پرسش. با توجه به اينكه حضرت فاطمه زهرا عليه السلام نيز گردنبند داشت (و البته بعدها آن را به فقيري هديه كرد) و با توجه به توصيه آراستن زن براي شوهرش، استفاده كردن از زينت آلات تا چه حدي جايز است و اگر زني اصلاً به كار نبرد چه حكمي دارد؟
پاسخ: زينت كردن زن براي شوهرش امر مستحبي است. در روايت آمده است:
از زينت آلات طلايي براي زنان سؤال شد و امام معصوم عليه السلام پاسخ داد: اشكالي ندارد و سزاوار نيست كه زن زيورآلات را كنار بگذارد؛ هر چند به بندي (گردن آميزي) باشد. (حسن بن فضل طبرسي، مكارم الاخلاق، قم، انتشارات شريف رضي، 1412 ق، ص 94.)
و در روايت ديگري آمده است: «هر چند به نخي باشد كه به گردن بياويزد». ( مستدرك الوسائل، ج 1، ص 394.)
الگوگيري از حضرت فاطمه زهرا عليه السلام بايد در همه موارد باشد؛ هم در زينت كردن كه امر مستحبي است، هم در صدقه دادن و انفاق كه آن گردنبند را در راه خدا داد و هم در دوري از تجملگرايي و فخرفروشي.
پس مستحب بودن زينت كردن نبايد موجب انجام كارهاي حرام بعدي شود مثل اينكه خضاب كردن زن دستانش را مستحب است، (بحارالانوار، ج100، ص 260.) در عين حال بايد موضع زينت شده را از نگاه نامحرم دور نگه داشت. زينت كردن براي شوهر مستحب است امّا نبايد در اين امر زياده روي كرد و با چشم هم چشمي به خريدن زيورآلات عجيب و غريب و بيرون از حد توان شوهر دست زد. افزون بر اينكه تجمل گرايي، مصرفزدگي و اسراف امور ناپسندي هستند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید