پرسش. پسر من 21 ساله است و مدتي است علاقه مند خواندن كتب اديان ديگر شده است و در اين ميان سؤال هايي نيز براي او مطرح ميشود. نحوه برخورد صحيح با او چگونه است؟
پاسخ: يك توصيه مهم اين است كه تا زماني: جان و فكرتان با بينش صحيح اسلامي بيمه نشده است، نبايد سراغ مطالعه اديان و مكاتب ديگر رفت بلكه ابتدا بايد مكتب و مذهب خود را به نحو دقيق شناخت و علاوه بر تخصص، درجه ايمان خود را تقويت كرد، آنگاه با احتياط به سراغ اديان ديگر جهت كسب اطلاعات و شناخت آنها، رفت. امّا در غير اين صورت و بدون داشتن آمادگي لازم، امكان انحراف و خطر وجود دارد. كسي كه هنوز حق را نشناخته است و مكتب خود او برايش نهادينه نشده است و بينش استدلالي و محكمي ندارد، نبايد سراغ اين كتب غريبه برود؛ چرا كه امكان منحرف شدن در اثر مطالعه آنها زياد است. چنين توصيه اي حكم عقل و منطق است.
توصيه دوم اين است: چنانكه آموزش دوره تخصصي پزشكي، نيازمند به گذراندن مقدمات و كلاسها و رده هايي است كه زمينهساز فراگيري دوره تخصصي است، فراگيري امور مربوط به دين بدون طيّ مقدمات و بدون حضور در كلاس و استفاده از اساتيد برجسته امكان ندارد. عقل و منطق حكم ميكند كه براي مطالعه در چنين زمينه هايي كه پيچيدگي و دقت خاصي دارد، به استاد و كارشناس مربوطه مراجعه شود. خلاصه آنكه دو گام براي مطالعه اديان ضروري است اوّل آگاهي و ايمان كامل نسبت به دين اسلام و دوم بهره مندي از استاد و راهنماي رشته اديان. در غير اين صورت دچار شبهات و سؤالاتي خواهد شد كه خطرآفرين است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید