افسردگي چيست ؟
افسردگي يکي از شايعترين بيماري هاي بشر است. اما چقدر ما با اين بيماري آشنا هستيم ؟ آيا هر ناراحتي يعني افسردگي ؟
افسردگي يکي از شايعترين بيماري هاي بشر است. اما چقدر ما با اين بيماري آشنا هستيم ؟ آيا هر ناراحتي يعني افسردگي ؟
افسردگي پس از زايمان به دلايل متعدد به ويژه تغييرات هورموني بروز ميکند. در دوران بارداري، ترشح هورمون زنانه شامل استروژن و پروژسترون به طور چشمگيري افزايش مييابد، اما 24 ساعت پس از تولد نوزاد، ميزان ترشح اين دو هورمون شديداً کاهش مي يابد و به ميزان قبل از بارداري بازمي گردد. پژوهشها نشان ميدهد اين تغيير ناگهاني در ميزان ترشح هورمونها يکي از دلايل اصلي افسردگي پس از زايمان است.
آمدن زمستان يكي از همين مسائل پيش پاافتاده ايست كه مي تواند به بروز واقعه اي بس ناگوار منجر شود. با آمدن فصل زمستان و كوتاه شدن طول روز، بسياري افراد به افسردگي مبتلا مي شوند. اين نوع افسردگي كه «افسردگي فصلي» ناميده مي شود اغلب در پاييز و زمستان اتفاق مي افتد و بيش از همه جوانان و زنان را گرفتار مي كند. افسردگي فصلي تحت تأثير ملاتونين بروز مي كند. ملاتونين هورموني است كه توسط غده پينه آل در مغز ساخته و ترشح مي شود و نقش مهمي در تنظيم ساعت بيولوژيك بدن ايفا مي كند.
تحقيقات نشان داده است پسراني که پدرانشان مبتلا به افسردگي هستند، دو برابر بيش از دختراني که پدر افسرده دارند در دوران پيش از مدرسه دچار اختلالات رفتاري و احساسي مي شوند. همچنين معلوم شده زناني که در دوران بارداري دچار افسردگي هستند، فرزندان شان از رشد رواني و جسمي کندتري نسبت به همسالان خود برخوردار هستند. مادران افسرده نيز توجه کمتري به نوزاد خود دارند.
خواب امری عادی و بسیار ضروری برای بدن انسان است. به عبارتی به کاهش سطح هوشیاری انسان نیز خواب می گویند.
يک متخصص اطفال گفت: کودکاني که در ابتداييترين سالهاي زندگيشان، تنشهاي شديدي را تجربه ميکنند نسبت به همسالاني که چنين تجربهاي ندارند، بيشتر در معرض خطر انواع مشکلات شناختي، رفتاري و هيجاني هستند.
تقريباً همه افراد واژه IQ يا ضريب هوشي را شنيدهاند و کم و بيش با مفهوم آن آشنا هستند.
اما آنچه کمي ناشناخته باقي مانده و هنوز گروه زيادي با آن غريبه هستند، EQ يا همان هوش هيجاني است؛ همان چيزي که براساس نظر دانشمندان ميتواند عاملي براي موفقيت افراد باشد، همان چيزي که ميتواند براي کنترل استرس و اضطراب به فرد کمک کند و همان چيزي که موجب ميشود افراد در جامعه موفقتر عمل کنند.
يك استاد روانشناس گفت: هوش هيجاني يك تفاوت عمده بيان شخصيت هاي مخلتف است و شيوه برخورد فرد با مسائل زندگي را نشان ميدهد.
اگر میخواهید بدانید که نسبت به دیگران چقدر خوشبخت هستید میزان رضایت خود را نسبت به زندگی آنها بدست آورید و با "تفکر عمیق" در مسائل زندگیتان دریابید که چه چیزهایی از آنها کمتر دارید.
وقتی می خندیم عضلات صورت و بدن کشیده می شود فشار خون بالا میرود تندتر نفس می کشیم و اکسیژن بیشتری به بافتها می رسانیم و به طور خلاصه 1 دقیقه خنده از ته دل باعث 45 دقیقه آرامش می شود.
بسیاری از مردم با «نه» گفتن به دیگران مشکل دارند. حتی افرادی که بسیار جسور و با اعتماد به نفس هستند در برخی موقعیتها متوجه میشوند بهرغم میل باطنیشان به دیگران «بله» گفتهاند. البته گاهی بهتر است به چیزی که واقعا علاقه به انجام آن ندارید بله بگویید.
یک روانشناس گفت: هدفها و آرمانها مقصد را نشان میدهند که ما قرار است چه تقدیری برای خود رقم بزنیم.
افراد بايد بدانند كه پيدا كردن راه حل مسايل در زندگي سبب پيروزي ما مي شود و يكي از عوامل موفقيت ماست.
این جزئی از طبیعت انسان است که گاهی اوقات گله و شکایت کـنـد، اما ممکن است تداوم این گله و شکایتها فرصت کسـب موفقیت را از شما بگیرد. همهی ما کسانی را میشناسیم که هر وقت آنها را میبینیم، در حــال شکایت کردن هسـتند. ایـن افـراد تأثـیر منفی بر روی ما میگذارند و روحیهمان را ضعیف میکنند.
اسلام به عنوان دینی کامل و جامع همه ابعاد وجودی و جوانب حیات ما را مدنظر قرارداده است و ما براساس آموزه های آن، معتقدیم که هیچ یک از قوای جسمی، ذهنی، روانی، معرفتی و تمایلات و حالات انسان لغو و بیهوده و یا زیان بار نیستند. این امور فطری و غریزی، در صورتی که به جا از آنها استفاده شود، وسیله ای برای تکامل انسان هستند. مثلا غریزه جنسی برای انسان لازم است و زمینه تداوم نسل را فراهم می آورد. یا غضب گرچه آثار بد اخلاقی و روانی و خسارت ها و زیان هایی را متوجه فرد و جامعه می کند، اما بیهوده نیست و اعمال آن در مواردی لازم است. پس همه قوا و حالات برای انسان لازم اند و اگر در جای خود به کار گرفته شوند، سودمند و مفید می باشند و زیان و آفت ناشی از آن، زمانی است که قوا، حالات و تمایلات در جای خود مصرف نشده اند.
ادامه مطلب