خانواده سالم - روح و روان
روانپزشکان و متخصصان بيمارستان عمومي ماساچوست در بوستون طي مطالعات جديد خود دريافته اند که انجام مديتيشن به طور منظم ميتواند سلامت مغز را بهبود بخشد و اين تاثير سودمند ظرف چند ماه پس از آغاز مديتيشن بروز ميکند.
اين پزشکان در مطالعات خود شرايط ۱۶ داوطلب را دنبال کردند که در جلسات کاهش استرس با کمک تمرينات تمرکز ذهني شرکت کرده بودند. هشت هفته بعد، اسکن هاي ام آر آي از مغز اين شرکت کنندگان نشان داد که ميزان تراکم ماده خاکستري در نواحي از مغز اين اشخاص که با يادگيري، حافظه، احساس همدردي و محبت و احساس تعادل احساسي در ارتباط است در مقايسه با گروه کنترل به ميزان قابل توجهي رشد کرده و افزايش پيدا کرده است.
روزنامه واشنگتن پست، تمريناتي که اين افراد انجام مي دادند شامل تمرينات آرام سازي (رلکسيشن) و حرکات کششي ساده حدود ۳۰ دقيقه در روز بود.
دکتر سارا لازا کارشناس رواشناسي در دانشکده پزشکي هاروارد در اين باره مي گويد: ما براي اولين بار مطمئن شديم که وقتي افراد بعد از انجام اين تمرينات اظهار ميکنند که حالشان بهتر است و ديگر استرس ندارند، اين تغيير فقط يک اظهار لفظي نيست، بلکه واقعا دليل بيولوژيکي دارد و در بدن و مغز فرد تغيير محسوس فيزيکي ايجاد مي شود که نتيجه آن احساس استرس کمتر و حال بهتر است.
از سوي ديگر، دکتر گري کاپلان، رييس مرکز طب انسجامي کاپلان در مک لين در همين رابطه تاکيد کرد: بيماراني که اين توصيه مبني بر انجام تمرينات مديتيشن را دنبال مي کنند، عموما کيفيت خواب بهتري دارند، کمتر احساس درد مي کنند و کمتر نيز دچار حالت اضطراب و افسردگي ميشوند. به طور کلي اين افراد احساس قوي تر و بهتري از سلامتي دارند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید