اصول رفتار با کودک 1 تا 3 ساله
کودک نوپا نیاز به مکان نسبتاً خلوت برای خوردن غذا دارد چون تمرکز کوتاه مدت دارد، یعنی صدای بلند رادیو، تلویزیون یا رفت و آمد خواهر، برادر یا مشاجره میتواند توجه او را از خوردن غذا منحرف کند.
ادامه مطلبکودک نوپا نیاز به مکان نسبتاً خلوت برای خوردن غذا دارد چون تمرکز کوتاه مدت دارد، یعنی صدای بلند رادیو، تلویزیون یا رفت و آمد خواهر، برادر یا مشاجره میتواند توجه او را از خوردن غذا منحرف کند.
ادامه مطلبیکی از بهترین هدایایی که پدر و مادر میتوانند به فرزندشان بدهند، امکان شاد زیستن و شاد بودن است. برای شاد بودن نیازی به ثروت و دارایی فراوان نیست بلکه میتوان با سادهترین و پیشپاافتادهترین وسایل و امکانات نیز کودکان را شاد کرد.
ادامه مطلببه کودکان خود اجازه دهيد افکار درون ذهنشان را بيرون بريزند، حتي اگر در حد چند کلمه بيمعني است...
ادامه مطلبآیا برای تربیت کودکان اصول یکسانی وجود دارد که والدین با رعایت آن اصول بتوانند به نحو مطلوبی عمل کنند؟ هر چند که شاید نتوان اصول کاملاً روشنی را برای تربیت بیان کرد، ولی میتوان به چند اصل کلی اشاره کرد که فرایند تربیت را آسانتر میکند. در زیر به برخی آر مهارتها و اصول مهم اشاره میشود:
ادامه مطلبياددهي و ياد گيري از همان اوان کودکي شروع میشود. مرحلهی رشد مغز کودک در طول ماههای اول زندگي، مرحلهی بسيار حساسي است که در چگونگي ياد گيري تمامي سالهای عمر او اثر میگذارد. در اين ماهها مغز کودک بهسرعت زيادي رشد میکند و اين مرحله درست زماني است که پدر و مادر، هشيار و آگاه با فعالیتهایی بسيار ساده و برقراري ارتباطهای اثرگذار میتوانند چگونگي ياد گيري فرزند دلبندشان در سالهای آتي را بهخوبی رقم بزنند و تأثیرات ماندگار خود را بر ذهن و مغز او برجاي بگذارند. آنچه در اين مقاله میآید ، بيانگر مطالبي است که بهنوعی با رشد و ياد گيري کودک و امور مرتبط با ياد دهي و آموزش به او سرو کار دارد.
ادامه مطلبرفتار عمومي نوجوانان اين است که به حرف والدين خود گوش نميدهند. حرفهاي آنها را از يک گوش گرفته و از گوش ديگر بيرون ميکنند. يک دليل چنين رفتاري اين است که والدين آنها اغلب در گفتارشان جدی و پیگیر نيستند. اين نکتهی مهم را بايد در برخورد با فرزندتان به خاطر بسپاريد که جدی نبودن شما و گفتن سخنان متناقض به فرزندتان ، علت اصلي گوش نکردن او و يا شکست روشهاي اصلاحي شما ميباشد.
ادامه مطلبدو نياز فطري بشر که در نظريههاي روانشناسان و پژوهشهاي آنان مشاهده ميشود، نياز به احساس ارزشمندی و احتياج به امنيت است. در اغلب فرهنگهاي بشري، از اوان زندگي کودک، اجتماع به او بايدها و نبايدها را ميآموزد. اين آموزشها در مجموع سبب ايجاد «تصوير مثبت از خويشتن» و «احساس ارزش به خويشتن» يا در اصطلاح عزت نفس ميشود. براي افزايش عزت نفس ميتوانيد راههاي زير را به کودکانتان کنيد.
ادامه مطلباکنون محققان معتقدند که تحریکات ذهنی کودکان از سوی والدین نقشی بسیار در تقویت هوش آنها دارد. براساس یافتههای اخیر، حتی اگر ژنها نقش اصلی در میزان ضریب هوشی افراد داشته باشند، هرگز نمیتوان تأثیر والدین بر ذهن کودک را منکر شد و نادیده گرفت.
ادامه مطلبچگونه فرزندان خود را پاي بند مقررات کنيم؟ همه والدين دوست دارند که فرزندشان تابع قوانين و مقررات باشد و در مکانها و موقعیتهای مختلف رفتارهاي مناسبي از خود نشان دهد. اما حتماً خودتان متوجه شدهاید که پايبند کردن کودکان به مقررات گاه کار مشکلي است و براي بسياري از والدين، مواقعي پيش ميآيد که فرزندانشان به رعايت قوانين و مقررات، تن در نميدهند و بارها از انجام آن سرپيچي ميکنند. در اينجا، چندين راه براي اطاعت فرزندان شما از قوانين و مقررات، ارائه گرديده است...
ادامه مطلببچه شما با شما بدرفتاری میکند؟ آیا اطرافیانتان همه جا میگویند: چه بچهای! چه بداخلاق؟ پیروی از 4 قانون ساده زیر به شما امکان میدهد رفتارهای خوب را در کودک خود تقویت کنید و این رفتار را در آنها بهصورت عادت درآورید...
ادامه مطلببراي واژهی «سيره» دو معناي متفاوت ولي نزديک به هم ارائه شده است. معناي اول به نوع عمل و چگونگي آن و معناي دوم، بهقاعده و سبک آن اشاره دارد. در معناي اول، کليت رفتار و فعالیتهای آدمي مد نظر است. در حالي که در معناي دوم، که اخص از معناي اول است به روشها و قواعدي اشاره میکند که حاکم بر سیرهیا رفتار و اعمال به معناي اعم کلمه است. بدين ترتيب، زماني که از سیرهی تربيتي پيامبر اعظم علیهالسلام صحبت به ميان میآید، منظور مجموعه اصول و قواعد و سبکهای تربيتي منتسب به حضرت است. از آنجا که گفتار آدمي نيز در مقولهی رفتار قابل بررسي است، سيره را مجموعه اقوال و افعال شخصيت بزرگوار نبي اکرم اسلام دانستهاند که معادل واژهی سنت است و در عرف مورخان نيز چنين بوده است...
ادامه مطلباز نظر اسلام، این قسمت از زندگی انسان، بسیار اهمیت دارد. در این دوران است که بنای اساسی شخصیت فردی و اجتماعی جوان پایهریزی میشود. روش تـربـیـتـی اسـلام بر این امر تأکید دارد که جوان این دوران را با معرفت و پاکی سپری کند ...
ادامه مطلباز نكاتي كه مادران بايد رعايت كنند، مسئلهی شير دادن به نوزاد است، علي رغم اين كه برخي به اين مسئلهی سرنوشت ساز چندان توجهي ندارند، اسلام اهميت فوقالعادهای براي آن قائل شده است.
ادامه مطلبدرست است که مضامين لالاییها با هم متفاوت است اما هدف اصلي لالاییها در هر کجا که باشد ،ارتباط صمیمیتر مادر با فرزندان است که در رشد و آیندهی کودک بسيار مؤثر است . خدا کند به بهانهی اشتغال و خستگي ، فرزندانمان را از شنيدن لالايي محروم نکنيم ......
ادامه مطلبكلمه امّ كه در قرآن و روايات بهطور فراوان ذكر شده، به معناي ريشه و سرچشمه است، و به خاطر اين كه كودك حداقل شش ماه و حداكثر نه ماه در رحم زن است،و با تمام قوا جسم و روح خود را از مایههای وجود زن میگیرد، و بهطور دائم از كارگاه جسم و اعصاب و جان زن تغذيه میکند، از وجود او نسبت به كودك تعبير به امّ شده است.در حقيقت مادر اصل، ريشه و سرچشمه وجود كودك است،
ادامه مطلب