براساس شواهد تازه اي که پزشکان در آمريکا کشف کرده اند، رمز سلامتي در خوردن صبحانه نهفته است. اين گروه معتقدند که حذف صبحانه احتمال چاق شدن، ابتلا به ديابت و حتي سکته قلبي را افزايش مي دهد.
افرادي که هر روز صبح يک وعده غذايي کامل شامل غلات سبوس دار مصرف مي کننـد احتمـالاً بيـش از ساير افراد از فوايد بهداشتي آن بهره مي برند. دکتر مارک پريـرا و همکاران او در دانشکده پزشکي هاروارد عادت غذايي 1198 نفر سياهپوست و 1633 نفر سفيدپوست را مورد بررسي قرار داده اند. در مجموع 47 درصد سفيد پوست ها و 22 درصد سياهپوست ها هر روز صبحانه مي خورند.
دانشمندان دريافتند که احتمال چاق شدن افرادي که هر روز صبحانه مي خورند، يک سوم کمتر از کساني است که از خوردن آن پرهيز مي کنند، به علاوه احتمال ابتلاي اين افراد به بيماري هاي قندخون 50 درصد کمتر از سايرين است. مشکل قند خون، خطر ابتلا به بيماري ديابت يا کلسترول بالا را که از عوامل ايجاد ناراحتي هاي قلبي است افزايش مي دهد.
پژوهشگران بر اين باورند که خوردن صبحانه مي تواند به تثبيت ميزان قند خون که اشتها و انرژي را تنظيم مي کند ياري برساند. زيرا افرادي که صبحانه مي خورند در طول روز کمتر گرسنه مي شوند و از زياده روي در خوردن پرهيز خواهند کرد. يکي از کارشناسان امور تغذيه اظهار مي دارد "نتايج ما نشان مي دهد که صبحانه واقعاً ممکن است مهمترين وعده غذايي روزانه باشد."
در ضمن به نظر مي رسد که صرف صبحانه نقش مهمي در کاهش خطر ديابت نوع دوم و بيماري هاي قلب و عروق ايفاء مي کند. افزون بر اين پژوهشگران اخيراً تحقيق درباره محتويات صبحانه افراد را مورد مطالعه قرار داده اند تا متوجه شوند کدام غذاها به بهبود سلامتي کمک مي کند. نتايج اوليه حاکي است که موادي که کاملاً از غلات تشکيل شده است براي سلامتي مفيد مي باشند.
نتيجه بررسي پزشکان در اين زمينه نشان مي دهد کساني که اين نوع مواد را مصرف کرده اند، 15 درصد کمتر به مشکلات قند خون مبتلا مي شوند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید