پرسش. آيا برخي رؤياها ميتواند هشداري در مورد آينده باشد؟ آيا خواب ديدن ميتواند در تأمين آينده كسي مفيد باشد؟ علم تعبير خواب چگونه علمي است؟
پاسخ: وجود رؤيا و پيشگويي آن و تعبير رؤياهاي صادقانه مورد تأييد قرآن است به ويژه اين امور در داستان حضرت يوسف و داستان حضرت ابراهيم يادآوري شده است. با توجه به اينكه رؤيا به سه قسم رحماني و از سوي خدا، شيطاني و سبب اندوه، و واگويه كردن آنچه در روز اتفاق افتاده است، تقسيم ميشود، تنها رؤياهاي صادقانه و رحماني است كه تعبير دارد به خلاف رؤياهاي شيطاني كه شيطان جهت اذيت بنده خدا به او تلقين ميكند و نيز خوابهاي پريشان كه تعبير ندارند. بيشتر تعبيرها به رؤياهايي مرتبط است كه در آينده رخ ميدهد. البته گاه خوابهاي مربوط به آينده روشن و صريح و بدون كم و كاست واقع خواهد شد و مشكلي ندارد. امّا خواب هايي كه بر اثر عوامل ذهني و خارجي تغيير شكل يافته است، نياز به تعبير دارد. مثلاً شخصي خواب ميبيند كه شير ميخورد. معبر تشخيص ميدهد كه مرادش علم است.
تعبير خواب خود نوعي دانش است با اين تفاوت كه اصل علم تعبير خواب، افاضهاي است نه اكتسابي؛ گرچه يادگيري آن در نزد استاد و با استفاده از كتب معتبره امكانپذير است امّا روش نوآموزي و حفظ و تمرين تعبير خواب تنها براي انسانهايي كه آمادگي دروني و تقوا دارند، ممكن است. علم تعبير خواب كه خداوند به پيامبران مانند حضرت يوسف عليه السلام افاضه كرد به سبب پاكي و تقوا و تزكيه نفس آنها بوده است؛ چنان كه به افرادي كه از اين پاكي بهره بردهاند از غير پيامبران مانند ابن سيرين نيز اعطا شده است.كتب تعبير خواب يوسف پيامبر، دانيال پيامبر، امام صادق عليه السلام و ابن سيرين شهرت دارد و در راهنمايي براي تعبير خوابهاي مشابه مفيد است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید