مصرف زیاد ماست در برخی افراد، به دلیل خاصیت سردی که دارد، میتواند مشکلاتی نظیر درد مفاصل را ایجاد کند که بهتر است با مواد غذایی نظیر نعناع، گردو و دارچین که طبع گرم دارند، مصرف شود.
ماست جزو لبنیات است و حتی مصرف آن نسبت به شیر مزایایی هم دارد. سیستم گوارش بعضی ها نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارد ولی این لاکتوز در ماست تبدیل به اسید لاکتیک می شود و دیگر حساسیت به وجود نمی آورد. از طرف دیگر، کلسیم ماست راحت تر از شیر جذب بدن می شود. چون PH ماست پایین تر است، کلسیم در آن به صورت محلول درمی آید. ماست باکتری هایی دارد که سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن می شود. این باکتری ها همچنین کلسترول خون را پایین می آورند و فشارخون را تنظیم می کنند. بنابراین ماست برای کسانی که چربی و فشار خون دارند، توصیه می شود.
ماست میوه ای یکی از تنقلات مدرن است. یک نوع خوراکی که از دو ماده غذاایی مهم در هرم رژیم غذایی تهیه شده است.
میوه ها تاثیر مثبتی روی مغز انسان می گذارند برای مثال، تاثیر مثبت روی تقویت حافظه و یادگیری سریع مطالب. علاوه بر این، میوه ها دارای فیبر فراوان هستند. فیبرها از چاقی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی جلوگیری می کنند. یکی دیگر از خواص میوه ها، درمان افسردگی است. حتی اگر میزان ویتامین موجود در میوه ها را در نظر نگیریم، همین خواص بالا کافی است تا ما را تشویق به خوردن میوه کند.
همراه شدن میوهها با ماست، باعث کاهش جذب کلسترول میشود که در بزرگسالان بسیار با اهمیت است و از ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری میکند.
استفاده از ماست میوهای برای کودکان، روش مناسبی برای تشویق آنها به مصرف لبنیات است و میتواند جایگزین میان وعدههای چرب و پرکالری شود.
در تهیه ماست میوهای بهتر است از میوههایی نظیر توت فرنگی، هلو، گلابی، سیب و موز استفاده شود.
فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: گردو، فندق، بادام، پسته و بادام زمینی میتواند به عنوان یک ماده آلرژن در فرد آلرژی ایجاد کند حتی بادام زمینی میتواند در افراد حساس، به شوک آنافیلاکسی بینجامد.مریم محلوجی راد اظهار داشت: آجیلها یک دسته مهم از 6 گروه مواد غذایی هستند اما جزو آلرژنهای غذایی شایع نیز محسوب میشوند.
فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: حساسیت به آجیل از کودکی آغاز میشود و سالها ادامه پیدا میکند.
محلوجی راد تصریح کرد: گردو، فندق، بادام، پسته و بادام زمینی میتواند به عنوان یک ماده آلرژن در فرد آلرژی ایجاد کند حتی بادام زمینی میتواند در افرادی که حساسیت به این ماده داشته باشند به شوک آنافیلاکسی بینجامد.
وی علائم را به صورت پوستی شامل کهیر و اگزما دانست و گفت: به طور ناشایعتر ممکن است علائم تنفسی مثل خسخس سینه، تنگینفس و آبریزش بینی نیز به دلیل مصرف آجیل در افراد حساس دیده شود؛ علائم گوارشی چون دلدرد، دل پیچه، اسهال و استفراغ نیز ممکن است، رخ دهد.
فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی خاطرنشان کرد: آلرژی غذایی درمان قطعی ندارد و تنها راه کنترل آن پرهیز از ماده آلرژنزاست.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید