باگرم شدن هوا، نوشيدن يک ليوان آب يا آبميوه خنک لذت بخش است به خصوص اگر اين آبميوه خانگي و از ميوههاي تازه تهيه شده باشد.
خلاصه بازار آبميوهها با گرمشدن هوا داغتر ميشود اما مي دانيد آبميوههاي مختلف از نظر خاصيت چه تفاوتي با هم دارند يا بهتر است بگوييم چه آبميوهاي براي چه کسي توصيه ميشود؟ پاسخ به اين سوال همان چيزي است که مي خواهيم در اين مطلب به آن بپردازيم.
آب انبه
انبه از منابع بسيار عالي بتاکاروتن به حساب مي آيد يعني همان عاملي که رنگ نارنجي را به اين ميوه داده است.
شايد باور نکنيد اما 100گرم از اين ميوه 2000 ميکروگرم بتاکاروتن دارد بنابراين کساني که دچار کمبود ويتامين A هستند، کمخوني دارند و به دفعات دچار سرماخوردگي و انواع عفونت هاي ديگر ميشوند، بهتر است که آب اين ميوه را در هفته چند بار ميل کنند.
آب گريپ فروت
در ميان مرکبات، بيشترين مقدار پتاسيم را گريپ فروت دارد به همين دليل خوردن آن به بيماران فشارخوني توصيه مي شود زيرا دريافت اين ماده ي معدني به تنظيم فشارخون کمکمي كند و مي تواند از شدت آن بکاهد.
قند موجود در اين ميوه از نوع فروکتوز است بنابراين ديابتيها نيز ميتوانند براي رفع عطش خود از آب اين ميوه بدون هيچ نگراني اي استفاده کنند.
آب سيب
مطالعه هاي بسياري درباره ي مصرف سيب و آب آن ثابت كرده اند که وجود آنتي اکسيداني به نام "کوئرستين" آن، ميزان کلسترول بد خون را پايين مي آورد و به اين ترتيب احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي و سکته نيز به ميزان قابل ملاحظه اي کم مي شود، بنابراين اگر آب اين ميوه را براي کسي که سابقه بيماري قلبي دارد، تهيه ميکنيد، قدمي مثبت در جهت بهبود وضعيت جسماني اش برداشتهايد.
آب هندوانه
رنگ قرمز هندوانه و آب آن به دليل وجود ترکيبي به نام ليکوپن خاصيت آنتي اکسيداني دارد.
نتايج تحقيقات نشان داده اند که مصرف روزانه هندوانه مي تواند از بروز سرطان پروستات در آقايان پيشگيري کند. پس بهتر است که مردان خانواده در فصل تابستان که فصل اين ميوه است، دم را غنيمت بشمارند و آب اين ميوه را به ساير آب ميوههاي خانگي ترجيح دهند.
آب پرتقال
پرتقال يکي از منابع عالي ويتامين C است بنابراين خوردن آب آن نيز مي تواند مقدار قابل ملاحظهاي از اين ويتامين محلول در آب را به بدن برساند. جالب است بدانيد که محققان معتقدند که با خوردن يک پرتقال در روز، بدن دو برابر نياز روزانه ويتامين C دريافت مي كند.
اگر پرتقال قرمز يا به اصطلاح خوني است، به ميزان قابل ملاحظهاي بتاکاروتن يا پيش ساز ويتامين A نيز خواهد داشت.
پس براي تقويت سيستم دفاعي بدن تان گاهي آب پرتقال و اگر کمخون هستيد، آب پرتقال خوني را که به جذب آهن دريافتي از ساير مواد غذايي کمک مي کند، بنوشيد.
آب آناناس
يادتان باشد که آناناس از منابع ويتامين C است به طوري که با خوردن 100گرم از آن 25 درصد از نياز روزانه به اين ويتامين تامين مي شود.
در ضمن، اين ميوه داراي آنزيمي به نام "بروملين" است که پلاکهاي خوني را حلمي كند و به اين ترتيب مي تواند کبودي هاي حاصل از ضرب ديدگي و جراحت را برطرف کند.
به علاوه، ويتامين C موجود در آن هم مي تواند دوره ي ترميم زخمها را سرعت ببخشد.
آب انگور
اين نوشيدني سرشار از پتاسيم است، مطالعه ها نشان داده اند که در هر 100گرم انگور ، 210 ميليگرم از اين ماده معدني وجود دارد بنابراين مصرف مرتب آن مي تواند تنظيم کننده ي فشارخون باشد.
اين ميوه داراي آنتي اکسيداني به نام "آلايژيک اسيد" است که دريافت آن در هفته مي تواند احتمال ابتلا به سرطان را به خصوص در محيطهايي که آلودگي هوا وجود دارد، کم کند.
فقط يادتان باشد که
يک ليوان آبميوه هم کالري دارد بنابراين در خوردن آن زياده روي نکنيد و به صرف اين که سهم بيشتري از آن را آب تشکيل مي دهد، هر چند ليوان که دوست داشتيد، ننوشيد.
تا آن جا که ميتوانيد به آبميوه شکر اضافه نکنيد زيرا به اندازه ي کافي قند دارد.
آبميوه را تازه به تازه تهيهو ميل کنيد تا بيشترين مواد مغذي را دريافت کنيد.
وقتي آبميوه گرفته مي شود مقداري از خواص ميوه کاهش پيدا ميکند زيرا با هر فرآيندي که روي ماده غذايي به انجام ميرسد، مقداري از ارزش تغذيه اي آن کاسته مي شود.
در ميان آبميوههاي بالا، آب انگور بيشترين و آب گريپ فروت و بعد از آن آب پرتقال کمترين ميزان کالري را دارند آن هم به دليل ميزان قند طبيعي که در اين ميوهها موجود است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید