كبوتر: كلسيم گوشت كبوتر نسبت به ديگر پرندگان بيشتر است به اين علت براي كودكان و رشد و نمو آنان مفيد بوده و چربي آن كم است.
بره: براي معده هاي معتدل مفيد بوده خوني معتدل توليد مي كند.
گوساله : بهتر از گاو و بز و ميش بوده هرچه جوان تر باشد بهتر است و گوشت گوساله و گاو محرك خوبي براي ترشحات دستگاه گوارش به ويژه معده است. گاو: براي صفراوي ها مفيد است براي سودايي ها مضر كه مصلح آن زنجبيل و فلفل است. سرد مزاجها بهتر است آن را با فلفل و سير بخورند.
مرغ: براي بدن مفيد است مسبب فعاليت كليه ها وتقويت عضلات قلب مي شود. براي بيماران قلبي غذاي خوبي بوده وتا حدي به درمان آنان كمك مي كند. قابل توجه اينكه بيماراني كه نقرس دارند نبايد بيش از سه بار در هفته گوشت مرغ بخورند.
بز : معتدل است اگر بريان شده آن را بخوريد قولنج مي دهد. خوردن گوشت بز بسيار مفيد است.
بوقلمون : در تقويت اعصاب و فشار خون مؤثر است. تنظيم كننده اعصاب ونيروي فكري بوده ودر دوران نقاهت مفيد است.
غاز : مقوي ودرمان كننده مسلولان و افراد ضعيف است در دوران نقاهت پس از يك بيماري عفوني به خوبي در ترميم ضعف سلولها و تأمين انرژي مورد نياز بدن كمك مي كند.
ميش : مكروه بوده وخون بد توليد مي كند.
مرغابي : در درمان ضعف اعصاب مؤثر بوده و در مواردي كه شخص به علتي لاغر شده باشد و به ويژه در معلولان و افراد ضعيف و كساني كه فشار خون كم دارند بسيار مفيد است.
كبك : براي همه از كودك خردسال تا شخص سالمند مفيد است. كمتر اسيد اوريك توليد مي كند. فعاليت كليه ها را زياد و به دفع سموم بدن كمك مي كند. وجود مقدار زيادي مواد معدني در گوشت كبك نشان دهنده ارزش حياتي اين حيوان است. مقدار پتاسيم آن زياد بوده و همچنين كلسيم، فسفر، منيزيم، آهن ومقدار كمي گوگرد مورد نياز بدن را تأمين مي كند.
وزگاري گوشت شترمرغ فقط در آفريقاي جنوبي مورد استفاده قرار ميگرفت اما پس از مدتي رستورانها و كارشناسان تغذيه در اروپا نيز از اين گوشت استقبال كردند و به عنوان گوشتي درجه يك محسوب شد. امروزه پرورش دهندگان شترمرغ تلاش ميكنند تا با توليد و عرضه گوشت اين پرنده، جوابگوي بازار تقاضايي باشند كه به خوبي از فوايد اين گوشت كمچرب آگاه است. اگر چه در ايران حدود هفت سال است كه اين صنعت رونق گرفته اما هنوز خيلي از افراد درباره گوشت شترمرغ اطلاعات و شناخت كافي ندارند. پس وظيفه كارشناسان دامپروري و علوم تغذيه است تا با اطلاع رساني صحيح و فرهنگسازي براي مصرف اين گوشت، ويژگيهاي منحصر به فرد آن را به خانواده ها معرفي كنند. گوشت قرمز كم چرب گوشت شترمرغ در مقايسه با گوشت مرغ و گاو، از كلسترول و چربي كمتري برخوردار است در حالي كه پروتئيني درحد مطلوب، رنگي قرمز و طعمي شبيه گوشت گوساله دارد. مواد معدني گوشت شترمرغ در حد مناسبي ارزيابي ميشود، به طوري كه در آناليز آن كلسيم و آهن به مقدار لازم و مطلوب وجود دارد.
ميزان كم سديم در گوشت شترمرغ نيز يكي ديگر از مزاياي اين نوع گوشت است كه ميتواند مورد توجه قرار گيرد. گوشت شترمرغ به دليل داشتن كالري و چربي كم براي بيماران قلبي و عروقي و افرادي كه نمي خواهند اضافه وزن داشته باشند، غذاي رژيمي خوبي است. در مقايسه با انواع گوشت بايد گفت كه تمام گزينه هاي منفي گوشت گاو در گوشت شترمرغ به صورت مثبت وجود دارد. همچنين ميزان مطلوب اسيدهاي چرب غيراشباع و امگا 3 در گوشت شترمرغ به عنوان دو فاكتور مثبت به حساب ميآيند. اسيدهاي چرب اشباع نشده، ليپوپروتئينهاي با چگالي زياد يا HDL را افزايش ميدهند و در نتيجه به طور غيرمستقيم انتقال كلسترول از ديواره رگها به كبد را سرعت بخشيده و جلوگيري از تصلب شرايين را منجر ميشوند. اسيدهاي چرب امگا 3 نيز در سوخت وساز و سلامت سلولهاي قلب و مغز دخيل هستند و كمبود آن در جيره غذايي ممكن است خستگي، افسردگي، بيخوابي و استرس را به همراه داشته باشد. نسبت پروتئين به انرژي گوشت شترمرغ نيز در مقايسه با ديگر گوشتها بالاتر است. باتوجه به اين مطالب، گوشت شترمرغ داراي مواد مغذي در سطح ايده آلي است كه ناشي از تعادل و توازن تركيبات غذايي در آن است.
گوشت شتر مرغ که در گروه گوشت هاي قرمز طبقه بندي مي شود از ارزش غذايي بسيار بالائي برخورداراست .بطوريکه مي توان گفت يکي از کم چربي ترين و سالمترين نمونه هاي گوشت قرمز در دسترس است . ميزان چربي آن کمتر از 2/1 درصد بوده که يکي از خواص مهم و قابل توجه در بازار مصرف کنوني به شمار مي رود . در حاليکه گوشت مرغ 6/2 درصد وگوشت گاو تا 12 درصد چربي دارد . به همين دليل گوشت شترمرغ براي کساني که دچار اضافه وزن بوده و از رژيم هاي لاغري پيروي مي کنند جايگزين بسيار مناسبي خواهد بود . نکته جالب ديگر در مورد گوشت شترمرغ اين است که کلسترول آن حتي از گوشت مرغ هم پايين تر است . همچنين اسيدهاي چرب غير اشباع موجود دريافت هاي شترمرغ 30درصد مجموع اسيدهاي چرب را تشکيل مي دهد که يکي از مزيت هاي گوشت شترمرغ محسوب مي شود . اين مزايا به همراه ميزان بالاي اسيدچرب امگا-3 درگوشت شترمرغ باعث شده که اين گوشت انتخاب بسيارخوبي براي بيماران قلبي– عروقي و سالمندان بوده تا با اطمينان بيشتري بتوانند نيازهاي پروتئيني خود را برطرف سازد.از طرف ديگر ميزان کم سديم درگوشت شترمرغ،استفاده از آن را براي افرادي که دچار پرفشاري خون هستند ممکن مي سازد .
گوشت شترمرغ از نظر پروتئين و آهن نيز از جايگاه بسيار خوبي برخوردار است و لذا براي افرادکم خون و زنان باردارانتخاب مناسبي خواهد بود . به علاوه گوشت شتر مرغ ميزان بالايي از عناصري مانند روي و منيزيم رانيز داراست . اين گوشت نياز بدن به ويتامين pp (نياسين ) را تأمين کرده و نسبت به ساير گوشت ها مقادير بيشتري ويتامين هاي A،C،B1 B2 دارد . علاوه بر موارد بالا گوشت شتر مرغ به ميزان بسيار چشمگيري ترد بوده و از قابليت هضم استثنائي برخوردار است . بطوريکه 90درصد آن قابل هضم بوده و از اين حيث پس از ماهي در رتبه دوم قرار دارد . در صورتيکه گوشت هاي جوجه و گاو87 درصد قابليت هضم دارند .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید