چگونگی عبادت يهودیان و مسيحیان
عبادت پيروان اديان ديگر مثل يهود و مسيح چگونه است؟ آيا نماز ميخوانند...
ادامه مطلبعبادت پيروان اديان ديگر مثل يهود و مسيح چگونه است؟ آيا نماز ميخوانند...
ادامه مطلبخداوند در قرآن این آگاهی را به پیامبر اسلام می دهد که یهود و نصارا هرگز از تو راضی نخواهند شد، بلکه برعکس، آن ها انتظار دارند تو از آیین آن ها پیروی کنی...
ادامه مطلبروزي عبدالله همراه چهل نفر از برجستگان مذهبي يهود، تباني كردند كه نزد پيامبر آمده و او را در موضوع رسالت و نبوّت در دست انداز بحث آزاد و احتجاج قرار دهند، و با مجادلات خود، حضرت را محكوم نمايند...
ادامه مطلب1. نسبت اديان با يكديگر اديان از ديد كلى به دو مجموعه تقسيم مى شوند: توحيدى و غيرتوحيدى. مجموعه اديان توحيدى (شامل يهوديت، مسيحيت، آيين زردشت و اسلام) به سه اصل توحيد، نبوت و معاد قائلند، ولى اديان غيرتوحيدى هيچ يك از اين سه اصل را قبول ندارند: آن اديان به جاى توحيد، از شرك و به جاى نبوت، از حكمت[1] و به جاى معاد، از تناسخ سخن مى گويند.
ادامه مطلبآنچه که در اين مقاله از نظر خوانندگان محترم مى گذرد، جستارى است در باره کتاب مقدس مورد قبول يهود و مسيحيت. مى دانيم مهمترين پشتوانه هر دين، متونى است که پيروان و متوليان آن دين، به عنوان متون مقدس بدان ايمان دارند. اينگونه متون هر اندازه از اتقان بيشترى برخوردار باشند بر صحت و حقانيت آن دين، گواهى روشن ترى ميدهند و به عکس هر اندازه اين متون، از جهت سنديت تاريخى و يا دلالت مضمونى، ضعف و خلل بيشترى داشته باشند در گواهى بر حقانيت آن دين از ضعف و وهن بيشترى رنج خواهند برد. بنابراين، ديندارى و ايمان پيروان هر دين، پيوندى ناگسستنى و غير قابل انکار با متون مورد قبول آن دين دارد.
ادامه مطلبپيش از آن که اهورامزدا جهان مادي بيافريند، عالم روحاني را که آن را عالم فروهر گويند، آفريد.يعني آن چه بايستي هيئت مادي به خود بگيرد. از پيش صورت معنوي يا فروهر آن آفريده شده است واز روي صور عالم فروهر ترکيب جسماني پذيرفته، به جهان در آمدند. (3000 سال دوام عالم معنوي)
ادامه مطلبزن حقيقتي است که در طول تاريخ، فراز و نشيبهاي فراواني را تحمل کرده و از زنده به گور شدن تا خدايي شدن را به خود ديده است. زن غير از حقيقت انساني، رازي در خود نهفته دارد که بايد جلوههاي مختلف آن کشف و صورتهاي گوناگونش پديدار شود تا آن گونه که هست، شناسايي و معرفي گردد.
ادامه مطلببراساس جهانبيني اديان الاهي، انسان خليفه خداوند و مركز و محور جهان هستي است. وي عهدهدار رسالت كسب معرفت، تهذيب نفس و اصلاح جامعه است. و حيات او در جهان آخرت نيز استمرار دارد. علاوه بر حفظ كرامت انسان، استعدادهاي معنوي و عقلاني بشر در پرتو رهيافتهاي فطري و هدايتهاي وحياني شكوفا ميشود. حجاب و پوشش از جمله موضوعاتي است كه رعايت آن موجب حفظ كرامت انسان است.
ادامه مطلبپوشش و عفاف از آن جهت که يک امر فطرى است و براى حيات اجتماعى انسان ضرورت دارد، در اديان و مذاهب الاهى داراى جايگاه خاصى است. تمام اديان آسمانى، حجاب و پوشش را بر زن واجب و لازم شمرده اند و جامعه بشرى را به سوى آن فراخوانده اند؛ زيرا حيا و لزوم پوشش به طور طبيعى در نهاد زنان به وديعت نهاده شده و احکام و دستورهاى اديان الاهى هماهنگ و همسو با فطرت انسانى تشريع شده است.
ادامه مطلبپروتستانتيزم حرکتي بود که نظام اروپايي ايجاد شده تحت اقتدار کليساي کاتوليک را ويران ساخت. همراه با پروتستانتيزم دين از مفهوم حقيقي خود جدا شده، به کاتاليزوري اجتماعي تبديل شد که اهداف نظام فکري سکولار را تقديس نمود و بدين ترتيب پيشاهنگ حرکتي گرديد که حيات دنيوي را به اساسيترين هدف انسان بدل ساخت.
ادامه مطلباين مقاله با رويكرد نظري و تحليلي، برخي از ويژگيهاي نوشتاري تورات، انجيل و قرآن را بررسي كرده است. ابتدا بحث كلمه، كلام و انسان كامل (واسطة دريافت كتاب آسماني) و پس از آن، بحث كتاب و تأويل آن مطرح ميشود. سپس مباحثي مانند انسجام و يكپارچگي، وحي يا الهام، تدوين كتاب مقدس و قرآن كريم، سبك نگارش، تدوين كتابهاي جانبي، برتري قرآن بر كتاب مقدس، تحريف قرآن و كتاب مقدس، حجيت و اعتبار، و اوصاف قرآن و كتاب مقدس از نگاه آيات قرآن مطرح ميشود. در اين مقال، تلاش شده است كه مطالب بهصورت تطبيقي، و به اختصار، بيان شود.
ادامه مطلبشوق آگاهي از سرنوشت، در سرشت آدمي نهاده شده است. با نگرشي كوتاه به تاريخ زندگي بشر درمييابيم يكي از دغدغههاي هميشگي انسان، چگونگي فرارسيدن پايان اين جهان و حيات پس از مرگ بوده است. براي مباحثي پيرامون آمدن موعود، جاودانگي روح، پايان اين جهان و فرارسيدن جهان ديگر، واژة «اسكاتولوژي»1 به كار ميرود.
ادامه مطلباين كه چرا و چه طور يهوديان جديد الاسلام در گرويدن به «صوفيه» و «شيخيه» و تشكيلات استعماري «بابيه» و «بهائيه» انتخاب شدند، و چه مهمي را براي دول استعماري تأمين مي كردند، بايد از آن زمان شناسائي كنيم كه «وهب ابن مبنه» و «كعب الاحبار» يهودي براي تحريف اسلام با موهومات و افسانه هائي كه «اسرائيليات» نام گرفت، به ظاهر مسلماني اختيار كردند تا با قصه هاي اساطيري و خرافات الحاقي به اسلام، امتيازات آسماني آخرين دين نسخ كننده ي اديان را از ميان برده، آن را با يهود و تورات هم پايه سازند.
ادامه مطلببه گمان آنان خداوند با پيامبر خود توسط فرشته سخن مي گفت. پروردگار نبايد وصف شود. اوصاف خداوند، اوصاف فرشته است. خداوند برتر و بالاتر از آن است که به وصف درآيد
ادامه مطلببر خلاف فرقه هاي ديگر يهودي، اين فرقه در روز شنبه و ديگر جشن هاي از خوردن مرغ و ماهي و آهو و ملخ خودداري مي کردند. اين فرقه نبوت عيسي را تصديق مي نمودند و گفته هاي او را مخالف تورات نمي دانستند. آنان عيسي را از پيروان موسي مي دانستند و باور داشتند که او مردم را به تورات دعوت مي کند. آنان صريحا اعتراف به نبوت عيسي نمي کردند. گروهي از اين فرقه باور داشتند که : عيسي ادعاي نبوت نکرده و نيز مدعي نبوده که شريعت او ناسخ دين موسي است، عيسي از اولياء الله و عارف به تورات مي باشد و انجيل وحي خانه نيست، بلکه سرگذشت عيسي است که بدست چهار تن از ياران او گردآوري شده است.
ادامه مطلب