پرسش. با اينكه وضع و شرايط اجتماعي و ماليام مطلوب است امّا همواره به علت دخترزا بودن مورد طعنه شوهر و بستگان او هستم، در اين مورد راهنمايي كنيد.
پاسخ: با توجه به نتايج آزمايشهاي علمي و كشفيات ژنيتكي، پزشكي و زيستشناسي، جنسيت فرزند تنها در ارتباط با زن نيست بلكه حاصل جمع شرايطي است. در اين ميان مرد نيز عاملي تأثيرگذار است. از اين مطلب كه بگذريم، ناراحت شدن از دختر داشتن تأسي به فرهنگ جاهلي است كه در بينش اسلامي مردود است. قرآن حالت كسي كه در دوران جاهليت صاحب دختر ميشد، را چنين نقل ميكند:
وَ إذا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بالأنثي ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدّا وهو كظيمٌ. (نحل: 58)
و زماني كه يكي از شما به دختري (كه نصيبش شده) بشارت داده ميشد صورتش (از شدت ناراحتي) سياه ميشد در حالي كه از خشم افروخته بود.
آنها به سبب همين فرهنگ جاهلي، فرزندان دختر خود را زنده به گور ميكردند. امّا دين اسلام به دختر و زن ارزش و شخصيت داد؛ به گونه اي كه در روايت آمده است كه رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله فرمود:
خَيْرُ اَوْلادِكُمْ الْبَناتُ. (حسن بن فضل طبرسي، مكارم الاخلاق، قم، انتشارات شريف رضي، 1412ق، ص 219. )
بهترين فرزندان شما دختران هستند.
و همچنين حضرتش ميفرمايد:
نِعْمَ الْوَلَدِ البناتُ مُلْطِقاتٌ مُجَهِّزاتٌ مُؤنِساتٌ مُبارَكاتٌ مُفَلّياتٌ. ( الكافي، ج6، ص 5.)
دختران، خوب فرزنداني اند، مهربان و دلسوز، اهل كار و تلاش و كمك، موجب انس، بابركت و تميز كننده.
امّا در مورد سؤال ذكر شده، در روايت آمده است كه آن حضرت صلي الله عليه و آله فرمود:
ما مِنْ بَيْتٍ الْبَناتُ إِلاّ نَزَلَتْ كُلَّ يَوْمٍ عَلَيْهِ اثنتا عَشَرَةُ بَرَكَةً وَ رَحْمَةً مِنَ السَّماءِ وَلا يَنْقَطِعُ زِيارَةُ الْمَلائِكَةِ مِنْ الْبَيْتِ يَكْتُبُونَ لأَبيهِمْ كُلُّ يَوْمٍ وَلَيْلَةٍ عبادَةُ سنةٍ. (مستدك الوسائل، ج15، ص 116.)
هيچ خانه اي نيست كه در آن چند دختر باشد مگر آنكه هر روز دوازده نوع بركت و رحمت آسماني بر آن خانه نازل شود و ملائكه همواره آن خانه را زيارت ميكنند؛ در حالي كه براي پدر آن دختران در هر شبانه روز ثواب عبادت يك سال نوشته ميشود.
اين همه عنايت به دختران از باب اهميتي است كه دختران در عهدهداري وظايف بعدي از جمله تربيت فرزند دارند. تربيت نسلي شجاع، مؤمن و راستگو وابسته به جايگاه معنوي و تربيتي زن است؛ چنان كه امام خميني رحمه الله فرمود:
از دامن زن مرد به معراج ميرود. (صحيفه امام رحمه الله، ج 7، ص 341.)
پس اهميت زن به عنوان كانون عاطفه و مايه آرامش زندگي و خانواده موجب اهميت دختران ـ كه مادران آينده خواهند بود ـ ميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید