مسئله دروغگويی كودكان
يكي از نكات مهم تربيتي جلوگيري از دروغگويي كودكان است. اين مسئله در اغلب خانواده ها مطرح است و پدران و مادران البته نه در دوران خردسالي كودك بلكه از حدود سن تميز از آن شديداً رنج مي برند.
ادامه مطلبيكي از نكات مهم تربيتي جلوگيري از دروغگويي كودكان است. اين مسئله در اغلب خانواده ها مطرح است و پدران و مادران البته نه در دوران خردسالي كودك بلكه از حدود سن تميز از آن شديداً رنج مي برند.
ادامه مطلبقرآن عوامل چندي را به عنوان عامل دروغگويي معرفي مي کند. قرآن منشا دروغ را شيطان و ابليس مي داند و به انسان هشدار مي دهد که شيطان به عنوان بنيانگذار دروغ و کسي که از اين طريق کوشيد تا به اهداف پست خود دست يابد، موجودي است که انسان را تشويق به دروغ مي کند.
ادامه مطلببه طور كلي دروغگويي به عنوان يك مشكل علل گوناگون و متعددي دارد كه در اينجا به برخي از آنها اشاره ميشود: 1- ناتواني در گفتن جزئيات دقيق يک امر يا موصوع. 2- يادگيري از ديگران....
ادامه مطلبافراد دروغگو معمولا از نظر نوع رفتاري با يکديگر شباهت بسياري دارند که دانستن برخي از خصوصيات به ما کمک مي کند که تا حدودي انسان دروغگو را بشناسيم برخي از علائم و روشهايي که باعث شناهخت دروغگو مي شود عبارتند از:
ادامه مطلب1- اصلاح الگوي مورد علاقه فرد. 2 – جبران وعده هاي داده شده. 3- آمادگي شنيدن حقايق تلخ و شيرين او. 4- توجه به حالات و احساسات مثبت و منفي. 4- جلوگيري از ايجاد ترس در فرد دروغگو...
ادامه مطلبهمه ما طي روز با افراد دروغگو روبه رو مي شويم . دوستان و يا همكاراني كه از شجاعت هاي خود داستان ها مي گويند و يا درباره ماجراهايي كه در زندگي گذشته برايشان پيش آمده روايت هاي پر از مبالغه را براي ما تعريف مي كنند .
ادامه مطلبپس از شناخت علت يا علل، زمان دادن آگاهي و اطلاعاتِ لازم است. في المثل كودكي كه در اثر اشتباه در بيان تخيل و واقعيت دروغي گفته بايد بفهمد كه واقعيت چيست و خواب و خيال چيست و به او تفهيم گردد كه در بيان آن مسئله دچار اشتباه شده است.
ادامه مطلبدر کتاب هاي اخلاقي اسلامي پس از بحث از دروغ به عنوان يک رذيلت و غير اخلاقي شمردن آن و نقل احاديثي که هر نوع دروغي را غير اخلاقي مي شمارد، غالبا چند مورد مجاز شمرده شده است.
ادامه مطلببه نظر مي رسد که دروغ به عنوان نابهنجاري گفتاري، هم به صورت موردي و هم به صورت تداوم عامل مهمي در خروج انسان از تعادل شخصيتي است. انسان متعادل براي اين که دچار بيماري نفاق و فقدان سلامت شخصيتي نشود مي بايست از دروغ موردي نيز پرهيز کند.
ادامه مطلبدروغ در حوزه رذايل اخلاقي و نابهنجاري اجتماعي به معناي سخن ناراست، خلاف حقيقت و يا واقعيت و گفتاري ناحق است. راغب اصفهاني در کتاب مفردات الفاظ القرآن بر اين باور است که اصل کذب و دروغ در گفتار است.
ادامه مطلبقرآن گفته هاي بي اساس و دروغ را عامل اصلي بدعت ها در دين برمي شمارد. (نحل آيه ۱۱۶) و دروغگويي را عامل مهمي در افزايش بيمار دلي افراد بيان مي کند. (بقره آيه ۸ و ۱۰) و اين گونه است که از دريافت آيات الهي و حقايق باطني محروم مي شود.
ادامه مطلببعضي از کودکان به خاطر خودنمايي متوسل به دروغ ميشوند اينان کودکاني هستند که مورد توجه والدين و اطرافيان قرار نميگيرند، هر کاري ميکنند کسي ، نيست که مشوقشان باشد و به حساب شان بياورد و يا لااقل بفهمد که آنان چه کاري ميکنند و چه ميگويند و چه مي خواهند.
ادامه مطلباز ديگر عوامل، مي توان به حسادت اشاره کرد. انسان به جهت حسادت نسبت به ديگري گرفتار اخلاق زشت دروغ مي شود. نمونه و مصداقي که قرآن مطرح مي سازد داستان برادران يوسف(ع) است که براي جلب اعتماد حضرت يعقوب و دست يابي به منفعتي، دروغ بر زبان راندند است.
ادامه مطلبتشخيص فرد دروغگو از شخص راستگو جزء علايق مشترک همه ماست و به قولي "لذتي که در گرفتن مچ شخص دروغگو هست در دروغ گفتن نيست". روانشناسان توصيه هايي ميکنند که دانستن آنها ميتواند به شما کمک کند...
ادامه مطلبدروغگويي نيز مثل ساير انحرافات اخلاقي و عاطفي ، خالي از علت نيست. عامل و انگيزه ها هستند که کودکان را در مسير انحرافات قرار ميدهند و يا براي سالهاي بعد و انحرافات عارضي در آنان ، زمينه سازي ميکنند.
ادامه مطلب