بهعلت تبخیر رطوبت موجود در مواد غذائی و همچنین رطوبت هوائی که وارد یخزن میگردد، پس از مدتی سطح داخلی آن از برفک پوشیده شده و بازدهی آن کاهش مییابد. بهمنظور ذوب کردن برفک یخزن:
۱. ابتدا به مدت ۳ ساعت دکمه تنظیم سرما را روی درجه ۴ قرار دهید، سپس سبدها و یا کشوهای حاوی مواد غذائی منجمد شده را در چند ورقه روزنامه پیچیده و آن را در جای خنک و حتیالامکان داخل یخچال قرار دهید.
۲. دوشاخه را از پریز کشیده و در یخزن را باز بگذارید، سپس درپوش آب را خارج ساخته و لوله تخلیه را بیرون آورده و با استفاده از پنکه یا سشوار و یا قرار دادن یک قابلمه حاوی آب جوش بر روی سیم طبقه میانی یخزن، برفکها را ذوب نمایید. پس از خارج شدن آب از محل آب گذر، کف یخزن را خشک نموده و با محلول جوششیرین پاک نمایید و سپس با پارچه تمیز خشک نمایید. در پایان مجدداً درپوش آب گذر و لوله تخلیه را در محل اولیه خود قرار دهید. (در مورد یخزنهای خارجی پس از شستشو داخل یخزن، آب از قسمت پائین یخزن خود خارج میشود و نیازی به این مورد نیست) پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبدها را در یخزن چیده و دستگاه را طبق دستورالعملهای راهنمای آن، روشن نمایید.
۳. بههنگام تمیز کردن یخزن از برفک و یخ احتمالی، هرگز متوسل به زور نشوید.
۴. ذوب کردن برفکهای ضخیم موجود در یخزن، در صرفهجوئی انرژی و کارآئی بهتر دستگاه مؤثر است.
بهترین راه استفاده از یخزن در خرید مناسب با حجم مطلوب خلاصه میشود، پس خریدها را بر اساس نیاز هفته و ماهانه (نه چند ماهه) انجام دهید.
۵. قسمتهای مختلف یخزن (قفسه یا طبقه را برابر یک الگوی جاگیری مواد غذائی بر اساس حساسیت آنها، به دما و سرما بر اساس جدول دفترچه راهنمای یخزن استفاده کنید و بر روی اتیکتهای درب قفسهها نام آنها را یادداشت کرده و در صورت قفسهای بودن میتوان از برچسب نشانه یا آویز استفاده کرد.
۶. در صورت امکان، از شیوه خشککردن بعضی از سبزیها، سیر و ... به دلیل حفظ ارزش مواد غذائی و کاهش فضای اشغالشده استفاده کنید.
۷. توصیه میشود مواد غذائی خام در یخزن دارای وضعیت آماده بهصرف باشد تا بتوان بدون شستشوی مجدد و پاک کردن آن را طبخ نمود.
۸. از قرار دادن مرغ و ماهی، سبزیها شسته نشده و قطعههای استخوان با لبههای تیز در یخزن جداً خودداری نمایید.
۹. مواد غذائی را حتماً در پوشش نایلونی، فویل آلومینیوم و ظروف پلاستیکی دربدار مخصوصی قرار دهید و سعی کنید تمام هوای موجود آن خارج شود.
۱۰. سعی کنید مواد غذائی را در حجم موردنیاز با قطر کم در نایلون بستهبندی نمایید تا سریعتر منجمد شده و نیازی به برگرداندن مجدد مواد غذائی خارجشده به یخزن نداشته باشد.
۱۱. برای سالم ماندن مواد غذائی داخل یخزن و کاهش مصرف برق از باز کردن پیدرپی در یخزن خودداری کرده و با برنامهریزی اصولی طبخ، چند نیاز خود را در یکبار برآورده کنید.
۱۲. باری وارد کردن مواد غذائی در یخزن نوبت و حجم را رعایت نموده و از انباشت کردن مواد غذائی تازه بهیکباره در یخزن خودداری شود چون باعث بالا رفتن ناگهانی دمای یخزن میشود.
۱۳. از مسدود کردن کامل سطح قفسه یا طبقهها با بستههای مواد غذائی خودداری کنید.
۱۴. حداقل هر ۶ ماه یکبار نسبت به آبکردن برفک یخزن اقدام نمایید. قبل از اقدام به آبکردن برفک یخزن، طبقات داخلی را خالی کرده و مواد غذائی منجمد را به داخل یخچال منتقل کنید. (برای پاک کردن برفک لولههای سرده کننده از چاقو، وسایل تیز و برنده استفاده نکنید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید