پرسش: عاقبت امام زمان عليه السلام چه ميشود؟ ميگويند حضرت به دست يك زن كشته ميشود. آيا چنين چيزي حقيقت دارد؟ چگونه ممكن است مؤمنان مدت طولاني منتظر بمانند و وقتي امام زمان ظاهر شد و حق و عدل را جايگزين باطل كرد، كشته شود؟
پاسخ: در مورد شهادت امام زمان عليه السلام رواياتي داريم. براي نمونه آمده است: «ما منا الا مقتول او مسموم (بحار الانوار، ج 43، ص 363 ) ؛ از ما هيچ كس نيست مگر آنكه با سم به شهادت ميرسد يا كشته ميشود». اين، شامل امام زمان عليه السلام هم ميشود. در برخي روايات به شكل خاص گفته شده است كه امام زمان به شهادت ميرسد. اما اينكه حضرت به دست يك زن، شهيد ميشود، تنها در بعضي از نقل ها آمده است كه آن هم چندان قابل اعتماد نيست، ولي به طور كل، اصل شهادت امام زمان را هم روايات عام تأييد ميكند و هم روايات خاص.
مطلب ديگر اينكه امام زمان بعد از اين همه مدت ظهور ميكند، تكليف الهي خود را كه ساختن جامعه نمونه اسلامي و گشودن راه هدايت بندگان خدا باشد ادا ميكند، جهان را پر از عدل و داد مينمايد و نظام بينظير الهي را بر جامعه حاكم ميكند، ظلم و جور را ريشه ميكَند، دين خدا را بر همه عالم استوار ميسازد و ويژگيهاي جامعه عصر ظهور را تحقق ميبخشد. با به شهادت رسيدن ايشان نيز زمين از حجت خالي نميشود؛ چرا كه آن طور كه در روايات آمده، ديگر امامان معصوم عليهم السلام «رجعت» ميكنند و سكان جامعه را به دست ميگيرند و جامعه را به مقصد ميرسانند. بنابراين اولاً همه آرمانها، نيازها و ضرورت هاي جامعه الهي و دوره آخر زمان، به دست امام زمان عليه السلام محقق ميشود و پس از اينكه تكليف انجام شد، حضرت به شهادت ميرسد. ثانيا بحث «رجعت» به ميان ميآيد و اين گونه نيست كه با رفتن حضرت مهدي، برنامه هدايتي خداوند ناتمام بماند، بلكه امامان معصوم ديگر عليهالسلام راه ايشان را ادامه ميدهند و جامعه را اداره ميكنند تا زماني كه خداوند متعال صلاح بداند و كار دنيا به پايان برسد.
نكته سوم اينكه براي دريافت تصوير روشن از جامعه آخر زمان، برهان عقلي كارساز نيست، علم هم نميتواند از آينده خبر دهد. بنابراين جز قرآن و روايات به منبع ديگري نميتوان در اين باره رجوع كرد. قرآن هم فقط كليات را مطرح كرده و يك دورنماي كلي از جامعه پس از ظهور را نشان داده است. البته روايات روشنتر است و توضيح بيشتري دارد، در عين حال، بسياري از مسائل مبهم ميماند. مواردي از رواياتي كه درباره چگونگي «رجعت» آمده، متواتر است و انسان را به اين يقين ميرساند كه مثلاً رجعت امام حسين عليه السلام قطعي است، اما بعضيها، خبر واحد است و انسان در حد يك قرينه ميتواند احتمال رخ دادن آن را بدهد.
نكته آخر اينكه در برخي روايات، مشخصات زني آمده است كه حضرت را به شهادت ميرساند، اما سند اين روايات در حدي از اعتبار نيست كه بتوان به آن اعتماد كرد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید