زهرا در كلاس
صداي زنگ مدرسه به گوش رسيد. بچهها كيفهايشان را بستند و از پشت ميزهايشان بلند شدند و در حالي كه از معلمشان خداحافظي ميكردند از كلاس خارج شدند.
صداي زنگ مدرسه به گوش رسيد. بچهها كيفهايشان را بستند و از پشت ميزهايشان بلند شدند و در حالي كه از معلمشان خداحافظي ميكردند از كلاس خارج شدند.
مدرسه تعطيل شد. بچه ها از كلاسها بيرون آمدند و به طرف حياط مدرسه رفتند. مينا جلوي در مدرسه ايستاده بود و منتظر خواهرش زهرا بود. پس از چند لحظه زهرا به طرف مينا آمد. مينا دست زهرا را گرفت و با هم به طرف خانه به راه افتادند
غروب بود. زهرا تاره از مدرسه به خانه آمده بود و داشت لباسش را عوض مي كرد كه زنگ در خانه به صدا درآمد. مادر از توي آشپزخانه زهرا را صدا زد و گفت: زهرا برو در را باز كن. فكر مي كنم پدر بزرگت آمده.
ادامه مطلب
بلوغ يعني رسيدن به حدّي از شرايط جسمي كه بتواند تكليفهاي خدا را انجام دهد. و اين نشانههايي دارد از جمله تمام شدن نُه سال و وارد شدن به ده سالگي
خودپسندي، تواضع، امانتداري، تكبّر، انصاف، نماز، بي احترامي به پدر و مادر، دروغ گويي، راست گويي، روزه، غيبت كردن، تنبلي، صدقه دادن، احترام به معلم، سخن چيني، تهمت زدن
سن بلوغ دختر تمام شدن نُه سال قمرى است ، ولى تكاليفى كه قدرت بر انجام آن نداشته باشد، مثل روزه ، از جهت عدم قدرت ساقط است ، ولى بعداً بايد قضا نمايد. ولى اگر مى تواند در همان رمضان بطور منفصل (مثلا يك روز در ميان ) انجام دهد بايد انجام دهد.
نها كه زنها را ميخواهند ملعبهي مردان و ملعبهي جوانان فاسد قرار بدهند، جنايتكارند. زنها نبايد گول بخورند. زن گمان نكند اين مقام زن است كه بزك كرده بيرون برود، با سر باز و لخت؛ اين مقام زن نيست، زن بايد شجاع باشد، زن آدمساز است، زن مربي انسان است
اگر فردی نیاز به غسل داشته باشد و امکان غسل نداشته باشد، به جای آن می تواندتیمم کند، ولی اگر برای وعده های بعدی نماز نیز امکان غسل نداشته باشد ولی وضو بتواند بگیرد چه باید بکند؟ در صورت بوجود آمدن امکان غسل، آیا نیاز به غسل هست یا تیمم انجام شده کافی است؟
ادامه مطلباحکام الهی یک حکمت دارند و یک علت، ما انسانها دسترسی به علت احکام نداریم مگر این که علت آنها توسط پیامبر (ص) یا ائمه معصومین (ع) بیان شده باشد. اما اگر پیامبر (ص) و یا امام معصوم (ع) علت حکمی را بیان نکرده باشند، هر چه را در مورد خوبی و مصلحت یک حکم مقبول بدانیم
ادامه مطلبیک سنی در رابطه با آیه وضو با ما بحث کرد او گفت که در این آیه کلمه برؤوسکم و ارجلکم وجود دارد در حالی که در آیه ای مشابه که تیمم را تعلیم می دهد کلمه بوجوهکم و ایدیکم وجود دارد و این ثابت می کند پاها باید شسته شوند چرا که اگر باید مسح کشیده می شد، بارجلکم می شد؟آیا ممکن است به طور مفصل پاسخ دهید؟
ادامه مطلبمسأله 673 ـ تيمم با خاك و ريگ ، و كلوخ و سنگ صحيح است ، ولى احتياط مستحب آن است كه اگر خاك ممكن باشد ، با چيز ديگر تيمم نكند ، و اگر خاك نباشد ، با ماسه بسيار نرمى كه خاك بر آن صدق كند . و اگر ممكن نباشد ، با كلوخ ، و اگر ممكن نباشد با ريگ ، و چنانچه ريگ و كلوخ هم نباشد ، با سنگ تيمم نمايد .
ادامه مطلبمسأله 667 ـ هر گاه وقت بقدرى تنگ باشد كه اگر وضو بگيرد يا غسل كند ، تمام نماز يا مقدارى از آن بعد از وقت خوانده مىشود ، بايد تيمم كند .
ادامه مطلبمسأله 665 ـ كسى كه بدن يا لباسش نجس است و كمى آب دارد كه اگر با آن وضو بگيرد يا غسل كند ، براى آب كشيدن بدن يا لباس او نمى ماند ، در اين صورت بايد بدن يا لباس را آب بكشد و با تيمم نماز بخواند . ولى اگر چيزى نداشته باشد كه بر آن تيمم كند ، بايد آب را به مصرف وضو يا غسل برساند و با بدن يا لباس نجس نماز بخواند .
ادامه مطلبمسأله 664 ـ اگر غير از آب پاكى كه براى وضو يا غسل دارد آب نجسى هم به مقدار آشاميدن خود داشته باشد ، بايد آب پاك را براى آشاميدن بگذارد و با تيمم نماز بخواند . ولى چنانچه آب را براى كسانى كه به او مربوطند بخواهد ، مىتواند كه با آب پاك وضو بگيرد يا غسل نمايد اگر چه آنان مجبور شوند كه براى رفع تشنگى خود از آب نجس استفاده كنند
ادامه مطلبمسأله 662 ـ اگر تهيه كردن آب يا استعمال آن براى او حرج و مشقتى داشته باشد كه معمولاً تحمل نمى شود....
ادامه مطلب