چرا کودک از تلويزيون استفاده ميکند؟
اگر از کودکي بپرسيد چرا تلويزيون تماشا ميکند، احتمالاً جواب درستي به شما نخواهد داد. روشن است که او تلويزيون تماشا ميکند زيرا آن را دوست دارد، زيرا جالب است، پس چرا بايد چنين پرسشي از او بکنيد ؟
ادامه مطلباگر از کودکي بپرسيد چرا تلويزيون تماشا ميکند، احتمالاً جواب درستي به شما نخواهد داد. روشن است که او تلويزيون تماشا ميکند زيرا آن را دوست دارد، زيرا جالب است، پس چرا بايد چنين پرسشي از او بکنيد ؟
ادامه مطلبتا اينجا ما درباره تغيير الگوهاي سليقه همراه با افزايش سن صحبت كرديم، سن يكي از معيارهايي است كه هماكنون بدان اشاره شد. اگر ما بدانيم كه يك كودك 9 ساله و كودكي ديگر چهارده ساله است، ميتوانيم پيش بيني كنيم در صورتي كه ساير عوامل يكسان باشد
ادامه مطلبكودكان ما امروزه در خانه اي پا به دنيا میگذارند كه تلويزيون در آن به طور ميانگين هفت تا هشت ساعت در روز روشن است. حالا ديگر بيش از آنكه از مادربزرگها داستان و از پدربزرگها خاطره بشنويم اين تلويزيون است كه داستانهاي مربوط به انسانها، زندگي و ارزشهاي آن را براي ما بيان میكند.
ادامه مطلبروان شناسان در اين سخن اتفاق نظر دارند كه رفتار انسان پيچيده ترين انواع رفتار است و ساخت بيولوژيك و فيزيولوژيك او بيش از تمام حيوانات عالي پيچيدگي دارد و همين وضع، شناخت دقيق او را دشوار مي نمايد.
ادامه مطلبدورة اول زندگي يا دورة شيرخوارگي، از لحظة تولد آغاز مي شود و تا دو سالگي ادامه مي يابد. نوزاد در لحظة تولد، بايد رشد جسمي و عصبي كافي داشته باشد تا بتواند در برابر عوامل بيروني نظير سرما، گرما، و فشار ايستادگي كند و زنده بماند.
ادامه مطلباحساسات و عواطف، جزئي از دنياي رواني انسان هستند و نقش بسيار مهمي در زندگي او دارند احساسات و عواطف. همان نيروهاي رواني انسان هستند كه موجب تحرك و تلاش او مي شوند. محبت، موجب مي شود كه انسان براي رضايت محبوب تلاش كند.
ادامه مطلباتكاي كودك به مادر است زيرا از همه نظر به او نزديك تر و مأنوس تر مي باشد. از ديدگاه او مادر چون بتي قابل پرستش است، فردي است كه همه چيز مي داند، مهربان است، مددكار است، در گرفتاري ها فقط به او بايد پناه برد، دردها را از طريق او بايد درمان خواست و براي رفع نيازها بايد به او مراجعه كرد ...
ادامه مطلبتنبيه تنها وسيله تربيت نيست بدون آن هم مي توان كودك را تربيت كرد ولي در اين امر كمتر كسي موفق مي شود، زيرا حصول به آن آگاهي هاي بالنسبه وسيعي لازم است. معمولاً در خانواده هاي خوب و انديشمند تنبيه وجود ندارد ولي بسياري از خانواده ها هم هستند
ادامه مطلبتا مدتي نه چندان پيش عقيده ي عامه و بعضي از خواص همنوا با شاعر خوشكدام و بذله گوي تما ايرج ميرزا بود كه «زبان» نيز در راستاي ديگر مهارت ما ياد دادني است يعني مادر با گذاشتن الفاظ بر زبان كودك او را به ترني وا مي دارد همچون جوجه پرندگان كه به نواي مادر به ترنم در مي آيند .
ادامه مطلباينترنت امروزه دنياي شگفت انگيزي را كه ما درآن زندگي میكنيم متحول كرده است. اينترنت همچنين به وجود آورنده دنياي كاملا جديد و ارتباطي جهاني است كه هر فردي كه به آن وارد میشود میتواندخودرا فرد ديگري وانمود كرده و هركاري كه بخواهد درآن انجام دهد.
ادامه مطلببه دنبال تربيت خانواده اين شخصيت كودك است كه اينده او را مي سازد اگر ترسو، خجالتي، سرخورده و بدون اعتماد به نفس باشد احتمال گرايش او به اعتماد نيز بيشتر خواهد بود.
ادامه مطلب
- به نوجوانان گوش فرادهيد. - به نوجوانان ياد دهيد چگونه به خودخوش بگذرانند نمي توان ازنوجوان انتظارداشت كه مانند دوران كودكي خود يا مانند يك نوجوان خودش را سرگرم كند اوبه سرگرمي مناسب سن خود نياز دارد.
ادامه مطلبنيازهاي رواني دوره نوجواني و جواني كه درجه اهميت آنها معمولاً با توجه به محيط زندكي و موقعيت و آداب و رسوم اجتماعي در محيط هاي مختلف متفاوت مي باشند عبارتند از نياز به مهرباني و محبت:
ادامه مطلبسخني ازامام علي (ع) درموردنقش معلم‹‹ كسي كه خود را درمقام راهبري مردم قرار مي دهد، بايد بيش از آنكه به تعليم ديگران بپردازد، به تعليم خويش اقدام كند. وتأديب او به عملش، پيش از تأديب بوسيله زبانش باشد.
ادامه مطلبهمانطور كه مي دانيم انسان اجتماعي متولد شده و از زماني كه كودك به مادرش مهر مي ورزد و يا به ديگران احساس عشق ، حد و يا دشمني مي كند ، اجتماعي است . روان شناسان تربيت اوليه را در شكل گیري شخصيت كودك بسيار مؤثر دانسته اند .
ادامه مطلب