاق» است؛ موضوعی که در شرایط فعلی بیش از پیش، خودنمایی می کند و متأسفانه با پر رنگ شدن مظاهرمادی و کم رنگ شدن دین مداری، بنیان خانواده را متزلزل و با تهدید جدی «طلاق» مواجه کرده است.
ادامه مطلبحسن معاشرت، از کلیدی ترین وظایف همسران است که محبت را مستحکم و شیرینی زندگی را دوچندان می کند. امیرالمؤمنين (ع) فرموده اند: «مودت و عشق، با حسن معاشرت تداوم پیدا می کند.» و در کلامی دیگر فرمودند: «مصاحبت نیکو، محبت را افزایش می دهد.» همچنین، آن امام عزیز، حسن معاشرت را سبب جذب و انس گرفتن و دوام و پیوستگی ارتباط دانسته است. توجه به نیازهای عاطفی یکدیگر، کلام نرم و رفتار با محبت، ابتدای به سلام، گشاده رویی، اظهار محبت، خوش زبانی، خیرخواهی، گذشت و ایثار، بردباری، وظیفه شناسی، نجابت، کم توقعی، نرم خویی و مواردی که در روایات تأكيد شده و در ادامه بیان می نماییم، جلوه هایی از معاشرت جمیل است که اسلام به آنها اهمیت داده است.
ادامه مطلبروایات فراوانی در نوع رفتار زن نسبت به همسرش وارد شده است که بخشی از آنها به عنوان نمونه ارائه می گردد: 1- از رسول خدا، امام علی و امام کاظم (ع) روایت شده است که: «جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.»
ادامه مطلببچه هایی که بازی می کنند و همبازی دارند، ضمن تخلیه انرژی، از جهت اجتماعی قوی ترند. با قواعد حضور در جمع، رعایت قوانین بازی، مبارزه صحیح با حریف و به کار انداختن آخرین نیرو برای رسیدن به هدف ، آشنا شدن با شکست ها و پیروزی ها آشنا می گردند و در حقیقت، به طور غیر مستقیم ، برخی از اصول زندگی و مسائل اجتماعی را میآموزند.
ادامه مطلباز مهم ترین وظایف زن، خوب شوهرداری کردن است ، آنچه سبب جذب شوهر به خانواده می شود و چشم و دل او را از دیگران می برد، توجه به نیازهای متعارف شوهر و رعایت حقوق او است که ضمن داشتن پاداش فراوان الهی، سبب استحکام زندگی بوده و روح عشق را بر زندگی حاکم می کند.
ادامه مطلببرخی مردان و زنان، بنا به دلایلی همچون فوت یا طلاق، همسر خود را از دست می دهند. با اینکه ازدواج مجدد، حق طبیعی هر فرد است و در اسلام، نگاه مثبتی به این امر شده است، اما متاسفانه در نگاه برخی افراد، به یک موضوع حساس و چالشی تبدیل شده است و علیرغم اینکه ازدواج مجدد برای مردانی که همسر از دست داده اند، قباحتی ندارد، متاسفانه بسیاری از افراد جامعه، ازدواج مجدد این گونه زنان را ناپسند می دانند.
ادامه مطلب«مادرانی که می خواهند دوران شیردهی را کامل سازند، دو سال تمام فرزندانشان را شیر دهند. و خوراك و پوشاك أين مادران، به وجهی نیکو بر عهده پدر فرزند است. هیچ کس جز به قدر توانش مکلف نمی شود. هیچ مادری به خاطر فرزندش ونیز هیچ پدری به خاطر فرزندش نباید دچار ضرر شود.
ادامه مطلبازدواج و تشکیل خانواده ، فواید و منافع فردی و اجتماعی فراوانی دارد، که به گوشهای از آنها اشاره میکنیم؛
ادامه مطلباگرچه مرد در قبال نفقه زن و توسعه معقول در زندگی وظایفی به عهده دارد، تا جایی که رسول خدا فرمودند: «ملعون است، ملعون است، کسی که عیال و خانواده اش را ضایع کند.» ولی زن نیز باید در قبال تلاشهای مرد و رزقی که نصیب او می گردد، قانع بوده و ساز مخالف نزند.
ادامه مطلبپیامبر اکرم (ص) در خصوص رفتار مناسب و حسن معاشرت با خانواده ، سفارش های متعددی دارد
ادامه مطلب