پرسش : اگر انسان در دعاهاي خودش شرط كند براي خدا كه هم پول به من بده و هم انسانيت، يعني هم يك مسئله معنوي و هم يك مسئله مادي در كنار هم اشكالي دارد؟
پاسخ: اين را نميتوان شرط گفت، در واقع اين گونه نيست كه بگوييم شرط انسانيت پول نداشتن است، بعد از خدا بخواهيم كه من، هم ميخواهم انسانباشم هم پول داشته باشم. اگر اين دو با هم تنافي داشتند ميتوان گفت كه شرطكرده، اما اشكالي ندارد كه هر دو را داشته باشد.نكته ديگر اينكه اگر سؤال به اين صورت مطرح شود كه «آيا ممكن است انسانهم امور مادي و هم امور معنوي را از خدا بخواهد؟» پاسخ مثبت است. در بعضياز روايات داريم كه حتي نمك سفره خود را از خداوند بخواهيد و به پيغمبرانشنيز اين امر را وحي مينمود و... بنابراين ميشود هم امور كوچك و هم امور بزرگرا از خداوند بخواهد، در كنار هم، كه آن يكي به منزله نمك طعام ميباشد و آنيكي به منزله تمام زندگي، انسان تمام زندگي را يك بار از خدا بخواهد، نمك طعام را هم خصوصي.
نكته سوم اينكه آيا صحيح است ما به اين صورت از خدا چيزي بخواهيم؟ قبلاًذكر شده بود در دعاها اگر ما سعي بكنيم از زبان خود خدا يا از زبان ائمه كه معصوم هستند، آنچه كه آنها گفته اند از خداوند بخواهيم، بهتر است. گاهي در دعاها داريم كه وسعت رزق را هم ميتوان از خداوند طلب كرد، در دعاي روزپنجشنبه وسعت رزق يكي از آن پنج چيزي است كه ما از خداوند ميخواهيم، به هر حال اگر ما به زبان آنها دعا را طلب كنيم ديگر خيالمان راحت است، كه اصطلاحاً به اين دعاها، مأثور گفته ميشود، چه دعاهايي كه در قرآن آمده و چهدر روايات آمده، مانند دعاهاي مشهور... به هر حال هيچ اشكالي ندارد كه انسانهر چه ميخواهد از خداوند بخواهد به جز آن چيزهايي كه جايز نيست.
امّا اگر منظورش اين باشد كه خدايا، پول بده تا به طرف انسانيت بروم (اگرپول بدهي، من هم به طرف انسانيت ميروم!) و... اين مورد در بعضي از روايات نهي شده است كه ما براي خداوند قيد و شرط بگذاريم.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید