گناه در خانواده
پرسش. اگر شخصي از ارتكاب گناهي منزجر باشد كه آن گناه در جمع خانواده يا دوستان رواج دارد و توانايي اعتراض يا جدا شدن از آنها را ندارد، تكليف چيست؟
ادامه مطلبپرسش. اگر شخصي از ارتكاب گناهي منزجر باشد كه آن گناه در جمع خانواده يا دوستان رواج دارد و توانايي اعتراض يا جدا شدن از آنها را ندارد، تكليف چيست؟
ادامه مطلباول آنكه صله رحم جزء حقوق والدين محسوب نميشود از آن نظر كه پدر و مادرند، بلكه تكليفي الهي است كه در مورد خويشان انجام ميشود. اگر صله رحم با ملاقات پدر و مادر ممكن نشد ميتواند به صورت هاي ديگر، با تلفن يا وسايل ديگري ابراز محبت و مودت كند تا پيوند قطع نشود.
ادامه مطلبپرسش. آيا دست بلند كردن روي پدر و مادر موجب از بين رفتن (حبط) كارهاي خوب گذشته فرزند ميشود؟ آيا با عذرخواهي آن اعمال برگشت پذيرند؟
ادامه مطلبپرسش. اگر پدري به قولي كه داده عمل نكند ـ مثل اينكه قول داده بعد از ازدواج فرزند، ملكي را به او ببخشد امّا بعد از آن به تعهدش عمل نكند ـ تكليف چيست؟
ادامه مطلبپرسش. اگر پدر يا مادري، فرزندشان را وادار به كاري كنند كه از نظر شرعي مشكل داشته باشد، وظيفه چيست؟
ادامه مطلبپرسش. اسلام در رابطه با احترام به والدين و رعايت حقوق آنها چه سفارشي دارد؟
ادامه مطلبپرسش. چگونه ميتوان علاقه بين زن و شوهر را ايجاد كرد يا افزايش داد؟
ادامه مطلبلفظ نشوز در قرآن كريم هم در مورد زن (نساء: 34) و هم در مورد مرد (نساء: 128) به كار رفته است. نشوز در فرهنگ قرآني به معناي عصيان و استكبار از اطاعت آمده است.(علامه طباطبائي، الميزان، قم، جامعه مدرسين، 1417 ق، ج 4، ص 345.) بايد توجه داشت كه اسلام به مرد اجازه نداده است تا هنگامي كه همسرش سركشي كرد و وظيفه زناشويي را انجام نداد، بلافاصله او را بزند
ادامه مطلبپرسش . چرا حضانت و سرپرستي اطفال به پدر واگذار ميشود، مگر مادر عاطفه ندارد و يا اطفال به مادر و محبتهاي روحي مادر نياز ندارند؟
ادامه مطلب
پرسش. اگر
مردي حق همسرش را زير پا بگذارد و ظلم كند آيا بايد در آخرت پاسخگو باشد ؛
چنان كه زن اگر در اداي حق شوهر كوتاهي كند بايد حلاليت بطلبد و در غير
اين صورت مرد ميتواند در آخرت از همسرش طلبكار باشد؟ آيا براي زن نيز اين
امكان وجود دارد كه در صورت مظلوم واقع شدن از شوهرش نگذرد يا چنين اختياري
ندارد؟
پرسش. در كتابي خواندم كه اگر زني شوهرش را آزرده كند يا بدون اذنش از خانه خارج شود، گناهان بسياري براي او نوشته ميشود و لعنت خدا و ملائكه بر اوست و به عذاب جهنم دچار خواهد شد. با توجه به اين روايات اگر زن و مردي در موضوعي اختلاف داشتند و حق با زن بود ولي مرد بدخلق بوده و دعوا را او شروع كند تا حدي كه زن پس از مدتي صبر، طاقت نياورده، مقابله به مثل كند، گناه براي زن نوشته ميشود يا مرد؟
ادامه مطلبپرسش. فرزندان من سادات هستند و من نسبت به آنها حق مادري دارم. كدام يك نسبت به ديگر وظيفه بيشتري داريم؟
ادامه مطلبپرسش. من دختري هستم كه به سبب ممانعت زن بابا از ديدن پدرم محروم بودم و تنها با او تماس تلفني داشتم. اكنون كه حدود يك سال است كه او را از دست داده ام با توجه به اينكه برادر بزرگتر دارم، چه تكليفي براي كسب رضايت و خشنودي پدر بر گردن من است؟
ادامه مطلبپرسش. حقوق پدر و مادر بر فرزند چيست؟ اگر ديدار فرزند با پدر و مادر موجب ميشود كه برخورد پيش آيد آيا درست است كه به ديدار آنها نرو و تنها از لحاظ مالي آنها را تأمين كند؟
ادامه مطلبپرسش. خروج زن از منزل منوط به اجازه شوهر است؛ به ويژه اگر خروجش بر خلاف مصالح خانواده باشد. چرا چنين قدرتي به زن داده نشده است كه در صورت لزوم و بنا بر مصلحت مانع از خروج شوهر از خانه شود؟ با توجه به اينكه گاهي مرد به خاطر مصالحي طلاق نميدهد در حاليكه هيچ رابطه عاطفي بين او و همسرش برقرار نيست، چرا حق طلاق همواره با مرد است؟
ادامه مطلب