به نظر شما هدف از برگزاري جلسه يا جلسات خواستگاري رسمي چيست ؟ فقط به منظور دادن پيشنهاد يا پذيرفتن پيشنهاد ازدواج و بحث و گفتگو درباره قول و قرارهاي ازدواج مي باشد ؟ علاوه بر اين، جلسه هاي خواستگاري بهترين فرصت براي دختر و پسري است كه قصد ازدواج با هم را دارند ، تا در كمال آرامش و بدور از هرگونه احساسات و عشق هاي داغ ،در سايه ي تجربه ي خانواده ها با هم به گفتگو بپردازند و يكديگر را بشناسند . در پايان جلسه هاي خواستگاري بعد گفتگو و صحبت با طرف مقابل خود و مشورت و مشاوره به راحتي و به درستي مي توانيد تصميم بگيريد.
براي اينكه شانس بيشتري براي ايجاد ازدواج موفق داشته باشيد بايد پيش از ازدواج پيرامون مسائل مهم با طرف مقابل خود صحبت كرده و بـه يـك تـفـاهـم رضايت بخش و دو سويه در عرصه زندگي مشترك دست يابيد.
گفتن و صحبت كردن پيرامون چه مسايلي مهم و لازم است و چه پرسشهايي را بيان كنيم :
1 - هدف طرف مقابلتان را از ازدواج و ازدواج با شما را بپرسيد.
2 - در مورد اعتقادات مذهبي ، عقايد ، آداب و رسوم و سطح و شکل اعتقادات فرهنگي خود و ايشان صحبت كنيد.
3 - ديد و بازديد از خوشاوندان خود و همسرتان
4 - اهداف ، آرزوها ؛ علايق و آرمان هاي خود را بگوييد . آرزوهای بزرگ شما چیست؟
5 - برنامه ريزي اي را كه براي زندگي و آينده خود را داريد به طرف مقابلتان بگوييد.
6 - به صراحت و با ملايمت صحبت كنيد و احترام طرف مقابل هم نگه داريد.
7 - به پرسشهايي كه طرف مقابل از شما در خصوص اخلاق ، خصوصيات ، روحيات و ... شما مي پرسد صادقانه و درست و به طور كامل توضيح و جواب دهيد .
8 - از طرح هيچ پرسش و مطلبي كه به نظرتان لازم است ساده نگذريد.
9 - تعهدات اجتماعي
10 - مديريت خانواده ، وظايف ومسئوليت ها
11 - خودتان باشيد و از تظاهر كردن به چيزي كه نيستيد بپرهيزيد.
12 - توقعات مالي و عاطفي خود را از همسر آينديتان بگوييد.
13 - در باره ي موقعيت شغلي چگونگي استقلال ، سطح ، مكان و شرايط زندگي آتي خودتان صحبت كنيد.
14 - توانايي هاي طرف مقابل خود را بشناسيد.
15 - عجله نكنيد و سريع تصميم و نتيجه نگيريد . سنجيده برخورد كنيد.
16 - پيرامون سرگرمي ها، فعاليت هاي تفريحي و نحوه گذراندن تعطيلات و روزهاي زندگي صحبت كنيد.
17 - بهداشت فردي و انتظارات و نگرشها نسبت به تناسب اندام و زيبايي صورت.
18 - از چه نوع افرادی و چه نوع شخصيتي احساس تنفر و ناراحتی می کنید؟ چرا؟
19 - چه چیزهایی موجب ناراحتی و عصبانیت شما می شود؟ و در مواقع عصبانیت چه می کنید؟
20 - چه توقعاتی از زندگی و همسر آینده خود دارید؟
21 - مشکلات را چگونه و تا چه حد تحمل می کنید؟
22 - به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی چیست؟ و ملاک خوشبختی و موفقیت را در چه می بینید؟
23 - نظر شما در مورد مهریه چیست؟
24 - تصور شما از صرفه جویی و پس انداز چیست؟ و چقدر معتقد به صرفه جویی و قناعت در منزل هستید؟
25 - چقدر خود را خونسرد می دانید؟ آیا انتقاد پذیر هستید؟
نكته : پرسشهاي خواستگاري تنها یکی از راههای شناخت همسر ، آن هم به صورت تقریبی و نسبی بوده و نمی تواند انسان را از انديشه ، مشورت و تحقیق بی نیاز کند.
نكته مهم : تنها براي شما دختر يا پسر مورد علاقه يتان نبايد مهم باشد و ديگر به خانوادش اصلا توجه نكنيد . به روابط ، فرهنگ ، ايمان و سالم بودن خانواده ي همسر احتمالي خود توجه كنيد چرا كه وي در اين خانواده پرورش يافته است .اگر خانواده اش داراي اخلاق و نگرش هاي منفي بوده و او داراي خوي و خصلتي خوب و متفاوت از خانوادش باشد ؛ شما علاوه بر ازدواج با فرد مورد علاقه ي خود بايد با خانوده اش هم روابطي را داشته باشيد كه به علت داشتن ضعف فرهنگي واخلاقي ... امكان اينكه به زندگي صميمي و دلنشين شما آسيب برسانند وجود دارد.
البته خيلي بر سر اين موضوع حساس نشويد . فقط از وصلت با خانواده هايي كه از نظر عقل و شرع و عرف صحيح نيست و مي تواند بر روابط ما و خانواده ها در آينده تأثير نادرست بگذارد خودداري كنيد.
مفهوم تعهد در ازدواج :
ازدواج سعادتمند و مـوفـقـيـت آمـيـز وجـود دارد امـا ازدواج بـي عيب و نقص و تمام عيار ميسر نميباشد. هر ازدواج موفق و پايدار شامل متعهد گشتن بي قيد و شـرط نـسـبـت بـه يك فرد نا كامل است. اين انتظار كه همسرتان كامـل و فـاقـد هـر گـونه عيبي باشد غير منطقي مي باشد. امروزه كه جدايي ها و طلاق هاي شـتابـزده در كوچكترين نشانه اختلاف و مشكلات زندگي اتفاق مي افتند مهم است كه از خودتان سوال كنيد كه تعهد شما نسبت به ازدواج چيست؟ تـعـهد بـه ازدواج بـه مـفهـوم آن اسـت كه زن و شوهر به يكديگر چنين گفته باشند: '' مـا نسبت به زنـدگي مـشـتـركـمان بـي اعتنا و بي اهميت نيستيم. ما ازدواجمان را بر پايه عشق، احترام، شرافت و عـلاقـه دو سـويه و خالصانه با يكديگر آغاز كرده ايم. ما اعتقاد داشتيم و داريم كه به يكديگر وفادار بمانيم، صـادق بـوده و دروغ نـگويـيـم و بـه يكديگر اعتماد داشته باشيم. چـه در حـضـور يـكديـگر چـه در غياب يكديگر ''. رعايت نكات زير سبب تحكيم تعهد به زندگي مشترك ميگردد :
1 - سازگاري معنوي
2 - سازگاري شخصيتي
3 - خود شناسي آگاهانه
4 - توانايي در ارتباط برقرار كردن با يكديگر (بياموزيم كه چگونه به حـرفهاي همسرمان گوش دهيم و پرسشهاي وي را واضح، مشخص، بـدون پـيش داوري و بدون كينه ورزي و انتقام جويي پاسخ گوييم. )
5 - علاقه دو طرفه به يكديگر.
خصوصيات اثر بخش در زندگي :
1 - افرادي كه در ازدواجشـان صـداقت، راستي ، همـبستگي ، اعتماد ، احترام ، عشق، درك ، گذشت، ايمان، اعتماد ، دلسوزي، تفاهم و وفاداري به يكديگر را مصداق خود قرار مي دهند ، در رسيدن به يك ازدواج و ارتباط موفق و صحيح پيروز خواهد كرد . ازدواجي كه در آن زن و شـوهـر داراي انـتـظارات متـضاد و خـواسـته هـاي غير قابل انعطاف مي باشند، شـانـسـي براي موفقيت وجود نخواهد داشت.
2 - مشـاجـره ها و اخـتـلاف ها را بـه شيوه سازنده و ثمر بخش حل و فصل كنيد. كه شامل تمركز بـر دغدغه هاي هر دو فرد و يافتن گزينه ها و راههايي مي باشـد كـه هـر دو طـرف منتفع گشته و به خواسته هايش دست يابد. تـقـريـبـا در هـر اخـتـلاف يـك نفر احساس مي كند كه مورد بي مهري، بي احترامي و بي توجهي قرار گرفته است. در ازدواج نبايد ايـن چـنـين باشد كه همواره يك فرد برنده و فرد ديگر بازنده گردد. چـون آن ديـگر مـذاكـره نبوده بلكه تحكم و سلطه گري مي باشد.
3 - دوام ارتـباط زناشويي هنگامي كه زن و شـوهر زمـان و مـيـدان بـيـشتـري در اخـتـيـار يكديگر قرار ميدهند تا اندكي آزاد باشند، افزايش مي يابد.
4 - اينكه همسران به طور مساوي همديگر را دوست مي دارند و سعي مي كنند هميشه دوست هم باشند مهمترين عامل خوشبختي در روابط زناشويي شان به شمار مي رود.
5 - ازدواج پيماني است ميان دو شريك كه در آن هر دو متعهد ميگردند امين وپشتيبان يكديگر باشند و فراز و نشيبهاي زندگي را با يكديگر ودركنار هم تجربه كنند.
6 - لازم نيست انسان ها فقط به خاطر نقاط اشتراكشان همديگر را دوست بدارند. بلكه مي توانند به خاطر چيزهايي كه باعث مي شود آنها مكمل يكديگر باشند به هم احترام بگذارند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید