گوشت ها از مواد پروتئيني هستند و اين پروتئين ها از 22 اسيد آمينه بدست مي آيند. و از هر اسيد آمينيه هزاران چهره و صورت هاي مختلف ساخته مي شود اين تفاوت چهره هاي آدميان که روزانه شما مشاهده مي کنيد، به علت تفاوت اسيد آمينه ها از يکديگر است.
و اگر غير از اين مي بود.هرج و مرجي در جهان آفرينش رخ مي داد که هيچ زماني داراي نظم نمي شد. زيرا آدميان ديگر پدر يا مادر يا اقوام خود را نمي شناختند. وراثت و ژنتيک نيز دستخوش اين هرج و مرج مي شد، و صفات ارثي آدميان بر باد مي رفت و ديگر پدر يا مادري نبود که فرزندش را بشناسد يا فرزندي پدر و مادر را.
وقتي مواد گوشتي خورده مي شود، در بدن تجزيه مي شود. سلول هاي بدن از تجزيه آن پروتئيني را که خود مي خواهند، دوباره مي سازند. اگر پروتئين زياد وارد بدن شود، ذخيره مي گردد تا بعداً از آن استفاده شود. سلول هاي بدن از پروتئين هاي دست پرورده خود گلبول هاي قرمز خون، هورمون ها و آنزيم مورد لزوم را مي سازند. اين تغييرات شيميايي شب و روز ادامه دارد.
اما اگر پروتئين کمتر از مقدار احتياج به بدن برسد، گلبول هاي قرمز خون، هورمون ها و آنزيم ها ساخته نمي شوند. در نتيجه عضلات حالت طبيعي خود را از دست مي دهند و چين و چروک در صورت پيدا مي شود و کم کم پيري زودرس فرا مي رسد. يکي از علل چين و چروک صورت نرسيدن يا کم رسيدن مواد پروتئيني چه گياهي و چه حيواني است.
منابع مهم پروتئين ها:جگر، دل، قلوه، شيرتازه، پنير، گوشت، ماهي، تخم مرغ، مخمر آب جو، جوانه گندم، شلتوک برنج، سويا و بادام زميني و گردو است.
اسيدهاي آمينه ميل ترکيبي زيادي با يکديگر دارند و داراي وزن مولکولي بسيار متغير مي باشند. مثلاً نسبت به آب که وزن مولکولي آن 18 است اسيد آمينه گليکوکول 89 و از آلبومين تخم مرغ 350 هزار است و براي ساختن يک تخم مرغ بايد هزار و دويست اسيد آمينه در کنار هم قرار گيرند، تا يک تخم مرغ بوجود آيد و هرگاه يک عدد تخم مرغ خورده شود، در بدن به 1200 اسيد آمينه تجزيه مي شود.
اسيدهاي آمينه بدن تعدادي زيادي مي باشند و همه و همه نسجهاي بدن از اين تعداد اسيد آمينه بوجود آمده است. تعداد گروه بندي اسيدهاي آمينه از حد تصور بيرون است و با ارقامي مقايسه شده اند که فاصله ماه تا ستاره هاي دور دست است و پنجاه تا صد سال نوري با واحد کيلومتر از ما دورند .
انسان ها از اين نوع تنوع ساخته شده اند. لذا تا انقراض عالم حتي بالاتر از اين هم، هنوز کسي مثل کس ديگري نيست. و اين تفاوت در همه آفرينش خود را نشان مي دهد. در شرايط سلامتي بدن که خود گلبولين مي سازد آن را با گلبول سفيد همدست مي کند تا باکتري ها و ويروس ها را نابود سازد اين دفاع بدن و اين طريقه به وجود آمدن راه مبارزه بر عليه جرم هاي بيماري زا موقعي انجام مي شود که بدن پروتئين کافي در اختيار داشته باشد، تا با مصرف آن قدرت دفاعي بدن زياد شود و اگر چنين نباشد بيماري ها ظاهر مي شود.
مواد پروتئيني پس از هزاران تغيير و تبديل که بوسيله آنزيم ها روي آنها انجام مي شود در بدن مي سوزند و انرژي توليد مي کنند.پروتئين ها هيدروليز مي شود و به اسيدهاي آمينه تبديل مي گردند سلول ها، اسيد آمينه خود را انتخاب مي کنند و مواد لازم بدن را مي سازند اکسيژن داخل بدن ترکيب مي شود انرژي.
تمام سلول هاي بدن مي کوشند تا انرژي موجود در غذا را براي اعمال فيزيولوژي قابل استفاده سازند. قابل ذکر است که گوشت اگر چرب نباشد چاقي به وجود نمي آورد ولي آب گوشت چرا.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید