زنان باردار مي توانند از خوردن خيلي از غذاها لذت ببرند اما برخي غذاها بايد در اين دوران با احتياط مصرف شوند يا از خوردن آن ها پرهيز شود.
جگر و ساير امعاء و احشاء گوسفند و گاو
اگر چه جگر و مواد تهيه شده از احشاء حيوانات، داراي آهن وفولات هستند اين مواد همچنين حاوي غلظت زيادي از ويتامين A هستند. هر 100 گرم از اين مواد حاوي 13 هزار تا 40 هزار واحد بين المللي ويتامين A است که بيش از 15 برابر نياززن بارداراست.
مصرف مقادير زيادويتامين A براي جنين در حال رشد در سه ماهه ي اول بارداري مُضر است. در نتيجه همه زنان باردار و زناني که در حال برنامه ريزي براي بارداري هستند بايد از مصرف اين غذاها يا غذاهايي که حاوي مقادير زيادي ويتامين Aهستند مثل جگر، روغن هايي که از کبد حيوانات تهيه مي شود و ساير امعاء و احشاء حيوانات پرهيز کنند.
البته لازم نيست که از ساير غذاها که داراي ويتامين A است خودداري کرد مثل شير،پنير،ماهي چرب،تخم مرغ و غذاهايي با بتاکاروتن مثل هويج، ميوه هاي قرمز ونارنجي وسبزيجات و سبزيجات برگ سبز.
مغز حيوانات
از همه ي انواع مغزهاي حيوانات در دوران بارداري بايد پرهيز شود چرا که اين مواد ممکن است حاوي باکتري هاي مُضري چون ليستريا باشد که عامل ابتلا به بيماري ليستريوز است.
اگر چه ليستريوز تنها داراي علامتي شبيه به آنفلوآنزادر مادر مي شود، اين بيماري مي تواند به شدت جنين در حال رشد را تحت تاثير قرار داده و سبب سقط، مرده زايي يا بيماري هاي شديد در نوزاد متولد شده، شود.
تخم مرغ خام يا عسلي
تخم مرغ کاملا نپخته(عسلي) يا خام يا غذاهايي که حاوي تخم مرغ نپخته هستند مثل سُس مايونزخانگي وبستنيهاي غير پاستوريزه نبايد در دوران بارداري مصرف شود چرا که ممکن است حاوي باکتري سامونلا باشد که مي تواند سبب مسموميت غذايي شود.
غذاهاي نپخته يا سرد
بسيار مهم است که مطمئن شويد غذاها کاملا پخته اند و سپس مصرف شوند، غذاهاي سرد بايد مجددا کاملا گرم شوند طوري که بخار از آن ها خارج شود.
گوشت و مرغ خام
توکسوپلاسموزيس بيماري نادري است که توسط نوعي انگل که در گوشت خام وجود دارد ايجاد مي شود. اين مي تواند براي جنين مُضر باشد و در بسياري مواقع سبب نابينايي و مشکلات ذهني و عقب افتادگي در جنين شود.
بنابراين زنان باردار بايد از خوردن گوشت خام و نپخته پرهيز کنند.
توکسوپلاسموز ممکن است همچنين در مدفوع گربه نيز وجود داشته باشد بنابراين به زنان بارداري که از حيوانات نگهداري مي کنند توصيه مي شود که هنگام خالي کردن مدفوع گربه حتما دست کش بپوشند.
پختن خوبو کاملگوشتومرغمي تواند خطر سالمونلا را نيز کاهش دهد.
بادام زميني
اگر در يک خانواده اعم از مادر کودک، پدر يا خواهر و برادر سابقه ي حساسيت به بادام زميني دارند يا تاريخچه تب يونجه،آسم، اگزما يا سايرآلرژيها را دارند، براي کاهش خطر استعداد کودک در حال رشد به حساسيت به بادام زميني بهتر است مادر از مصرف بادام زميني و محصولات حاوي بادام زميني در دوران بارداري وشيردهي پرهيز کند.
شير غير پاستوريزه
مادر باردار بايد از خوردن همه شيرهاي غير پاستوريزه اعم از شير گاو، بُز و شير شتر خودداري کند، شير بُز هم مي تواند عاملي براي افزايش خطر توکسوپلاسموز باشد.
الکل
احتياجي به ذکر اين مورد نيست که مادر باردار بايد به طور کامل از مصرف الکل در دوران بارداري بپرهيزد، مخصوصا در اوايل بارداري.
کافئين
اگر چه لازم نيست به طور کلي از مواد غذايي حاوي کافئين خودداري کرد اما به زنان باردار توصيه مي شود مصرف کافئين در آن ها بيشتر از 300 ميلي گرم در روز نباشد.
مصرف کافئين به ميزان زياد سبب کاهش وزن نوزاد و گاهي سقط مي شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید