سركه از جمله فرآورده هاي طبيعي است كه مصرف خوراكي و دارويي داشته و بيشترين كاربرد را در تهيه انواع ترشيجات دارد.
يك ليوان سركه 33 كالري انرژي دارد و سرشار از ويتامينها و املاح معدني است.
مصرف سركه در انواع ترشي ها، شورها و سالادهاي فصل باعث خوشمزگي، طعم دهندگي، تحريك اشتها و ترشح بيشتر شيره گوارشي شده و هضم غذا را بهتر مي كند.
از سوي ديگر، سالادهايي كه با ترشيجاتي نظير سركه طعم ميگيرند، سالمترين و مغذيترين نوع سالاد هستند، زيرا اين طعمها سبب جذب بيشتر مواد ويتاميني و پروتئيني موجود در مواد سالاد مثل كاهو، هويج، خيار و گوجه فرنگي ميشوند. از اين رو استفاده از سركه در تهيه سالادهاي فصل توصيه ميشود.
فوايد سلامتي:
- استفاده از سركه در كنار وعدههاي غذايي باعث رقيق شدن خون شده و به تجزيه چربيها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربي و كلسترول بد خون ميشود.
- اسيد سيتريك موجود در سركه، هضم و جذب كلسيم موجود در سركه و ساير موادغذايي را آسان ميكند و در سوخت و ساز بدن موثر است.
- سركه مي تواند باكتريهاي مضر سيستم گوارشي را از بين ببرد، بنابراين افرادي كه در سيستم گوارش خود با مشكلاتي نظير: يبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، ميتوانند با مصرف سركه به رفع اين مشكل بپردازند.
- سركه ميتواند ترشح اسيد معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگيري كند.
- سركه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوي بد دهان و نيز سفيدي دندانها، هفتهاي يك بار دندانهاي خود را با مسواك آغشته به سركه مسواك بزنيد.
- در صورتي سركه ميتواند در كاهش وزن تاثيرگذار باشد كه فرد از رژيم غذايي مناسبي جهت كاهش وزن پيروي كند، در غير اين صورت سركه تاثيري در كاهش وزن نخواهد داشت.
- بُخور سركه ي رقيق شده در رفع گرفتگي بيني ناشي از سرماخوردگي موثر است و سردردي را كه در اثر بدي هواي محيط، بخار حمام و زيادي صفرا باشد، معالجه ميكند.
- سركه در درمان بوي عرق بدن، قارچ پا و ورم پا موثر است و ميتواند در رفع احساس گرگرفتگي پاها تاثير قابل توجهي داشته باشد.
- سركه ضدعفوني كننده قوي است و ميتواند به عملكرد سمزدايي كبد كمك كرده و صفرا را از بين ببرد.
- دوام سركه نامحدود است. حتي اگر بعد از مدتي كدر شود و رسوب كند، همچنان خاصيت دارد.
چه کساني نبايد سرکه بخورند
سركه براي مبتلايان به ضعف اعصاب، درد مفاصل و زخم معده مضر است.
نکته اي درباره ي سرکه هاي صنعتي
سركه ي مصنوعي(صنعتي) در مقايسه با سرکه ي طبيعي، از خاصيت چنداني برخوردار نيست. رنگ اصلي اين سركه ها سفيد بوده كه با رنگ مصنوعي كاراملي، برخي از آنها را به رنگ سركه هاي خانگي تبديل ميكنند.
در اين سركه ها براي افزايش ماندگاري، از مواد نگهدارنده استفاده ميشود. بنابراين استفاده از سركه هاي صنعتي براي تهيه انواع ترشي توصيه نميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید