پرسش: خواستگاري براي دختري آمده كه ولايت فقيه را قبول ندارد، آيا اين شخص جزء گمراهاني است كه نبايد با آنها وصلت كرد؟
پاسخ: نكته اول آنكه دست كم اعتقاد به ولايت فقيه در امور حسبيه (مالي) است كه همه علما بر آن توافق دارند. در اين مورد بايد تفحّص كرد كه مراد از اينكه «او ولايت فقيه را قبول ندارد»، چيست. اگر كسي ولايت مطلقه فقيه را قبول نداشته باشد، منكر اصل ولايت فقيه نيست.نكته دوم اينكه در بسياري از موارد انكار ولايت فقيه، بحثي سياسي و اشتباه در مصداق است نه بحث اعتقادي، در هر صورت وظيفه افراد در مقابل چنين كساني ارشاد در جنبه نظري و نهي از منكر در جنبه عملي است.
اگر سؤال شود كه آيا انكار اين مسئله، مانع ايجاد استحكام خانوادگي است يا نه، آيا در آينده زندگي مشترك اثر منفي دارد يا نه، ميتوان پاسخ داد كه همه اين بحثها بستگي به رفتار خانواده دختر دارد.
چه بسا خانوادهاي كه اين شخص با آن خانواده وصلت ميكند، با رفتار مناسب و ارشاد صحيح، در باورهاي اعتقادي و سياسي او تأثير گذارند. البته بايد دقت داشت كه اگر نتوانند خوب رفتار مناسبي داشته باشند، همين اختلاف سياسي، ميگويد منجر به اختلاف هاي خانوادگي بعدي شود.
بر اثبات ولايت فقيه براهين عقلي واضح و نيز دلايل نقلي وجود دارد. توصيه ميشود كه اين مطالب با روشي نيكو و توسط افرادي كه آشنا به اين مباحثاند، به اين خواستگار منتقل شود تا اين مشكل حل گردد. البته اين گونه بحثها را ميتوان به عنوان بحثهاي درجه دوم به بعد از ازدواج هم موكول كرد. معيارهاي درجه اول در انتخاب همسر، ايمان، تقوا، اخلاق نيكو و اصالت خانوادگي است كه در كنار اموري مثل نزديك بودن سطح علمي و فرهنگي لحاظ ميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید