وقتی گرمای تابستان ما را به تشنگی میاندازد، خوردن هندوانه یک راه بسیار سالم و مطمئن برای جایگزین شدن نوشابههای انرژیزاست. ازآنجا که مقدار آب زیادی دارد، آب موردنیاز بدن ما را تامین میکند و هیچ چیز در یک روز گرم تابستانی بهتر از خوردن یک تکه هندوانه دلچسب و آبدار نیست!
علي حسيني گفت: هندوانه ميوهاي است که مزاج سرد و تر دارد و رنگ آن در ويتامينش تأثيري ندارد به همين دليل، مهم اين است که هندوانه کاملاً رسيده و شيرين باشد. وي گفت:هندوانه منبع بسيار خوبي از ويتامين C و A است و نسبت به ساير ميوهها و سبزيها، مقدار بيشتري بتاکاروتن دارد.
اين متخصص طب سنتي افزود: هندوانه ميوهاي است که حاوي ميزان بالايي از سديم و پتاسيم است به همين دليل از بدن در برابر بيماريهاي مختلفي مانند آسم و برخي سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت ميکند. حسيني گفت: هندوانه داراي آنتي اکسيداني به نام ليکوپن است که راديکالهاي آزاد و مضر را از بين ميبرد به همين دليل از وقوع سکته قلبي جلوگيري ميکند و به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک ميکند.
وي ادامه داد: هندوانه باعث رقيق شدن خون مي شود و مصرف آن، براي افرادي که خون غليظ دارند مناسب است.همچنين چون براي تعديل مزاج مناسب است افرادي که صفرا در معده و کبدشان زياد توليد ميشود بيشتر از اين ميوه مصرف کنند. اين متخصص طب سنتي گفت: مصرف هندوانه براي افرادي که داراي بدني لاغر، خشک و گرم هستند بهتر است چون جلوي ضعف آنها را مي گيرد. حسيني، بهترين زمان خوردن هندوانه را بين دو وعده غذايي دانست و گفت: مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم ميشود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هواي گرم يا در هنگام تشنگي، مضر است.
وي ادامه داد: در عين حال خوردن هندوانه براي افراد سردمزاج يا کساني که معده سرد دارند مضر است و در طولاني مدت باعث ضعيف شدن عملکرد هضم و درد مفاصل مي شود بنابراين بهتر است اين افراد به همراه هندوانه، عسل و قند مصرف کنند. اين متخصص طب سنتي با اشاره به منع مصرف هندوانه در افرادي که مشکل طحال دارندگفت: علائم مشکل طحال بعد از خوردن هندوانه، احساس درد يا نفخ در محل چپ شکم و ايجاد تيرگي در رنگ بدن يا سفيدي چشمان است. حسيني افزود: مصرف هندوانه در افرادي که آلرژي يا حساسيت فصلي يا غذايي دارند ممنوع است.
10 خاصیت هندوانه برای سلامتی
1. فواید هندوانه برای سلامتی بسیار زیاد است. مهم نیست که هندوانه را چطور برش بزنید، بهترین آنتی اکسیدانها در آن یافت میشود.
2. هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین C و A است.
3. هندوانه قرمز خوشمزه همچنین منبع قوی از آنتی اکسیدان کاروتن است که لیکوپن نامیده میشود. این آنتی اکسیدانها در بدن حرکت کرده و رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند. رادیکالهای آزاد موادی در بدن هستند که میتوانند آسیب زیادی به ما وارد کنند. این مواد میتوانند کلسترول را اکسید کرده و باعث شود که به دیواره رگهای خونی چسبیده و موجب ضخیمتر شدن آن شود و این عمل میتواند منجر به سکته قلبی شود. لیکوپن که رنگ قرمز زیبا را به هندوانه میدهد به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک میکند.
4. جالب است بدانید که هندوانه تنها میوهای است که نسبت به میوهها و سبزیجات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن است.
6. هندوانه همچنین سرشار از ویتامینهای B است که برای تولید انرژی حیاتی هستند. متخصصین تغذیه توصیه میکنند که هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین B6، B1 و منیزیم است. این میوه بخاطر میزان بالای آبی که در خود دارد که تقریباً 90 درصد آن را می گیرد و ارزش کالری آن، جزء باارزشترین میوهها دسته بندی میشود.
7. هندوانه خاصیت خنککنندگی خاصی دارد و به طرز شگرفی سرشار از سیترولین بوده که آمینو اسیدی است که بدنمان برای ساخت یک آمینواسید دیگر، آرژنین، که در چرخه اوره برای از بین بردن آمونیاک استفاده میشود، مصرف میکند.
8.آنتیاکسیدانها به کاهش شدت آسم کمک میکنند. همچنین خطر سرطان روده، آسم، بیماری قلبی، آرتروز هماتوئید و سرطان پروستات را کاهش میدهد.
9. هندوانه منبع خوبی از تیامین، پتاسیم و منیزیم است که از بدن در برابر بیماریهای مختلفی محافظت میکنند.
10. هندوانه فاقد چربی است اما به تولید انرژی کمک میکند. دربرابر زوال ماکولا هم محافظ خوبی محسوب می شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید