پرتقال ميوه اي شيرين است اما وقتي طعم آن با مزه خمير دندان ترکيب مي شود مزه ي آن تلخ مي شود.
گفتني است علت اين امر به اين دليل است که در ساختار خمير دندان از مواد ويژه اي به نام سديم لوريل سولفات با sls استفاده مي شود که اين ماده يک ماده ي شوينده است و توليد کف بر روي دهان مي کند.
بررسي ها نشان مي دهند که اين ماده سنسورهاي شيميايي زبان را تحريک کرده، سبب تغيير کارايي آنها مي شود بر روي زبان حدود 10000 جوانه چشايي وجود دارد که در اثر مسواک زدن دچار تغيير کارکرد مي شوند.
در نتيجه اين تغيير شيمايي سبب مي شود تا طعم هايي مانند طعم تند، ترش، شيرين و تلخ عوض شود.
البته اين تغيير شيميايي در حس چشايي موقت است و پس از مدتي کوتاه دوباره جريان طبيعي و آنزيم هاي ترشح شده توسط جوانه هاي چشايي طعم اصلي غذاها را حس مي کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید