ویژگی اندیشه طالقانی و درخشش آن در "پرتویی از قران"
آیتالله طالقانی یکی از مهمترین و کلیدیترین شخصیتهای مکتب تفسیر سیاسی قرآن در ایران معاصر است.از نظر طالقانی قرآن تنها منبع حیاتبخش و رهاییبخش برای جامعه ایران است..
ادامه مطلبآیتالله طالقانی یکی از مهمترین و کلیدیترین شخصیتهای مکتب تفسیر سیاسی قرآن در ایران معاصر است.از نظر طالقانی قرآن تنها منبع حیاتبخش و رهاییبخش برای جامعه ایران است..
ادامه مطلبده قرن پیش ابن سینا برخی از علوم از جمله فلسفه را از یونان فرا میگیرد و آن را با باورهای بومی و مذهبی خود مطابق کرده و آن را تکمیل میکند؛ به طوری که میتوان او را خاستگاه فلسفه اسلامی معرفی کرد..
ادامه مطلبمرحوم مدرس وقتی احساس نیاز به تعلیم تاریخ پیدا کرد، برای کار به کارخانهای رفت که کارفرمای آن به مسائل مهم تاریخی و روش تاریخنگاری آگاه بود، کارفرمای او مردی مسن، آرام و منزوی بود...
ادامه مطلبلنگ فروش بود. توی بازار اصفهان مغازه کوچکی داشت، ولی نماز شبش ترک نمی شد. پدرش را می گویم. می گفت: هیچ وقت ما را برای نماز صبح بیدار نمی کرد ولی از زمزمه قرآن خواندنش دلمان نمی آمد بخوابیم. یکبار، برای کاری نذر کردم هر شب نمازشب بخوانم. دیدم خیلی مشکله. با خودم گفتم اگر بابا بگوید راضی نیستم خودت را به زحمت بیندازی آن وقت نذرم باطل می شود و من خلاص می شوم. ولی وقتی شنید، گفت باید بخوانی تنبل بی عار!
ادامه مطلب«صدای مهیب انفجار درست رأس ساعت ۹ شب بلند شد... از فردای آن روز رژیم خمینی دیگر مرده است، دیگر رژیم قادر به راست کردن کمرش نخواهد بود» تصوری که سازمان مجاهدین خلق از ترور شهید بهشتی داشتند؛ اما ...
ادامه مطلبدر وجود چمران هم علم هست، هم ایمان؛ هم سنت هست، هم تجدد؛ هم نظر هست، هم عمل؛ هم عشق هست، هم عقل... اینجور هم نبود که یک آدم خشکی باشد که لذات زندگی را نفهمد؛ بعکس، بسیار لطیف بود.
ادامه مطلبمدل روشنفکری شریعتی و امثال او کاملا در نقطه مقابل روشنفکری مریض و وابسته عصر مشروطه قرار داشت. دکتر شریعتی هم مانند همه روشنفکران به دنبال تغییر وضع موجود به وضع مطلوب بود، اما در قالبی متفاوت.
ادامه مطلبدر بیان مظلومیت حجت الاسلام طباطبایی همین بس که سخنان دلسوزانه و مشفقانه این استاد اخلاق در فضای مجازی به گونهای تحریف شده است که کاملا بر خلاف مشی زندگی اوست. سید مهدی طباطبایی را همه می شناختند؛ همان پیرمردِ مهربان برنامه های صدا و سیما که در مناسبت ها درس اخلاق می گفت و با یادی از ائمه اشک بر چشمانش جاری می شد. بدون تعارف بود و هر نکته ای را که به ذهنش می رسید درست را بیان می کرد تا جایی که صراحت لهجهاش او را روزگاری از تلویزیون دور کرد.
ادامه مطلبحکایت داستان دلنشین کسانی که در عین بزرگی ما هیچ چیز از آنها را نمیدانیم...
ادامه مطلببنا به گفته شیخ صدوق(ره)، وی شبی در عالم رؤیا امام مهدی (عج) را می بیند که در طواف خانه خدا به او خطاب می کند: «چرا در باب غیبت کتابی نمی نویسی و غیبت های انبیاء را در آن ذکر نمی کنی؟»
ادامه مطلبحاج شیخ حسنعلی مقدادی اصفهانی، معروف به نخودکی فرزند ملاعلی اکبر در اصفهان زاده شد. با همت پدر، سحرخیزی و راز و نیاز سپیدهدمان را آموخت و از پانزده سالگی تا پایان عمر، سه ماه رجب و شعبان و رمضان و همه ایام البیض را روزه میگرفت و شبها را تا صبح زنده میداشت..
ادامه مطلب