توسل به امامزادگان؛ آری یا خیر؟
آیا برای توسل به امامزادگان دلیلی از آیات قرآن و روایات داریم؟
ادامه مطلبآیا برای توسل به امامزادگان دلیلی از آیات قرآن و روایات داریم؟
ادامه مطلباز نظر اسلام زن حق حضور اجتماعی با رعایت حفظ حجاب را دارد و همچون مردان در فعالیتهای جامعه اسلامی و رهبری آن مشارکت میکند. اگر چنین است، پس چرا حضرت زهرا (س) میفرمایند بهترین چیز برای زن این است که کسی در جامعه او را نشناسد؟
ادامه مطلبزن مسلم همواره در فکر رشد و قرب بهسوی خالق خود میباشد، او میداند عمرش سرمایهای است تا در این فرصت بندگی خدا کند و به وسیله آن به مقامات بهشتی که رب رحیم برای او آماده کرده است، دست یابد. البته قابل ذکر میباشد که اسلام نیز در مورد اکرام زن و معاشرت معروف به او را سفارش اکید نموده است، بهگونهای که پیامبر اسلام (ص) فرمودهاند: (بهترین شما در ایمان کسی است که نسبت به همسرش خوب رفتار کند.)
ادامه مطلبکی از نکات محوری در اندیشه دین شناختی حضرت امام در حوزه مسائل زنان توجه به این اصل است که زن و مرد همان گونه که در نظام آفرینش و ساختار تکوینی زندگی آدمی "نقش تکمیلی متقابل" دارند و در این خصوص و با توجه به جایگاه و نقشی که هر یک از آن دو دارند، هیچ کدام فرع بر دیگری نیستند و تفاوت در نقش به مقتضای حکمت بالغه الهی و ضرورت آن در نظام آفرینش، به معنای اصل بودن یکی و فرعی تلقی شدن دیگری نیست ...
ادامه مطلبیکی از موضوعاتی که در اغلب جوامع در اکثر ادیان مورد بررسی قرار گرفته، این است که گستره دین در زندگی به چه میزان است؟ و همواره پاسخهای گوناگونی در قبال این پرسش شکل گرفته است.
ادامه مطلباساس برنامه حيات اسلامي آن است، كه ازدواج به صورت دائم صورت پذيرد، و اين چنين نهادي است كه موجب آرامش، آسايش و تعادل روحي و رواني مي شود؛ چرا كه ازدواج تنها براي لذّت جسمي و جنسي نيست، بلكه نوعي امنيت روحي و رواني را با خود به ارمغان مي آورد.
ادامه مطلببر اساس فرهنگ اسلامی، انسان موجودی است كه برای رسیدن به كمال و معنویّت خلق گردیده است. اسلام با تنظیم و تعدیل غرایز به ویژه غریزه جنسی و توجه به هر یك از آنها در حدّ نیاز طبیعی، سبب شكوفایی همه استعدادهای انسان شده و او را به سوی كمال سوق داده است.
ادامه مطلبقرآن کريم در مقام بيان قوه جاذبه ومعرفي ملکه عفاف هم تمثيل از مرد ميآورد وهم از زن، حال بايد ديد که آيا مرد در اين صحنه عفيفانهتر تجلي نموده، يا زن در اين مقام بيان عفيفانهتر آورده است؟
ادامه مطلبچرا اسلام برای حجاب حدی معین کرده است؟ حال اگر چند تار مو هم پیدا شود ، مگر قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ چه اثر سوئی ممکن است داشته باشد؟
ادامه مطلببرای اینکه جواب این سوال را در یافته باشیم که آیا حجاب مانع پیشرفت یک کشور است یا خیز، اول تر از همه باید دید که حجاب چیست؟ زیرا بدون دانستن این امر که حجاب چیست، نمی توانیم اهداف، منافع و اضرار آن را بفهمیم، بعد از فهمیدن آن، باید تصمیم بگیریم، که کدامین ترقی را ما می خواهیم به دست بیاوریم، چون بدون معلوم کردن این نکته، نمی توانیم که آیا حجاب مانعی در راه ترقی و پیشرفت است یا خیر؟
ادامه مطلبگفته میشود محصور کردن زنان در چادر و چاقچور، با رنگهای تیره و مشکی نشاط و شور حیات را از زنان سلب میکند. غریزة خودآرایی و زینتطلبی زنان را که عاملی برای رونق بخشیدن به زندگی است، از میان میبرد.
ادامه مطلببرخی چنین میپندارند که خدای بزرگ که همة هستی از آن اوست و به انسانها و بندگانش مهربان و رحیم است، هیچگاه زنی را به خاطر آشکار بودن چند تار مو یا ...به جهنم میفرستد.
ادامه مطلبتعبیر برخی از نویسندگان این است که حجاب، نوعی شعار سیاسی است که برخی گروههای مبارز آن را برای خود برگزیدهاند، این شعار ربطی به دین و شریعت ندارد.
ادامه مطلبدر پاسخ این سوال باید بگویم این طور نیست که مردان هیچ تکلیفی نداشته باشند و هر گونه لباس بپوشند از منظر دین بی اشکال بلکه چون هدف تمام این دستورات حفظ حرمت اجتماع و تامین امنیت جسمی و روحی جامعه و پیشگیری از نفوذ شیطان و افکار شیطانی در میان انسانهاست اگر مردی بداند حضور او در جامعه با وضعیتی خاص مانند پوشیدن لباس آستین کوتاه یا آرایش و پیرایش او دیگران را به گناه وا می دارد باید از آن وضعیت اجتناب کند.
ادامه مطلبیکی از قدیمیترین ایرادها نسبت به پوشش زن این بوده که حجاب، جلوی فعالیت زن را میگیرد، نیمی از انرژی جامعه یعنی نیروی زنان به هدر میرود. در ایران این تز از زمان رضا خان مطرح شد. وی پس از دیدار از دیار ترک، آنگاه که درصدد ایجاد تحول در جامعة ایرانی برآمد، اولین گام در کشف حجاب دانست.
ادامه مطلب