24 نشانه خانواده خوشبخت
وَ مِن ءَاَيتِهِ أَن خَلَقَ لَكُم مِّن أَنفُسِكُم أَزوَجَاَ لّـِتـَسكُنُوا إِلَيهَا وَ جَعَلَ بَينَكُم مَّوَدَّةَ وَ رَحمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَأَيتٍِِِِ لِّقَومٍ َيتَفَكَّرُونَ
ادامه مطلبوَ مِن ءَاَيتِهِ أَن خَلَقَ لَكُم مِّن أَنفُسِكُم أَزوَجَاَ لّـِتـَسكُنُوا إِلَيهَا وَ جَعَلَ بَينَكُم مَّوَدَّةَ وَ رَحمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَأَيتٍِِِِ لِّقَومٍ َيتَفَكَّرُونَ
ادامه مطلباز اينکه ساعت ها به طور مداوم به چشمان با نمک کودک خود نگاه کنيد، لذت مي بريد؟ اين کار را ادامه دهيد. با اين کار کمک شاياني به رشد مغز کودک خود مي کنيد.کودکان هيچ گاه بدون کمک والدينشان نمي توانند نبوغ و قدرت فکري خود را بروز دهند. به همين دليل، در اين مطلب ۵ راه بسيار جالب و آسان براي پرورش کودکان عاقل تر و باهوش تر برايتان نام برده ايم.
ادامه مطلب
اختلاف نظر بین نوجوان و والدین اجتناب ناپذیر است. اما در هر حال در برخی از موارد، والدین باید مراقب رفتارهای نوجوانشان باشند و آنها را منضبط بار آوردند.
1 - بیشتر از آنکه برای فرزند خود صحبت کنید، به حرفهای او گوش دهید
پرورش قدرت بیان نقاشی فقط وابسته به تکامل جسمی کودک نیست بلکه با درک و شعور نیز در ارتباط است. این ادراک در بدو تولد بسیار جزئی است ولی با پیشرفت سن بهتر میشود. در حقیقت میتوان گفت کودک در ابتدا مهارت کافی ندارد. بنابراین نمیتواند خوب نقاشی کند.
ادامه مطلببرای بسیاری از مردم واژه انضباط مترادف با تنبیه است. اغلب ما در خانواده هایی پرورش می یابیم که در آن تنبیه و پاداش روشی بوده که در مورد انضباط دهی به بچه ها به کار می رفته است. اما این روش به بچه ها فرصت انتخاب نمی دهد تا بتوانند مسئولیت پذیری را بیاموزند. گر چه پاداش و تنبیه ممکن است در سنین پایین موثر به نظر آید ولی ممکن است در دراز مدت موثر نباشد.
ادامه مطلبهمیشه در زندگی، اولین ها ( اتفاقات، خاطرات، تجارب، تماسها و … ) چه خوب و چه بد، تاثیری عمیق و ماندگار در ذهن افراد برجای می گذارند. مثلا اگر کودک یا نوجوان در بیرون از منزل به وسیله منابع مختلفی به طور نامناسبی با مسائل جنسی آشنا شود، کار و تلاش والدین در زمینه آموزش جنسی دو برابر خواهد شد
ادامه مطلبموضوع تربيت فرزند، از ديرباز جزو موضوعات اساسي و بنيادي اسلام بوده است. در دنياي امروز با توسعه و رشد مهارناپذير تکنولوژي و پيشرفتهاي چشمگير آن، و نيز در عصر رويکرد دوباره بشر به مسئله دين و تربيت الهي موضوع تربيت فرزند، همچنان چشمگير مينمايد
ادامه مطلب
متخصصان و مشاوران ما به پرسشهای شما درباره فرزندانتان پاسخ دادهاند.
پسرى ۲۲ ماهه دارم که لبهایش را میخورد طورى که گاهى خون میآید، وقتی به او میگویم جیغ میزند. به غیر از تعدادى کلمه، هنوز هم نمیتواند حرف بزند چه کار کنم عادتش برطرف بشود؟
برقراری ارتباط صحیح با فرزندان یكی از مهارتهای زندگی است كه باید آن را بیاموزیم.ارتباط با كودك به شكل سخنرانی، نصیحت و موعظه، كمترین میزان اثربخشی را دارد. بیشتر افراد تصور میكنند بچهها تا یك سالگی و زمانی كه با كلمات قابل تشخیص سخن نگویند، نمیتوانند ارتباط برقرار كنند كه این تصوری اشتباه است.
ادامه مطلباگر می خواهید لفظی را به کودک بیاموزید، کار خوب و بد را برایش مشخص کنید. به او بیاموزید ما کار خوب و کار بد داریم، نه بچه خوب و بچه بد. هدف از وضع قوانین، آموزش رفتارهای مناسب است نه تنبیه کودک. اگر چه به رفتار ناپسند او اعتراض می کنید ولی محبت خود را از او قطع نمی کنید.
ادامه مطلب
پدري مي گويد: «چگونه با دختر هفده ساله ام رفتار کنم؟» مادري مي پرسد: «چگونه با دختر پانزده ساله ام حرف بزنم؟»، «چگونه مي توانم به دخترم کمک کنم که به درستي با احساس ها و عواطفش روبه رو گردد؟» و ...
مادر و پدر بودن به معنی مبرا از عیب بودن نیست. از زمان تولد کودک، والدین تلاش می کنند فرزندی با تربیت بار بیاورند اما گاهی نتیجه عکس می گیرند...دلیل این موضوع روش های تربیتی اشتباهی است که نادانسته در پیش می گیریم. اگر شما هم مرتکب یکی از این اشتباه ها شده اید، این مطلب را بخوانید تا علت اشتباه بودن و اصلاح آن را یاد بگیرید.
ادامه مطلب
کودکان معمولا به طور عامدانه بیادب نیستند، در اغلب موارد مسئله این است که آنها اصول رفتار مودبانه را یاد نگرفتهاند.
این 25 مورد خلاصه آدابی است که کودک تا 9 سالگی باید یاد گرفته باشد:
البته این توصیه باید با این احتیاط همراه باشد که در دعوای آنها با هیچ آسیبی (جسمی، احساسی یا فکری) همراه نباشد. در این موارد حتماً باید مداخله کنید. اما بیشتر دعواهای بچه ها فقط کل کل و مشاجره عادی است و مداخله والدین فقط حل کردن مشکل توسط خود بچه ها و آشتی کردنشان را کندتر می کند.
ادامه مطلبهدف اساسى دين اسلام، تربيت انسانها و تامين سعادت بشر در تمام ابعاد وجودي ، در تمام مراحل زندگى است. پيامبران الهى به ويژه پيامبر اسلام(ص) ، براى اين هدف مقدس مبعوث شده و در اين راه نهايت سعى خود را مبذول نموده اند و در انجام اين ماموريت،به نيازها، ويژگىها و علايق فطرى بشر به عنوان يك اصل مسلم توجه فراوان داشتند
ادامه مطلب