خواص قره قاط چیست خواص قره قاط برای دیابت خواص قره قاط برای پوست خواص قره قاط در طب سنتی قره قات (قره قاط) یا سیاه گیله درختچه ی کوچکی است به ارتفاع تا 60 سانتی متر که دارای برگ هایی بیضوی و به رنگ سبز روشن است. برگ های این گیاه بادوام بوده ولی در زمستان بر روی گیاه باقی نمی مانند. گل ها که در کنار برگ ها می روید سفید مایل به سبز و یا گلی رنگ است. میوه ی این گیاه از نوع سته است و پس از رسیدن کامل به اندازه ی نخود شده و حاوی آب بنفش رنگی می باشد.
میوه قره قاط چیست؟
قره قات (قره قاط) یا سیاه گیله درختچه ی کوچکی است به ارتفاع تا 60 سانتی متر که دارای برگ هایی بیضوی و به رنگ سبز روشن است. برگ های این گیاه بادوام بوده ولی در زمستان بر روی گیاه باقی نمی مانند. گل ها که در کنار برگ ها می روید سفید مایل به سبز و یا گلی رنگ است. میوه ی این گیاه از نوع سته است و پس از رسیدن کامل به اندازه ی نخود شده و حاوی آب بنفش رنگی می باشد.
میوه ی نارس آن کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است. میوه ها از غباری سفید رنگ پوشیده شده اند. قسمت مورد استفاده ی قره قاط شامل برگ، ریشه و میوه است. البته مهم ترین مصرف دارویی، مربوط به میوه ی آن می باشد. میوه ها پس از رسیدن کامل اکثراً آبی مایل به سیاه هستند. قره قات در اکثر نواحی جنگلی آسیای صغیر، قفقاز، سیبری، آمریکای شمالی و به خصوص اروپا یافت می شود. این گیاه در ایران رویش ندارد؛ ولی گونه ی دیگری که شرح داده شده است در سرزمین ایران وجود دارد.
دانه ی قره قات حاوی حدود 88 درصد آب است. بقیه مواد شامل آنتوسیانین که در میوه های تازه 1/0 تا 25/0 درصد در نوسان بوده، ولی در عصاره غلیظ شده ی این میوه، 25 درصد می باشد
ارزش غذایی قره قاط
قره قاط منبع بسیار خوبی برای ویتامین ث، منگنز، فیبرهای غذایی و منبع خوبی برای ویتامین ای است. میوه تازه آن دارای 76 درصد آب است و همچنین قندهای گوناگون، اسیدهای آلی، اسید لاکتیک، پکتین، مواد چرب و مواد رنگی در این گیاه یافت میشود.
کاهش قند خون با خواص قره قاط
قره قاط از نظر طبیعت سرد و خشک است و دارای خواص درمانی فراوانی است که مهمترین آنها کاهش قند خون در بیماران دیابتی و کاهش فشار خون است.
درمان فشار خون با خواص قره قاط
یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید درمانی مصرف قره قاط پیشگیری و کمک به درمان فشار خون بالا، افزایش چربی خون و مرض قند یا دیابت است.
خواص قره قاط برای چشم
از خواص قـره قاط برای چشم میتوان به استفاده از آن برای درمان کاتاراکت پیری چشم، مشکلات شبکیه چشم در بیماران دیابتی، بهبود دید در شب و مشکلات نزدیک بینی چشم اشاره نمود.
درمان اسهال با خواص قره قاط
از قره قاط در طب سنتی برای درمان اسهالهای خفیف استفاده میشود.
فعالیت بهتر مغزی با خواص قره قاط
از خواص قـره قاط بهبود فعالیت های مغزی میباشد و از همین رو مصرف آن برای درمان فراموشی و پیشگیری از آلزایمر مفید است.
درمان بواسیر با خواص قره قاط
میوه این گیاه تأثیر مفیدی در تنظیم عمل دفع و جلوگیری از عفونی شدن مواد زاید دفعی در متبلایان به بواسیر دارد.
درمان بیماری لثه با خواص قره قاط
مصرف قره قاط تأثیرات بالقوهای در محافظت از دندان و درمان امراض لثه و بافت استخوانی آن داشته باشد و از بیماریهای لثه جلوگیری کند. همچنین مصرف آن باعث التیام التهاب های دهان و گلو میگردد.
درمان عفونت ادراری با خواص قره قاط
کمک به درمان عفونت ادراری مزمن از دیگر خواص قره قاط است. کاهش بسیاری از مشکلات و ناراحتی های قبل از قاعدگی یا سندروم پیش از قاعدگی از خواص قره قاط است.
درمان واریس با خواص قره قاط
از قره قات در اروپا به مقدار زیاد در درمان واریس و ضایعات مویرگ ها استفاده می کنند. استفاده های دیگر قره قات در موارد: کاهش فشار خون، مشکلات گردش خون مغزی، هماتوری به علت نشت مویرگ ها در کلید به علت شکستگی مویرگ ها و مشکلات رگ های وریدی است. قره قات را به عنوان ضد آریتمی به خصوص در نوع متوسط استفاده می کنند. هم چنین به عنوان ضد التهاب غشای مخاطی دهان و گلو کاربرد دارد. از خواص مهم دیگر آن، اثر ضد ادم آن است.
خواص قره قاط برای درمان عفونت های معده
میوه قره قات مُدر، مُلیّن و مسهل بوده و به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی در درمان عفونتهای معده و روده قابل توصیه است. وجود ترکیبی با وزن مولکولی بالا و غیرقابل تجزیه در قره قات را عاملی برای مبارزه با باکتری های دهانی که مسئول ایجاد جرم دندانی است. میوه نارس قره قات کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است، میوه ها از غباری سفید رنگ پوشیده شده اند.
مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند. مصرف خوراکی گیاه قره قات به مدت شش هفته میزان قند خون را به میزان درخور توجهی کاهش می دهد. مقابله با عوارض سالخوردگی از جمله کاهش تعادل و کمی حافظه از دیگر خواص قره قات است. مصرف دراز مدت قره قات با تغییر تولید و آزاد سازی عوامل موثر بر رگ ها و با اثر مستقیم بر عضله صاف جدار رگ های خونی و کاهش پاسخ انقباضی، عوارض قلبی – عروقی و دیابت را کاهش می دهد.
دیگر خواص خواص قره قاط
کمک به کاهش قند خون و درمان دیابت
کاتاره های معده، روده ای
درمان ورم مثانه
درمان فشار خون بالا
درمان اوره( چربی خون)
ضد اسپاسم
ضد قارچ
ادرار آور
کاهش دهنده چربی خون و گشاد کننده رگ ها
قابض
درمان لکه های خونی در فواصل عادت ماهانه
افزایش ترشح ادرار
درمان تهوع و استفراغ
درمان نفخ
مضرات قره قاط
لازم است بدانیم مصرف مقادیر درمانی و مقدار زیاد قره قاط بایستی با تجویز پزشک صورت گیرد. مصرف میوه قره قاط به مقدار معمول در دوران بارداری و شیردهی بلامانع است ولی خوردن ترکیبات دارویی و به ویژه برگ آن توصیه نمیشود.
استفاده از ترکیبات دارویی قره قاط در بیماران مبتلا به ناراحتی های کبدی و افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده میکنند، بایستی با احتیاط همراه باشد.
مقدار اگزالات موجود در قره قاط نسبتا بالا میباشد، از این رو مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع بوده و این افراد از زیاده روی در مصرف آن باید اجتناب کننند.
مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای و معده ای مانند اسهال ایجاد کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید