مردمان جمله بخفتند و شب از نيمه گذشت
آنكه در خواب نشد چشم من و پروين است
عده زيادي از همنوعان ما دچار مرض بي خوابي بوده و به جاي آنكه علت اين گرفتاري وحشتناك خود را جستجو كنند، مي كوشند با خوردن قرص هاي كشنده اعصاب خود را فلج نمايند. تا آلام بي خوابي را احساس نكنند. خواب يك عمل طبيعي است و خوابيدن فطرت انسان است . خواب يكي از ضروريات ششگانه زندگاني ماست و بدن ما همان گونه كه به خوردن و دفع آن نيازمند است همان طور كه به نفس كشيدن و پس دادن آن محتاج است ، به خواب و بيداري هم پاي بند بوده و ناگزير به اجراي آنست . اما در عصر ما بيماري بي خوابي بيداد مي كند و ضربات تازيانه آن بر پيكر ناتوان عده اي صدمات جبران ناپذيري مي سازد.
بي خوابي علل و جهات زيادي دارد كه من در اينجا فقط مي خواهم يكي از عوامل مهم آن را كه مسبب نود درصد بي خوابيهاي عصر حاضر است ، براي شما تشريح كنم و مبتلايان را از اين گرفتاري بزرگ خلاص نمايم و مبتلايان مي توانند آنرا امتحان كرده و نتايج درخشان آنرا به آساني به دست آورند. اين موضوع بسيار ساده ، عملي پيش پا افتاده است . بطوري كه شما ابتدا ممكن است آنرا باور ننماييد و پيش خود بگويد چگونه ممكن است يك غذاي ساده و ظاهراء بيضرر كه قوت اغلب ما را تشكيل مي دهد، باعث بي خوابي و اين همه آزار و اذيت مي شود. اين خوراكي لذيذ و مطبوع كه عامل شماره يك بي خوابي مي باشد، چيزي جز قند و شكر سفيد نيست .
همين ماده شيريني نه ما آن را با چاي و قهوه مي خوريم ، با آن شربت درست كرده مي نوشيم و با آن انواع شيريني و نقل و نبات درست مي كنيم . مواد قندي ، مخصوصا قند انگور، سوخت ماشين بدن ماست . مواد قندي و نشاسته اي كه ما مي خوريم ، در اثر يك سلسله فعل و انفعالات حياتي در بدن ما تبديل به قند انگور شده و از راه خون وارد سلولهاي بدن ما مي شود و بطور بطئي با حرارت 37 درجه مي سوزند و تا زماني كه اين شعله فروزان و اين چراغ روشن است زندگاني ما بر قرار مانده و با خاموش شدن آن نوبت مرگ فرا مي رسد، از سوختن مواد قندي در بدن حرارت مولد نيرو به وجود مي آيد و با كمك اين نيرو و اعمال حياتي و كارهاي عضلاتي صورت مي گيرد و در موقع خواب كه مقداري از اعمال حياتي و كارهاي بدني تعطيل مي شود، نيروي حاصله درياخته ها كه به منزله باطريهاي بدن هستند، ذخيره گشته و چنانچه مقدار سوخت زيادتر از حد احتياج باشد باطريها بيشتر شارژ مي گردند و زيادي نيرو مانع خواب و شدت بي فايده فعاليت ياخته ها مي گردد و بنابراين مي توان گفت كه شكر يكي از غذاهاي محرك و مهلك براي بدن انسان است حركت فوق العاده غير طبيعي بدن كه در اثر خوردن قند و شكر ايجاد مي شود، مانع استراحت اعضاي مختلف بدن شده و موجب مرگ تدريجي مي گردد.
كساني كه قند و شكر زياد استعمال مي نمايند، قواي جسماني آنها زودتر تحليل مي رود و عمر آنها در نتيجه كوتاهتر مي شود و به همين جهت است كه دانشمندان و غذاشناسان علت بي خوابي و بدخوابي را نتيجه اعتياد به خوردن شكر مي دانند و چناچه مبتلايان به مرض بي خوابي اعتياد خود را ترك كرده و از خوردن قند و شكر پرهيز نمايند، به راحتي و آساني خواهند خوابيد ضرر خوردن قند و شكر براي سالمندان و كساني كه كارهاي بدني كمتر دارند، به مراتب بيشتر از كارگران و كشاورزان و اطفال است ، زيرا اين اشخاص به علت فعاليتهاي جسماني مي توانند نيروهاي حاصله از سوختن مواد محترقه را خنثي كرده و از بي خوابي جلوگيري نمايند.
شما اگر بجاي قند و شكر سفيد، خرما و كشمش و ميوه هاي ديگر كه شيريني همراه دارند تناول نماييد، هرگز دچار بي خوابي نخواهيد شد. چه قند اين مواد زنده و طبيعي بوده و به مصرف سوخت و ساز مي رسد، يعني آنچه را بدن به حد اعتدال براي سوخت لازم دارد، از آنها مي گيرد و بقيه را به مصرف نوسازي بدن مي رساند و اضافي را دفع مي نمايد. ولي قند و شكر سفيد كه ماده اي محلول بوده و جسمي مرده است نمي تواند در ساختمان بدن انسان شركت كند و خرابي ها را ترميم نمايد، بلكه فقط مي سوزد و ايجاد حريق مي نمايد.
شكر مصنوعي فاقد ويتامين و قدرت مغناطيسي مي باشد و هنري جز سوختن و خرابكاري ندارد. چغندر يك ماده غذايي شيرين و نيرو بخش است و داراي نوزده درصد مواد قندي است و آنچه را بدن انسان براي هضم و جذب مواد قندي لازم دارد، همراه دارد و به همين جهت خوردن آن نه تنها زيانبخش نيست و توليد بي خوابي نمي كند، بلكه بسيار مفيد و سلامتبخش مي باشد، ولي همين كه اين چغندر وارد كارخانه مي شود به يك ماده قندي خالص تبديل شده و ويتامينها و املاح مفيد خود را از دست مي دهد و در نتيجه تبديل به يك سوخت مصنوعي و قابل اشتعال مي شود كه حرارت آن براي بدن انسان طبيعي و سازگار نيست و همين امر سبب مي شود كه اعتدال در مزاج شخص بر هم خورده و خواب خوش و متناسب از او گرفته شود.
مزاج معتدل خواب خوبي را نصيب انسان مي كند، ولي خواب هرگز قادر نيست مزاج كسي را معتدل سازد. پس شما اگر خواهان سعادت و سلامت خود هستيد و مي خواهيد همه شب خواب خوشي را بدون استفاده از قرص هاي زيانبخش داشته باشيد، باستي از خوردن غذاهاي غير طبيعي كه اعتدال مزاج را بر هم مي زنند، خودداري نماييد. علاوه بر قند و شكر، نان سفيد و چربيهاي زياد هم همين عارضه را داشته و زيان فراوان دارند. گندم داراي شانزده عامل غذايي است . وقتي ما آن را از الكهاي چند صفر مي گذرانيم ، دوازده عامل غذايي آنرا مي گيريم و با آن ناني مي پزيم كه هنري جز سوختن و تخمير شدن ندارد.
وسواس سفيدگري كه در قرن بيستم مد روز شده و انسان متمدن امروز مي كوشد همه غذاها را سفيد و خالص كرده و بعد تناول نمايد، بزرگترين اشتباه مردمان شهر نشين امروزيست كه بايستي جدا با آن مبارزه كنيم تا يك زندگاني طولاني همراه با سلامتي و خواب خوش داشته باشيم . در خاتمه براي اطلاع آن دسته از همنوعان ما كه به مرض بي خوابي يا كم خوابي مبتلا هستند، اضافه مينماييم
كه ترس از بي خوابي براي انسان مضر است ، نه خود بي خوابي . نود درصد بي خوابيها با نخوردن قند و شكر و اجتناب از خوردن مواد مقوي ، معالجه مي شود و بقيه عارضه ترس از بي خوابي است .. ترس بيجا مانع خوابيدن است و تمام ضررهايي را كه بي خوابي دارد مربوط به ترس از بي خوابي است .
اگر خواهان خواب خوش و لذتبخشي هستيد، هرگز از بي خوابي نترسيد و بدانيد كه شما مسئول خواب بدن خود نيستند، بلكه يك دستگاه خودكار در بدن شما وجود دارد كه هر موقع باطريهاي بدن شما از نيرو خالي شد، شما را آزار مي دهد و مريض كرده و افكار شما را مغشوش مي نمايد، ترس از نخوابيدن است كه بايستي با آن مبارزه كنيد و ريشه خوف را از خود دور سازيد و با خوردن غذاهاي مناسب ، مزاج خود را معتدل نماييد و بدانيد خواب خوش و متناسب مختص مزاجهاي معتدل است و در مزاجهاي خوني ميل بخوابيدن زياد مي شود، ولي از عرض و عمق خواب كم مي كند و بر طول آن مي افزايد.
صاحبان مزاج صفراوي ظاهرا طول خوابشان كم است ولي وقتي بخواب رفتند، عمق خوابشان زيادتر مي باشد. غلبه سودا بر مزاج نتيجه اش انديشهاي بد و خيالات حزن انگيز وسواس بي خوابي است و بر عكس بلغمي مزاج ها زياد مي خوابند و خواب زياد هم چنانچه مي دانيد، خطري بيش از كم خوابي دارد.
برگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید