اینکه چه غذایی هایی برای سحری ماه مبارک رمضان بخوریم یا نخوریم، تاثیر زیادی بر سلامتی ما دارد. انتخاب بهترین غذاهای مناسب سحری در ماه رمضان تفاوت چشمگیری در سطح انرژی شما ایجاد می کند و از افت قند خون، فقدان انرژی، تغییرات خلقی و سردرد یا میگرن جلوگیری می کند.
در حالت ایده آل، بهترین وعده سحر باید سرشار از مواد مغذی و کم حجم باشد و دارای ترکیبی از پروتئین با کیفیت، سبزیجات آبدار و آب (یا جوشانده گیاهی) باشد.
پروتئین باید حتما در وعدۀ سحری وجود داشته باشد.
پروتئین به شما احساس سیری می بخشد و به آرامی هضم می شود (پس برای مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید) و از همه مهم تر، به تثبیت میزان قند خون کمک می کند. اگر بیش از ۱۲ ساعت روزه داری می کنید، این ویژگی پروتئین از اهمیت بالایی برخور دارند.
خوردن یک وعده سحری در ماه رمضان که عمدتا از کربوهیدارت ها (غلات، نان، شیرینی، آب میوه، مواد قندی از جمله چای شیرین) تشکیل شده است باعث نوسان در قندخون شده و احتمالاً موجب سرگیجه، خستگی، سردرد و بدخلقی و بالاخص گرسنگی زیاد از میانه روز به بعد می شود.
خرما گزینه ای عالی برای وعده سحری ماه رمضان است
بهترین غذای مناسب سحری
خرما
الحمدالله، خرما غذایی متبرک است که بارها در قرآن و سنت از آن سخن گفته شده است. خرما یک نیروگاه انرژی کوچک و فوق العاده است که گزینه ای عالی برای وعده سحری ماه رمضان است.
تخم مرغ یکی از غذاهای کامل و فوق العاده برای وعده سحری است
پروتئین
پروتئین به شما احساس سیری می بخشد. پروتئین به آرامی هضم می شود و برای مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید و همچنین به تثبیت سطوح قندخون کمک می کند.
تخم مرغ (تخم مرغ یکی از غذاهای کامل و فوق العاده است! عاشق تخم مرغ باشید؛ تخم مرغ بخورید.)
مرغ، گوشت، ماهی (البته اگر می توانید این غذاها را صبح زود بخورید.)
پودر پروتئین (در یک اسموتی یا به صورت مخلوط با فرنی)
بادام (منبع عالی پروتئین و چربی های خوب) و مغزهای دیگر
قزل آلا و دیگر ماهی های چرب از غذاهای سالم و مناسب سحری می باشد
چربی های سالم مناسب سحری
روغن زیتون، روغن نارگیل
آواکادو، زیتون، نارگیل
بادام، گردو و دیگر مغزها
دانه ها (تخم شربتی، کتان، کدو، آفتابگردان، غیره)
قزل آلا و دیگر ماهی های چرب (البته اگر می توانید این غذاها را سحر بخورید.)
کره و روغن حیوانی (گرفته شده از شیر گاوهایی که با علف تغذیه می شوند.)
غذاهای مناسب سحری
آنتی اکسیدان ها در سحر ماه رمضان فراموش نشوند
آنتی اکسیدان ها همواره جزو غذاهایی هستند که باید در وعده سحر مصرف شوند. توت ها سرشار از فلاونوئیدها هستند. مقداری زغال اخته یا تمشک را به بلغور جو یا یک اسموتی پروتئین اضافه کنید تا یک بسته آنتی اکسیدان قوی به غذایتان بیفزایید.
برخی غلات کامل عالی هستند! از چیزهای تصفیه شده بپرهیزید
بلغور جو دوسر (به همراه شیرنارگیل و مغزها و نارگیل رنده شده تازه، خوشمزه می شود.) یا کوفتۀ بلغور جو
کینوا (که دارای پروتئین زیادی است.) از سوپرمارکت های معتبر میتوانید تهیه کنید.
برنج قهوه ای سبوس دار (با پروتئین) این غذا را در این فهرست قرار داده ایم زیرا برنج قهوه ای سرخ شده با تخم مرغ تاثیر فوق العاده ای برای سیری دارد اما شاید برای همه این طور نباشد.
سبزیجات با محتوای آب زیاد مانند خیار،گوجه فرنگی وکرفس برای سحر مناسب می باشند
سبزیجات آبدار و نوشیدنی ها مناسب برای سحری ماه رمضان
آب/آبلیمو/نوشیدنی های گیاهی یا آب نارگیل که مقدار زیادی الکترولیت دارند.
سبزیجاتی با محتوای آب زیاد مانند خیار، گوجه فرنگی، کرفس، غیره.
غذاهایی که بدن شما را قلیایی کرده و باعث تقویت ویتامین ها و مواد معدنی می شود.
حفظ بدن در یک شرایط قلیایی سالم مهم است، به خصوص اینکه شما نمی توانید در طول روز آب بنوشید و ممکن است در افطار غذاهایی بخورید که در طول شب ایجاد اسید در بدن کند. بنابراین در فرصت سحر بدن خود را با غذاهای قلیایی تقویت کرده و از ویتامین ها و مواد معدنی استفاده کنید.
سبزی ها مانند اسفناج، کلم، کدوسبز و غیره برای قلیایی کردن بدن عالی هستند.
پودرهای سبز (که به اسموتی اضافه شده اند.)
لیموی تازه، که آب آن گرفته شود و با آب مخلوط گردد.
مولتی ویتامین های کامل
و اما چند غذایی که نباید در وعده سحری ماه رمضان مصرف شوند
تمام غذاهای تصفیه شده
نان سفید
رولت ها، شیرینی، کلوچه
چای/قهوه و هر چیز دیگری که کافئین دارد.
غذاهای سرخ کردنی
تمام قندها و غذاهای قندی از جمله غلات شیرین
غذاهای شور که باعث تشنگی می شوند.
آب میوه ( آب میوه فیبر موجود در میوه را ندارد و سرشار از قند است که باعث افت و خیز شدید قندخون می شود.)
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید