آخرت و خدا، هدف بعثت انبیا؟! (1)
درفلسفه ادیان، متفکران غربی عادت کردهاند که متن معارف دینی (اسلامی) را جدی نگرفته و از بیرون و براساس فرضیات ابداعی و استحسانی، برای اسلام، وظیفه و کارکرد بتراشند
ادامه مطلبدرفلسفه ادیان، متفکران غربی عادت کردهاند که متن معارف دینی (اسلامی) را جدی نگرفته و از بیرون و براساس فرضیات ابداعی و استحسانی، برای اسلام، وظیفه و کارکرد بتراشند
ادامه مطلب
پرسش:
چرا انسان با ازدواج، یکی دیگر را – غیر خدا - در قلبش جای می دهد؟ در صورتیکه فقط خداوند است که شایسته عشق ورزیدن است.
به موجب این قانون كلیه مراكز تخصصی درمان نا باروری ذی صلاح مجاز خواهند بود با رعایت ضوابط شرعی و شرایط مندرج در این قانون نسبت به انتقال جنین های حاصله از تلقیح خارج از رحم زوجهای قانونی و شرعی پس از موافقیت كتبی زوجین صاحب جنین به رحم زنانی كه پس از ازدواج و انجام اقدامات پزشكی، نا باروری آنها (هریك به تنهایی یا هر دو) به اثبات رسیده اقدام نمایند.
ادامه مطلب
آيا بر بانوان در نگاه نامحرم پوشاندن چانه نيز لازم است و مقدارى از چانه که موقع پوشيدن مقنعه بيرون مىماند چه حکمى دارد؟
یکی از آیاتی که در قرآن بیان کننده یکی از اشکالات منکران معاد است این آیه است «و قالوا اءذا ضللنا فی الارض اءنا لفی خلق جدید بل هم بلقاء ربهم کافرون* قل یتوفاکم ملک الموت الذی وکل بکم ثم الی ربکم ترجعون»؛ (سجده/ 10و11) و گفتند: آیا آنگاه که ما گم شدیم در زمین آیا ما در آفرینشی جدید قرار خواهیم گرفت؟
ادامه مطلب
دعا ـ كه مغز و حقيقت تمامي عبادات است ـ در صورتي به مرتبه استجابت خواهد رسيد كه شرايط صحت آن موجود و موانعش مفقود باشد. يكي از موانع مهم در اجابت دعا ادا نكردن حقوق كساني است كه به گردن دعا كننده حق دارند. بديهي است تا زماني كه آن حقوق ادا نشود، دعا مستجاب نخواهد شد.
. يكي از حكمتهايي كه براي اين مطلب ذكر شده اين است كه در قرآن تنها كليّات ذكر شده و توضيح و تبيين جزئيات به عهده پيامبر اكرم(ص) گذارده شده است. شخصي به نام ابوبصير ميگويد: از امام صادق(ع) پرسيدم كه مردم ميگويند: چرا از حضرتعلي(ع) و اهلبيت او نامي در قرآن كريم نيامده است؟ امام فرمود: به كساني كه چنين اعتراضي ميكنند بگوييد: همانگونه كه نماز در قرآن آمده، ولي سه يا چهار (ركعت) بودن آن مشخص نشده
آيه الكرسي،مجموعه اي از معارف اسلامي وصفات خداوند مخصوصاً مسئله توحيد در ابعاد مختلف را دربردارد.اين اوصاف كه به دوازده بخش ميرس هر كدام ميتواند ناظر به يكي از مسائل تربيتي انسان باشد. اين آيه شريفه نزد پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) داراي اهميّت خاصّي بوده، و با مراجعه به شمار زيادي از روايات در باب فضيلت و ثواب قرائت آيه مذكور، ميتوان به جايگاه و ارزش آن پي برد.
خداوند هر يك از زن و مرد را به گونه اي آفريده كه هر كدام كاري ميتواند انجام دهد كه ممكن است از عهده ديگري خارج باشد؛ مرد را عقلانيتر و زن را عاطفي تر آفريده است. مرد به سبب داشتن روحيه تعقلي، بهتر ميتواند از عهده تدبير عقلاني زندگي و تأمين مخارج خانه برآيد و زن با داشتن روحيه عاطفي بهتر ميتواند به تربيت فرزندان و اموري از اين قبيل بپردازد
كف زدن به نحو متعارف اگر مفسده اي بر آن مترتب نشود اشكال ندارد. به طور كلي كف زدن في نفسه به نحو متعارف در جشنها و اعياد يا براي تشويق و تأييد و مانند آن اشكال ندارد، ولي بهتراست فضاي مجالس ديني به خصوص مراسمي كه در مساجد و حسينيه ها و نمازخانه ها برگزار ميشود با ذكر صلوات و تكبير معطر شود تا انسان به ثواب آنها برسد.
بدون شك يكي از منابع تفسير و اصول تحقيق براي دستيابي به معارف قرآني «عقل» است؛ البته عقلي كه از مغالطه، وهم و تخيل محفوظ باشد كه اين همان «عقل برهاني» است كه با اصول متعارف خود، اصل وجود مبدأ جهان، صفات و اسماء او و خطوط كلي مسائل فقه، حقوق و اخلاق و به طور كلي «اصل دين» را ميفهمد. اين عقل به فرموده امام كاظم(ع)، به منزله «رسول باطني» خداوند است.
در كارخانه خصوصي استفاده از سرمايه هاي آن به هر منظور و براي مأموريت هاي بسيج منوط به اجازه كارفرما است و بدون اجازه او، استفاده جايز نيست، مگر حاكم شرع حكم دهد. در كارخانه هاي دولتي نيز استفاده از امكانات آن با اجازه كسي كه از نظر شرعي و قانوني حق اجازه دارد، جايز است در غير اين صورت، نه.
چند سال پيش كه روز اول ماه رمضان اعلام نشده بود، بنده به نيت اينكه آخر شعبان است روزه گرفتم. بعداً مشخص شد كه روز اول ماه رمضان بوده است. ميبايست مردم يك روز روزه بگيرند. آيا بنده هم بايد يك روز روزه بگيرم يا خير؟چنانچه روزه مستحبي قصد كرده بوديد به جاي رمضان حساب شده و كافي است وروزه قضايي بر شما واجب نيست، و اگر به نيت روزه قضا گرفته بوديد باز هم به جاي رمضان حساب ميشود.
اگر شخصي در هنگام اتفاق افتادن يك حادثه و... با عجله نذري كند كه بيش از حد توانش باشد و چون آن موقع از شدت ترس و يا تلقين ديگران اين نذر را كرده و بعداً متوجه ميشود كه نميتواند آنرا به آن اندازه ادا كند. آيا اداي آن به مقدار كمتر اشكال دارد؟نذر چند شرط دارد، از جمله:بايد صيغه خوانده شود، اما لازم نيست آن را به عربي بخوانند.
ادامه مطلب
ربا از گناهان كبيره است. در قرآن مجيد به منزله جنگ با خدا و پيامبر(ص) شمرده شده است. ربا به دو نوع قرضي و معاملي تقسيم ميشود. رباي قرضي آن است كه قرض دهنده شرط كند بيشتر از آنچه قرض داده، بگيرد. رباي معاملي آن است كه دو كالاي هم جنس كه با پيمانه يا وزن اندازه گيري ميشوند، بايكديگر مبادله گردند و مقدار يكي بيش از ديگري باشد .
ادامه مطلب