معنويت، اصل مهم در تامين سلامت روان
تحقيقاتي كه اخيرا در ايران انجام شد، نشان داد 20 تا 25 درصد مردم دچار اختلالات عصبي و رواني هستند و نياز به مشاوره و درمان هاي روان شناسي دارند.
تحقيقاتي كه اخيرا در ايران انجام شد، نشان داد 20 تا 25 درصد مردم دچار اختلالات عصبي و رواني هستند و نياز به مشاوره و درمان هاي روان شناسي دارند.
بر اساس تعدادي از پژوهشهاي علمي انجام شده در مركز پژوهشهاي ملي قاهره، خواندن نماز صبح در زمان مقرر خود، موجب فعال شدن كار سلولهاي بدن و جلوگيري از ابتلا به تومورهاي سرطاني ميشود.
ادامه مطلبمطالعاتي که در زمينه ي دعا درماني از راه دور بر روي افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي، پُرفشاري خون، بيماري هاي ايدز و سرطان انجام گرفته نيز نشان دهنده ي تاثير مثبت دعا در سلامتي اين افراد است.
ادامه مطلب
امروزه روشن شده است كه "اميد به بهبودي" چه در مورد بيماري هاي جسمي و چه رواني، مي تواند نقشي حتي موثرتر از درمان هاي ارائه شده توسط پزشكان، ايفا كند. چرا كه ديده شده است در مواردي پزشك، در تجويز دارو به بيمار خود، دچار اشتباه گرديده است، اما بيمار به شكل غير منتظره اي بهبود يافته، زيرا نسبت به بهبودي خود، اميد كامل داشته است!
صنايع آرايشي و بهداشتي و دارويي نياز و بستگي خيلي زياد به آنها دارند؛ مثلاً روغن ميخك را براي درد دندان، عصاره برگ اوكاليپتوس را براي ناراحتيهاي تنفسي، و انواع ديگر روغنهاي معطر گياهي را در ساختن داروهاي گوارشي يا تقويتي، روغنهاي مو، شامپوها، كرمهاي پوست، صابونهاي آرايشي يا بهداشتي، مايعات دهان شويه، خميرهاي دندان، خوشبو كننده هوا، عطر و ادوكلن آرايشي، و ده ها توليد ديگر استفاده ميكنن
شخص نمازگزار به جاي اطمينان صرف به پزشك، به وسيله نماز خود به رحمت خداوند اطمينان پيدا مي كند و ايمان دارد كه اگر خدا بخواهد، ابزار مادي در درمان او موثر خواهند بود و با اين اميدواري، "اميد به بهبودي" را در مؤثرين شكل خود، به كار مي اندازد و از آن در پيشرفت درمان هاي پزشكي مربوط به بيماري خود، بهره مي برد. البته از ابعاد ديگري نيز مي توان، از تاثير نماز بر بهبود بيماري ها سخن گفت.
ادامه مطلب" اختلالات تجزيه اي و تبديلي" كه براي سهولت بيان در اين مقاله(1) مانند منابع قديمي تر علمي، با اصطلاح كلي "هيستري"(hysteria) خوانده مي شوند، دلالت بر طيف گسترده اي از انواع بيماري هاي جسمي و رواني دارد كه در ارتباط با مفهوم "تلقين" هستند.
ادامه مطلبختلالات اضطرابي رايج ترين بيماري هاي رواني در جامعه اند که در 15 تا 20 درصد از بيماران کلينيک هاي درماني ديده مي شود. اضطراب حالتي نامطبوع، همراه با انتظاري نامطمئن از رخداد موضوعي زيان آور است. اضطراب موقعيتي است که گاهي در زمان امتحان يا اعمال جراحي و ... ديده مي شود. اضطراب بر اساس تجربه باعث اختلال در يادگيري و ايجاد خطاهاي بيشتر مي شود. از نشانه هاي ذهني اضطراب مي توان عدم تمرکز فکري، ضعف در ادراک، ناتواني در تحليل و ضعف حافظه را نام برد...
ادامه مطلب
انسان به دليل ساختار فکري و بشري خود فراموشکار است و به دليل همين خصوصيت، دچار انحرافات و خطاهاي گاه بسيار بزرگ مي شود. اگر انسان از مسير هدايت و جاده حرکت اصيل خويش منحرف شود و اهدافش را گم کند، دچار سردر گمي عقيدتي و فکري مي شود.
مکانیسم این اثر ناشی از ترشح اندورفین (نوعی مسکن طبیعی) است که در اثر خندیدن در بدن تولید می شود.برای انجام این تحقیق از دو گروه داوطلبان خواسته شد به تماشای فیلم های طنز یا برنامه های جدی بپردازند، سپس مقاومت آنها در برابر درد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد 15 دقیقه خنده، مقاومت در برابر درد را در حدود 10 درصد افزایش می دهد. در حالی که برنامه های جدی چنین اثری را در مهار درد نشان ندادند.
افرادی که دچار اختلال خواب می شوند باید از استرس دوری کنند که این امر با استفاده از تمرینات صورت می گیرد و افرادی که دارای شغل هایی هستند که باعث تنش می شوند باید از استرس دوری کنند که این امر با استفاده از تمرینات صورت می گیرد و افرادی که دارای شغل هایی هستند که باعث تنش می شود باید محل کار را ترک و از آن دوری کنند زیرا ذهن افراد درگیری به وجود می آورد.
ادامه مطلب
نتايج يک نظرسنجي نشان مي دهد افرادي که از کندي و عملکرد آهسته رايانه عصبي مي شوند از يک بيماري شايع ناشي از تکنولوژي زدگي به نام " سندروم ساعت شني " رنج مي برند.به گزارش مهر، در اين نظرسنجي که شرکت اينتل انجام داده است از حدود دو هزار نفر مصاحبه شد که 66 درصد از اين مصاحبه شوندگان، کاربراني بودند که از فناوري هاي کند و با واکنش پذيري پايين " نسبتا عصبي " مي شدند. در حالي که 23 درصد گفتند که در برخورد با رايانه ها و ساير دستگاه هاي انفورماتيکي کند و کم تحرک " بسيار زياد " و يا " بي نهايت " عصبي مي شوند.
البته احتمالا غير از دادن بليت، موارد ديگري را هم مي توان پيدا كرد كه نشان دهنده شخصيت شما باشد، مواردي از قبيل اينكه وقتي به ديگران مي رسيد چگونه رفتار مي كنيد، يا موقع عصبانيت چه طور واكنش نشان ميدهيد، يا مثلا وقتي كسي به شما محبت مي كند، از رفتار او چه برداشتي مي كنيد و چگونه به آن پاسخ ميدهيد، همگي با نوع شخصيت شما ارتباط دارد.
تصور کنيد آسفالت خياباني خوب نباشد. بسياري از افراد از آن عبور مي کنند، اما تعداد کمي هم ممکن است ذهن شان هميشه درگير شود که اين چه وضعيتي است. يعني در واقع هميشه احساس فشار و نارضايتي مي کنند. اين افراد خلق گرفته اي دارند و احساس رضايت نمي کنند.
اکثر اوقات والدين از خلق متغير نوجوانان خود شکايت دارند. گاهي خوشحال و سرخوش و منطبق با شرايط و گاهي افسرده، عصباني و گوشه گير. به هر حال نوجوانان با رفتارهايي مثل خوابيدن زياد، تحريک پذيري و مقاومت در برابر دستورهاي والدين، مشهورند. حالا با اين بالا و پايين رفتن خلق، يک پدر و مادر نگران و مسؤول از کجا بداند رفتار نوجوانش طبيعي است يا به يک بيماري رواني مثل اختلال دو قطبي مبتلاست؟