چگونه از آسیبهای دین گریزی در جوانان جلوگیری کنیم؟
حضرت علی (ع) درباره علت کفر میفرماید: «اگر افراد هنگام برخورد با مسایلی که نمیدانند، درنگ میکردند و عجولانه تصمیم نمیگرفتند، کفر نمیورزیدند و گمراه نمیشدند.
ادامه مطلبحضرت علی (ع) درباره علت کفر میفرماید: «اگر افراد هنگام برخورد با مسایلی که نمیدانند، درنگ میکردند و عجولانه تصمیم نمیگرفتند، کفر نمیورزیدند و گمراه نمیشدند.
ادامه مطلببی تردید سلامت بنیاد خانواده تضمین کننده سلامت اجتماع از بسیاری از آسیبهای احتمالی خواهد بود. اما در جهان غرب در پرتو آموزههای فرهنگی لیبرالیسم نسبی انگار، شاهد انهدام بنیان خانواده و محرومیت از آثار مثبت و برکات آن میباشد. آنها با اعتراف به این مسئله و فروپاشی اجتماع غربی، با روشها و سیاستهای گوناگون سعی در جبران این اشتباهات نمودهاند.
ادامه مطلبدر دنیای امروزی رسانهها میتوانند نقش کاملاً برجسته و به سزایی در شکل گیری هویتهای فردی و اجتماعی انسانها ایفا کنند؛ به گونهای که در اکثر جنبههای زندگی از جمله شیوه سخن گفتن، لباس پوشیدن، مهندسی منزل و تظاهر به رفتارهای خاص از رسانهها الگو و رنگ و رو میپذیرند.
ادامه مطلبخانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی تأثیر فزایندهای بر ایجاد آسیبهای اجتماعی دارد و رسانه نیز به عنوان یک ابزار قدرتمند بر افکار و اندیشه زوجین و روابط آنها با فرزندان مؤثر واقع میشود.
ادامه مطلباصطلاح مدرن واژهای لاتینی است. این واژه در ساختار اصلی و ریشهای خود به مفهوم به روز بودن و یا به جریان بودن است. مدرنیسم در فارسی از آن به نوگرایی و تجددگرایی تعبیر میشود.
ادامه مطلباگر انسان به غرايز و شهوات، به عنوان تنها هدف زندگى نگاه كند، ديگر نمى توان راه مخصوصى را براى او پيشنهاد كرد و از چشم چرانى و خودارضايى گرفته تا هم جنس بازى و هرگونه انحراف ديگر در نظر او جايز و پسنديده است
ادامه مطلباگر پدر و مادري محبت افراطي به فرزند داشته باشند ، آن فرزند درست تربيت نمي شود، لوس، بي هنر و سر بار ديگران بار مي آيد، از خود شخصيتي ندارد، هويت ندارد، و وابسته به ديگران است.
ادامه مطلباز اين فراز از تاريخ به دست مى آيد كه فاطمه عليها السلام در امور اجتماعى و سياسى، دخالت داشت، از اين روابوسفيان به او مراجعه كرد ولى آن حضرت وساطت او را قبول نكرد.
ادامه مطلب
مروزه بعد از اجراى فراگير نظرات امثال «فرويد و راسل» در جوامع غربى و غرب زده، شاهديم كه روز به روز بر آمار بيمارهاى روانى و خودكشى اضافه مى شود و آنان كه عمرى را در راه لذّت جويى، سپرى كرده اند، در نهايت به بن بست و پوچى رسيده و هويّت انسانى خويش را از دست داده اند.
قرآن كريم هنگامي كه از پيامبران پيشين ياد مي كند و گوشه هايي از زندگي درخشان و پربركت ايشان را شرح مي دهد و زنگار تحريفات عمدي و غيرعمدي را از صفحات نوراني تاريخ ايشان مي زدايد اهتمام فراواني به بيان واكنش هاي امت ها در برابر انبياي الهي مبذول مي دارد: از يك سو، به بيان موضع گيري هاي مردم در برابر پيامبران خدا و علل و عوامل مخالفتهاي ايشان مي پردازد
اگر ما به مطالب متون ديني دربارة امر بمعروف و نهي از منكر نگاه كنيم، متوجه مي شويم كه، دين اسلام به فريضه امر بمعروف و نهي از منكر كه موجب بناء دين و استحكام جامعه اسلامي مي شود، با ظرافت خاصي نگاه مي كند و هدف از انجام اين فريضه را اِعمال قدرت و يا خشونت و سخت گيري و غير منعطف بودن بر جامعه نمي داند.
ادامه مطلبامر به معروف و نهى از منكر از بزرگ ترين و مهم ترين دستورهاو واجبات دينى است، كه محور و اساس شعاير دينى و هدف بعثت انبيا و جانشينان آنان است. بر هر مؤمن واجب است كه امر به واجبات و نهى از محرّمات نمايد و نيز مستحب است كه امر به مستحبّات و نهى از مكروهات نمايد.
ادامه مطلبهر يک از امر و نهي در اينجا به واجب و مستحب تقسيم مي شود، پس هر آنچه از نظر عقل يا شرع واجب است، امر به آن واجب، و هر چه از نظر عقل قبيح يا در شرع حرام است نهي از آن واجب است امر به آن نيز مستحب، و آنچه کروه است نهي از آن مستحب است.1
ادامه مطلب
امام صادق عليه السلام به عمار ساباطى ملاطفت فرمود و او را در مقابل انجام كارهاى عبادى و عاطفى اش تشويق و تحسين نموده و چنين فرمود:
اى عمار مال دنيا فانى مى شود و بدن در خاك فرسوده مى گردد و عمل است كه باقى مى ماند و هرگز از بين نمى رود و خداوند عالم ديان لايموت است ، كه بقا و دوام ابدى از آن اوست .
عمل به اسلام در جميع احكام و امور عبادى راهگشاى به صراط خوشبختى و رسيدن به تمامى منازل عزت و عظمت است ، يك انسان موفق و متعهد و مسئول در جامعه ، تمام جنبه هاى اقتصادى و مادى معنوى را بايد در نظر بگيرد
ادامه مطلب