دو بحث کلی و مهم در مورد مصرف روزانه خوراکیهای حاوی "کافئین" مانند نسکافه و قهوه مطرح است؛ بحث اول مربوط به "پوکی استخوان" ناشی از مصرف این نوشیدنیها میشود و بحث دوم هم به "اضافهوزن" ناشی از مصرف آنها مربوط است.
مصرف نوشیدنیهایی مانند نسکافه میتواند شانس ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد پس اگر عادت دارید روزی چند فنجان نسکافه برای رفع خستگی بنوشید، باید تا جایی که میتوانید بیشتر شیر بخورید و حتی به نسکافهتان شیر اضافه کنید. بهطور کلی مصرف حداقل 3 واحد شیر و لبنیات به افرادی که عادت به مصرف روزانه و زیاد نسکافه دارند، توصیه میشود.
نکته نگرانکننده دیگر در مورد مصرف بیرویه نسکافه، این است که گروهی از مردم عادت دارند نسکافه را کاملا شیرین بنوشند یا علاقه به مصرف نسکافههای آماده موجود در بازار که سرشار از شکر هستند، دارند. در هر دو صورت، افزایش شکر در رژیم غذایی علاوه بر اینکه باعث ایجاد مشکلات متابولیکی میشود، میتواند ابتلا به اضافهوزن و چاقی را هم در دنیای ماشینی امروز که تحرک آدمها بسیار کم شده است، در پی داشتهباشد. بههمین دلیل توصیه میشود که تاحد امکان، سهم شکر موجود در یک فنجان نسکافه را به حداقل ممکن برسانید. البته استفاده متعادل از شیرینکنندههای مصنوعی میتواند جلوی افزایش کالری دریافتی را بگیرد.
اگر ذائقهتان طعمهای نسبتا تلخ را میپسندد، بهجای خرید پودرهای نسکافه معمولی و سرشار از شکر، انواع کمکالری آنها که فاقد شکر هستند و عبارت «Sugar free» روی بستهبندی آنها درج شده است، تهیه کنید. اگر میتوانید بهجای خرید پودرهای آماده نسکافه، خودتان در خانه یا محل کار با استفاده از کمی پودر نسکافه، شیر و آبجوش، یک فنجان نسکافه تهیه کنید و در نهایت اینکه اصل تعادل را در رژیم غذاییتان فراموش نکنید. در یک "رژیم غذایی سالم"، تمام خوراکیها جای دارند و در مصرف یک ماده غذایی، افراط نمیشود. شما میتوانید برای رفع خستگی، بهجای نوشیدن چند فنجان نسکافه در طول روز، شیر، "آبمیوههای طبیعی"، آب و "دمنوشهای گیاهی" بنوشید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید