بارداري تغييرات احساسي و فيزيولوژيکي بسيار در خانم هاي ايجاد مي کند. در اين دوران از هر گوشه و کناري به خانم هاي باردار توصيه و نصيحت ارائه مي شود: از طرف پزشک متخصص زايمان، دوستان و اعضاي خانواده وهمکاران در محل کار. حتي غريبه ها هم دست از اظهار نظر درمورد وضعيت يک خانم باردار برنمي دارند.
با اين شرايط و باوجود اين اطلاعات و توصيه هاي درست و غلط که در اکثرموارد با هم تناقض دارند (به ويژه درمورد رژيم غذايي و تغذيه) برايمادر دشوار خواهد بود که برنامه غذايي متوازن و صحيح داشته باشد. از آنجا که داشتن يک رژيم غذايي سالم يکي از مهمترين مسائلي است که يکخانم باردار براي ارتقاء وضغيت سلامت خود و فرزندش بايد رعايت کند، درزير به برخي باورهاي غلط و نادرست درمورد رژيم غذايي و تغذيه خانم هايباردار اشاره مي کنيم، تا با دانستن اين اطلاعات؛ شروعي عالي براي بارداري خود داشته باشيد.
تو بايد براي دو نفر غذا بخوري
در واقعيت، شما براي يک نفر و يک موجود خيلي خيلي کوچک غذا مي خوريد. اکثر خانم ها نياز دارند که فقط 300 کالري بيشتر از کالري هاي مصرفي خود، استفاده کنند. اين دوره، دوره افراط در غذا خوردن نيست. بارداريدوره اي است که بايد در نهايت سلامت و عاقلانه غذا بخوريد. اضافه وزن معمول در دوران بارداري بايد بين 10 تا 15 کيلوگرم باشد؛ اما اين مسئلهتا حد زيادي به وزن مادر قبل از بارداري و تعداد جنين در شکم او دارد. خانمي که وزنش زير وزن نرمال است ممکن است تا 20 کيلو هم اضافه وزنبياورد اما خانمي که قبل از بارداري خودش اضافه وزن دارد، اضافه وزندوران بارداري او نبايد از 15 کيلو بيشتر باشد. پزشکتان باتوجه به وزن،قد و شکل بدنتان، وزن بارداري شما را تعيين خواهد کرد.
رژيم غذايي شما بايد کم کربوهيدرات و پر پروتئين باشد
اين باور امروزه در بين رژيم هاي غذايي شهرت و طرفداران زيادي پيداکرده است. اما خوب است بدانيد که يک رژيم پر پروتئين براي دوران بارداري به هيچ عنوان توصيه نميشود. بر طبق هرم راهنماي موادغذاييروزانه، حبوبات، ميوه جات، و سبزيجات بايد بيشتر رژيم غذايي شما را بهخود اختصاص دهد نه شير و موادغذايي گوشتي. درواقع، فقط 3-2 وعدهپروتئين در روز براي خانم هاي غيرباردار کافي است. اين مقدار ازپروتئين را مي توان در يک عدد تخم مرغ، 100-50 گرم مرغ يا گوشت قرمز، و ½ فنجان نخودفرنگي يا لوبيا خلاصه کرد. کالري هاي اضافي که در دورانبارداري بايد استفاده شود، بايد بين هر 5 نوع ماده غذايي در هرم موادغذايي پخش شود.
فشارخون ناشي از بارداري به خاطر مصرف نمک زياد است
واقعيت اين است که فشار خون ناشي از بارداري به خاطر تغييرات مختلف فيزيولوژيکي در اين دوران مي باشد و از اينرو نبايد مانند فشارخون درافراد عادي مورد درمان قرار گيرد. تعادل شرط اوليه است. بااينکه پرخوريدر غذاهاي پرنمک به هيچ عنوان سالم نيست، اما کاهش نمک مصرفي يا قطع آناز رژيم غذايي نيز به هيچ عنوان صحيح نيست.
دوران بارداري بهترين زمان براي شروع مصرف اسيد فوليک (ويتامينهايBکمپلکس) است
اسيد فوليک در روزها و هفته هاي اول شکل گيري جنين اهميت زيادي دارد. به همين دليل، توصيه مي شود که خانم ها قبل از حامله شدن روزانه از يکعدد قرص مولتي ويتامين استفاده کنند تا اطمينان يابند که اسيد فوليک بدنشان در دوره اوليه بارداري کافي است. علاوه بر ويتامين ها، منابع بسيار عالي از ويتامين هاي B کمپلکس عبارتند از: آب پرتقال، حبوبات،مرکبات، سبزيجات، آجيل. بهتر از بيشتر از رژيم غذايي خود، روي ويتامين ها تکيه کنيد.
ويتامين ها نبايد هيچگاه جايگزين رژيم غذايي شما شود. گرچه اکثر پزشکهاي متخصص زايمان براي بيماران خود مولتي ويتامين تجويز ميکنند، اين ويتامين ها فقط حکم مکمل غذايي را دارد و نمي تواند جايگزين يک رژيم غذايي سالم شود. بهترين منابع از ويتامين ها و موادمعدني، موادغذايي طبيعي است، چون بهتر جذب ميشوند.
شير کامل براي شما بهتر از شير کم چرب است
شير کم چرب براي کليه افراد بالاي 3 سال انتخاب بهتري به شمار مي رود. شير کم چرب کليه مواد مغذي موجود در شير کامل را در خود دارد اما ميزان کلسترول و چربي آن کمتر است. درواقع، مي توان گفت که حتي کلسيم موجوددر آن از شير کامل هم بيشتر است.داشتن يک رژيم غذايي سالم طي دوران بارداري که شامل انتخاب هاي عاقلانه و سالم از انواع و اقسام گروه هاي موادغذايي باشد، باعث مي شود اضافه وزن شما در اين دوران در حد نرمال باشد و وضعيت سلامت خودتان وفرزندتان تضمين شود. اگر به وضعيت غذايي خود اطمينان کافي نداريد وسوالاتي در اين زمينه داريد، مي توانيد از پزشک هاي متخصص تغذيه ياپزشک خودتان سوال کنيد تا شما را راهنمايي کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید