زرد چوبه خواص ضد سرطاني دارد، فلفل سياه براي دستگاه گوارش مفيد است، فلفل قرمز دردها را تسکين ميدهد، زعفران براي مغز مفيد است و...
دنياي ادويه ها دنياي شگفت انگيزي است. نتايج مطالعات گوناگون حاکي از آن است که ادويه ها براي سلامتي بدن مفيد هستند: زرد چوبه خواص ضد سرطاني دارد، فلفل سياه براي دستگاه گوارش مفيد است، فلفل قرمز دردها را تسکين ميدهد، زعفران براي مغز مفيد است و...
براي آشنايي بيشتر با اين دنياي شگفت آور مطالعه ي اين مطلب را از دست ندهيد!
زرد چوبه: ضد سرطان
سازمان جهاني سلامتي (OMS)، تأثير زردچوبه براي درمان مشکلات گوارشي از قبيل دل درد، بي اشتهايي، سوزش معده را به اثبات رسانده است.
زردچوبه باکتري موسوم به Helicobacter pylori عامل زخم معده را از بين ميبرد. بر اساس پژوهشهاي انجام گرفته اين خاصيت زردچوبه مديون ماده اي به نام کورکومين است. اين ماده علاوه بر رفع مشکلات گوارشي، قدرت زيادي در جهت پيشگيري از سرطان دارد.
ميزان مصرف: روزانه 3 الي 4 نوک انگشت زردچوبه براي بدن کافي ست. البته به نظر ميرسد که کورکومين به راحتي جذب بدن نميشود براي همين اين ادويه بايد همراه اندکي روغن طبخ شود.
فلفل سياه : ضد درد
بر اساس يک پژوهش آلماني، کپسايسين (مادهي موجود در فلفل)، درد را کاهش ميدهد.
گفتني است که استفاده از پمادهاي ضد درد با پايه ي کپسايسين براي تسکين دردهاي ناشي از آرتريت و آرتروز به تاييد سازمان غذا و داروي آمريکا رسيده است.
فلفل قرمز: براي هضم غذا
فلفل قرمز به هضم غذا کمک ميکند. در سال 2002، يک پژوهش ايتاليايي نشان داد که اين ادويه براي رفع احساس خستگي بسيار موثر است. خواص فلفل قرمز نيز مديون کپسايسين است.
اين ماده قدرت تحريک ترشحات معده را دارد و به اين ترتيب باعث هضم بهتر غذا ميشود.
ميزان مصرف: در صورتي که مشکل گوارشي داريد مصرف روزانه 1 الي 2 نوک انگشت فلفل قرمز همراه غذا کافي است.
اگر به فلفل حساسيت داريد و يا از سندرم رودهيتحريک پذير رنج ميبريد از مصرف فلفل سياه خودداري کنيد.
زنجفيل: ضد تهوع
بر اساس يک پژوهش آلماني و يک پژوهش آمريکايي که همزمان در سال 2005 انجام گرفت، مشخص شد زنجفيل يا همان زنجبيل خاصيت ضد تهوعي دارد. به بيان روشن، زنجفيل از استفراغ و حالت تهوع پيشگيري ميکند و يا آنرا متوقف ميسازد. اين خاصيت زنجفيل به دليل وجود موادي از قبيل gingerol، shogaols و zingerones ميباشد که تحريکات تهوعزاي معده را کاهش ميدهد.
ميزان مصرف: در صورتي احساس تهوع داريد يک سوم قاشق چايخوري پودر زنجفيل يا يک تکه زنجفيل تازه ميتواند چاره ساز باشد. ميتوانيد از اين ادويه ي مفيد به صورت خام، دم کرده و يا از پودر آن در غذايتان استفاده کنيد.
دارچين: قند خون را پايين مي آورد
بر اساس پژوهشي که محققان پاکستاني در سال 2003 انجام دادهاند، دارچين به پيشگيري يا درمان ديابت کمک ميکند. مصرف روزانه 3.1 تا 6 گرم عصارهي دارچين (به مدت 40 روز)، قند خون مبتلايان به ديابت نوع 2 را به ميزان 18 تا 29 درصد، تري گليسيريد را به ميزان 23 تا 30 درصد و کلسترول مضر خون LDL آنها را به ميزان 7 تا 27 درصد کاهش ميدهد.
پژوهش ديگري که در سال 2006 روي 79 فرد انجام گرفت نيز نتايج يکساني را ارائه داد.
دکتر بئاتريس رينال، متخصص تغذيه ميگويد: «دارچين بالا رفتن ميزان قند خوني که بعد از اتمام غذا گرفته ميشود را کاهش ميدهد و به مبتلايان به ديابت و يا افرادي که در شرف ابتلا به آن هستند اين امکان را ميدهد تا در تغذيهي خود کمتر دچار مشکل شوند».
ميزان مصرف: روزانه 1 قاشق غذاخوري در غذا.
شاخه ميخک: تسکين دندان درد
جويدن شاخهي ميخک روش بسيار خوبي براي کاهش دندان درد (تا رسيدن به دندان پزشک) است. به گفتهي دکتر رينال ميخک حاوي اوژنول است که اين ماده، ضد التهاب، ضدعفوني کننده و همچنين بي حس کنندهي موضعي محسوب ميشود. به همين دليل ميتواند باعث تسکين درد شود.
روش استفاده: 1 يا 2 شاخه ميخک را له کنيد و تا زمان رسيدن به دندان پزشک روي دندان دردناک بگذاريد.
زعفران: ضد افسردگي
نتايج دو پژوهش ايراني که روي افراد مبتلا به افسردگي خفيف انجام گرفت حاکي از آن است که زعفران براي درمان علائم افسردگي از دارونماها يا placebo مؤثرتر عمل ميکند.
در يکي از اين پژوهشها محققان به مقايسهي اثرات زعفران و داروي فلوکستين fluoxetine دست زدند و به اين نتيجه رسيدند که زعفران به اندازهي اين دارو موثر است. البته تا امروز علت خاصيت ضد افسردگي اين ادويه سرخ بر محققان پوشيده مانده است. در طب سنتي ايراني افسردگي را با زعفران درمان ميکردند.
ميزان مصرف: به طور مرتب از زعفران در طبخ غذاهايتان استفاده کنيد البته در صورت امکان؛ چون زعفران ادويه ي گراني است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید