تغييرات جسمی دخترها در دوران بلوغ
در يكسال ميزان رشد دو برابر ميشود و به 11- 6 سانتي متر در سال ميرسد. همراه با افزايش قد، بدن حالت زنانه ميگيرد و افزايش وزن ايجاد ميشود. بيشتر اين افزايش وزن مربوط به باسن است.
ادامه مطلبدر يكسال ميزان رشد دو برابر ميشود و به 11- 6 سانتي متر در سال ميرسد. همراه با افزايش قد، بدن حالت زنانه ميگيرد و افزايش وزن ايجاد ميشود. بيشتر اين افزايش وزن مربوط به باسن است.
ادامه مطلبدر مراحل خيلي ابتدايي رشد پستانها، در ناحيه زير نوك پستان برجستگي كوچكي احساس ميشود كه ممكن است، به لمس و ضربه حساس باشد. اين امر كاملاً طبيعي است. بافت غده اي كه بعدها براي كودك شير توليد ميكند، در آن جا قرار دارد.
ادامه مطلب
شکلگرفتن و کاملشدن پستانها (5/12-5/7 سالگی)
رويش مو در زير بغل و عانه (15-9 سالگی)....
ادامه مطلببلوغ يک مرحله بحرانی است. درگذر از اين دوره زيربنای زندگی بزرگسالی فرد پیريزی میشود. عدم توجه به بهداشت اين دوران ميتواند منجر به مشکلات عديده جسمی و روحی در بزرگسالي شود.
ادامه مطلبوقتي بدن به سن خاصي ميرسد، مغز هورموني ترشح ميكند كه باعث شروع تغييرات بلوغ ميشود. اين هورمون، هورمون آزاد كننده گنادوتروپين (G RH) ناميده ميشود، كه به غده هيپوفيز ميرود.
ادامه مطلبقطعا نقش خانواده را نميتوان از گذر نوجوان از اين دوره بحراني ناديده گرفت و در اين ميان نقش مادر از همه مهمتر است. به عبارتي در سالهاي بلوغ شايد تنها پناه نوجوان، خانواده و مادرش باشد. بسياري از دختراني كه در آستانه بلوغ به سر ميبرند، از وضعيتي كه در آن هستند دل خوشي ندارند.
ادامه مطلباز مهمترين نكاتي كه بايد در اين دوران و نيز در تمام مراحل زندگي مدنظر داشت، انجام ورزشهاي منظم است. اين مساله بخصوص در دوران بلوغ كه بدن در جهش رشد قرار دارد از اهميت خاصي برخوردار است و به دليل افزايش وزن در اين دوران، انجام حركات ورزشي و رعايت يك رژيم غذايي مناسب و سالم را هرگز فراموش نكنيد.
ادامه مطلبيكي از مسائلي كه در اين ميان مطرح ميشود، اين است كه بسياري از دختران دورههاي قاعدگي را آزاردهنده و دردناك ميدانند. دردهايي كه معمولا باعث بدخلقي، احساس ناراحتي و درد در برخي افراد ميشود، به سندروم پيش از قاعدگي معروف است
ادامه مطلباولين نشانه بلوغ در دختران رشد سينههاست كه در برخي از دختران ممكن است از حدود 9 سالگي ايجاد شود و در ساير دخترها در سالهاي بعد و معمولا رشد سينهها تا 13 سالگي ادامه مييابد. همزمان با رشد سينه، رشد موهاي بدن و بخصوص موهاي زائد بدن هم زياد ميشود.
ادامه مطلبدر زمینه ازدواج و تشکیل خانواده نیز روشن است که دوشیزگان، هیچ گاه در ابتدای بلوغ از نظر شرعی وادار به ازدواج نشده اند، بلکه اگر در خود، توانایی جنسی و جسمی کامل را بیابند و بخواهند همسری انتخاب کنند، از 9 سالگی می توانند با رعایت شرایط شرعی، اقدام به ازدواج کنند
ادامه مطلبعادت ماهانه یا دیدن خون از نشانه های بلوغ نمی باشد و چنین نیست که شخص تا زمانی که قاعدگی برایش پیش نیامده است، بالغ نباشد؛ گرچه پیش آمدن چنین حالتی می فهماند که بلوغ حاصل شده است. به عنوان مثال، اگر دوشیزه ای تا کنون از بلوغ خود مطلع نشده یا از آن غافل بوده است
ادامه مطلبهمانگونه که افراد پیر و ناتوان از انجام تکالیف دینی معذور هستند و در صورتیکه تکلیفی برای آنها طاقت فرساست مجاز هستند که آن تکلیف را ترک کنند، افرادی هم که تازه به سن بلوغ رسیده اند، اگر انجام تکلیفی برای آنها طاقت فرسا باشد تکلیف از آنها ساقط می شود.
ادامه مطلبسن تکلیف در اسلام بر اساس بلوغ تعیین شده است، یعنی وقتی نشانه های بلوغ( حداقل این علامت ها، احتلام برای پسران و حیض برای دختران است) حاصل شود، شخص به سن تکلیف می رسد
ادامه مطلبحدود سنی قاعدگی از ده تا هفده سالگی و متوسط آن در سن 13 سالگی است. اولین قاعدگی قبل از 9 سالگی و پس از 18 سالگی بسیار به ندرت اتفاق می افتد؛ چنان که در هفتاد و پنج درصد از دختران، اولین قاعدگی در سنین 12 تا 14 سالگی روی می دهد. قاعدگی نشانه ی کاملی از بلوغ جنسی نیست
ادامه مطلبلزوم كسب اجازه در عقد ازدواج دختر بالغ و رشید در فقه شیعه مورد اختلاف بوده و روایاتی نیز درباره هر دو نظر وارد شده است. این بحث در كتاب های فقهی تحت عنوان «اولیای عقد» مطرح می شود.
ادامه مطلب