شير گوسفندان سياه بهتر از شير گوسفندان سرخ است اما شير گاو قرمز بهتر از شير گاو سياه ميباشد و کسي که در آب پشتش ( مني ) دگرگوني رخ دهد شير تازه و عسل برايش مفيد است شير گوشت نو ميروياند استخوان را محکم ميکندو سر کشيدن شير شفاي هر دردي است الا مرگ و روايت شده که بخدا قسم شير هيچ زياني ندارد و هيچ کس از نوشيدن شير گلو گير نميشود و کسيکه شير را به عشق رسول خدا (ص) بياشامد زيان نميبيند و در کل شير گاو بهتر از شير گوسفند ميباشد.
خوراکي
اگر بخواهيد دقيقتر بدانيد، قضيه از اين قرار است كه سندرمي وجود دارد به نام "سندرم متابوليك".
اين سندرم، مجموعه علائمي است كه اگر فرد چند تاي آن را داشته باشد، بايد فكري به حال خودش بكند و بيشتر مراقب باشد، چون مي تواند نشان دهنده خطر قريب الوقوع بيماري قلبي و سكته در او باشد.
علائم سندرم متابوليك
علائم سندرم متابوليك،عبارتند از: فشار خون بالا ، تريگليسيريد بالا ، كلسترول خوب يا همان HDL پايين، قند خون بالا و همين طور چاقي شكمي.
حالا مي توانيم اصل خبر را، به گزارش رويترز، دوباره مرور كنيم: كساني كه روزانه شير ميخوردَند، به نسبت كساني كه "به ندرت" بهآن رغبت نشان مي دادند، 62 درصد كمتر احتمال دارد كه به سندرم متابوليك دچار شوند. اين نتايج، از بررسي 2 هزار و 400 مرد ميانسال بريتانيايي، به مدت حدود 20 سال به دست آمده است.
نتايج مشابهي هم در مورد مصرف پنير و ماست به دست آمده و اين خوراكيها هم همين فايده را داشته اند.
جالب است از سرنوشت افرادي كه در اين مطالعه دچار سندرم متابوليك شده اند، خبر داشته باشيم. اين افراد 79 درصد بيشتر از سايرين دچار حمله قلبي شدند، 4 برابر جمعيت نرمال جامعه دچار ديابت يا بيماري قند شدند و احتمال فوتشان در عرض اين 20 سال،46 درصد بيشتر از سايرين بود.
اين بررسيها، در دانشگاه "كارديف" انگلستان انجام شده و نتايج آن در نشريه " اپيدميولوژي بهداشت جامعه "چاپ شده است. البته اين مطالعه ثابت نميكند كه با مصرف لبنيات، قطعاً به علائم سندرم متابوليك دچار نميشويد.
اين نتايج تنها نشاندهنده نوعي رابطه بين اين دو موضوع است كه براي اثبات قطعي نوع اين رابطه، بايد مطالعات باليني و مداخلهاي بيشتري صورت گيرد. با اين حال، از آنجا كه به دلايل گوناگون، مصرف لبنيات مفيد شناخته شده است، ميتوانيم از همين الان آن را به عنوان يك توصيه جدي براي همه مطرح كنيم.
شير
در مطالعات قبلي هم نقش لبنيات در پيشگيري از انواع بيماريها بررسي شده و نتايج مشابهي به دست آمده است. به عنوان مثال چندي پيش، محققان آمريكايي گزارش دادند كه افرادي كه روزانه مقادير بالايي از مواد حاوي كلسيم و ويتامين D استفاده مي كنند، 18 درصد كمتر از بقيه احتمال دارد كه دچار ديابت نوع 2 شوند و همان طور كه مي دانيم، لبنيات گوناگون سرشار از اين دو ماده حياتي هستند.
اما شير و لبنيات، از چاقي هم تا حدي پيشگيري مي كنند. همان طور كه ميدانيم، اكثر آنها حاوي مقادير قابل ملاحظهاي كلسترول هم هستند. پس چطور است كه افرادي كه از اين خوراكيها ميخورند، كمتر چاق مي شوند و حتي چربي خونشان هم بيشتر از بقيه تحتكنترل است؟ هنوز راز اين معما گشوده نشده، حتي جالب است اگر به اين نكته دقت كنيم كه حذف چربي لبنيات هم تأثيري در كاهش وزن افراد نداشته است.
مطالعات انجام شده نشان مي دهد كه اگر فرد چاق بخواهد با كم كردن چربي لبنيات مصرفياش، مقدار كالري دريافتي اش را كم كند، فايده چنداني نخواهد برد و اين موضوع كمكي در كاهش وزن او نمي كند. بنابراين بهتر است از حجم غذاهاي سرخشده و آمادهاش كم كند تا از چربي لبنيات مصرفياش.
شايد همه اين تأثيرات را بتوان به تركيب مواد مغذي موجود در لبنيات نسبت داد. شايد همين تركيب اسرارآميز باشد كه از لبنيات معجوني ساخته كه بتواند بيشترين فايده و كمترين ضرر را براي ما داشته باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید