خانواده و چالشهاي جامعه امروز
تاكنون تعاريف گوناگوني براي نظام خانواده ارائه شده كه هر يك از اين تعاريف تحتتأثير زمان و مكان مختلف و همچنين نگرش خاصي بوده كه در يك دوره تاريخي خاص بر يك جامعه حاكم بوده است.
ادامه مطلبتاكنون تعاريف گوناگوني براي نظام خانواده ارائه شده كه هر يك از اين تعاريف تحتتأثير زمان و مكان مختلف و همچنين نگرش خاصي بوده كه در يك دوره تاريخي خاص بر يك جامعه حاكم بوده است.
ادامه مطلبدر يك خانوادهي بالنده هر لحظه ميتوان نشاط و سرزندگي، اصالت و محبت و علاقه را احساس كرد. به نظر ميرسد كه در چنين خانوادهاي علاوه بر مغز، قلب و روح هم حضور دارند . افراد با تمام وجود به سخنان همديگر گوش فرا ميدهند و رعايت حال و خواسته يكديگر را ميكنند و براي هم ارزش قايلند و آشكارا محبت خود را ابراز نموده ، يا درصورت لزوم با يكديگر همدردي ميكنند.
ادامه مطلبمنظور از خانواده فاقد عيب و نقص نمي باشد، بلکه ممکن است اعضاي آن داراي مشکلات و موانعي هم باشند ليکن در شيوه مقابله با آنها روش منطقي اتخاذ مي کنند، در اين خانواده موقعيت و جايگاه هر يک از اعضاء داراي ويژگي هايي بدين شرح است:
ادامه مطلبهر جامعه اى متشكل از گروه ها و جنسيت هاى مختلف با علايق و طرز فكرهاى گوناگون است و بايد در تصميم گيرى هاى اساسى آن كه مربوط به همه افراد و گروه ها است و به نوعى منافع و مصالح همگانى را در بر مى گيرد، نقد و نظر همه گروه ها را دخالت داد.
ادامه مطلبدر اين نوع درمان آموزش ، پيشگيري و درمان براي کمک به خانوادهها ، کل خانواده را دربرميگيرد. براي حل مشکل خانواده يا يکي از اعضا آن کل سيستم خانواده مور توجه قرار ميگيرد و تلاش ميشود علل بروز و عوامل تشديد کننده مشکل در داخل خانواده و در نوع روابط اعضا با يکديگر مورد بررسي قرار گيرد
ادامه مطلبکنترل دخل و خرج و آيندهنگري اصلاً صفت بدي نيست اما بعضي از ما مثل ميرزا نوروز "که به کفشهاي پاره و زوار در رفتهاش چسبيده بود" چنان به پول ميچسبيم که جداشدن از آن محال است. روانشناسان خساست را يک نوع مشکل «رواني» ميدانند چون معتقدند افراد مبتلا به اين اختلال روحي- رواني در همه رفتارهايشان دچار خست و امساک هستند؛
ادامه مطلبآمار افراد مبتلا به بيماري اعصاب وروان درجامعه در حال افزايش است . آنچه امروز شاهد هستيم ويزيت سرپايي و در مواردي بستري بيمار و سپس ترخيص بيمار وارجاع وي به خانواده است .در اين ميان نزديك ترين افراد به بيمار اعصاب وروان خانواده او ست.
ادامه مطلب
چه کار کنيد تا همسرتان احساسات خود را با شما درميان بگذاريد؟
مردها معروفند به اينکه همه چيز را توي خودشان مي ريزند، به اندازه زن ها صحبت نمي کنند و احساسات خود را به زبان نمي آورند. زماني که با يک مرد ساکت ازدواج مي کنيد، مشکل بتوانيد کاري کنيد با شما درددل کرده يا سفره دلش را پيش شما باز کند.
البته خدا گفتار زني که با تو در مورد شوهرش گفتگو مي کرد و به سوي خدا شکايت مي کرد، شنيد ؛و خدا گفتگو شما دو تا را مي شنود ،همانا خدا شنوا و بصير است .(مجادله،1)
مقاله « بندگي خدا يا بردگي شوهر » را که نگاشتم وعده دادم که مقاله اي به اين عنوان که «معشوقه يا بردگي »به تحرير در آورم تا حدود اين اطاعت ونحوه استفاده از اين حقّ شوهران را تبين نمايم
اولين نيازى را كه زن و مرد بايد در خانه مراعات آن را بكنند نياز مادى است . مرد اگر مىتواند بايد خانوادهى خود را در رفا بگذارد . اگر مردى مىتواند زندگى ضرورى ، زندگى رفاهى براى خانوادهاش داشته باشد و بخل كند او علاوه بر اين كه حق خانه را ادا نكرده است مصداق آيات و رواياتى است كه در مذمت بخل وارد شده است
ادامه مطلببراي ايجاد ويژگي هاي مثبت در خود و حفظ آن ها سعي کنيد به اصلي به نام اصل نگهداري پايبند باشيد .،اين اصل يعني اجتناب از انديشه منفي، بيان منفي و توجه نکردن به انتقادهاي نابجاي ديگران.
ادامه مطلبمرد يخفروش - که يخهاش کمکم داشتند آب ميشدند - را ديده بود که عاجزانه فرياد ميزد: اِرحموا من يذوب رأس ماله، أِرحموا من يذوب رأس ماله؛ رحم کنيد به کسي که سرمايهاش دارد آب ميشود ... منقلب شد.
ادامه مطلباگر زن به اين موضوع توجه داشته باشد كه مردها، ذهنشان را به موضوع بهخصوصي جلب ميكنند، ميتوانند با پرت نكردن حواس او، از بروز بسياري از اختلافات جلوگيري كنند. اگر زن ميخواهد توجه همسرش را به موضوعي جلب كند، بايد از روش مناسبي استفاده كند. ميتواند به همسرش بگويد كه ميخواهد با او حرف بزند و بعد وقتي همسر، حواسش را متوجه او كرد، درباره مطلب مورد نظرش حرف بزند.
ادامه مطلببرخي روانشناسان عقيده دارند: «دختران باورهاي پدر را پذيرفته ولي در سالهاي بعد در زندگي مانند ما در رفتار مي کنند و پسران نيز عقايد و باورهاي مادر را به ارث برده ولي دقيقا مانند پدر خود زندگي خواهند کرد.»
ادامه مطلبخانواده نخستين و بادوامترين عامل در تكوين شخصيت كودكان و نوجوانان و زمينهساز رشد جسماني، اخلاقي، عقلاني و عاطفي آنان است. فرزندان ما در خانواده رشد ميكنند، بزرگ ميشوند، صفات مثبت و منفي را ياد ميگيرند، راه و رسم زندگي را با تقليد از اعمال ما (والدين) ميآموزند
ادامه مطلب