در صورتي که ناچار هستيد غذاي خود را سرخ کنيد، بايد از روغن مخصوص سرخ کردني استفاده کنيد. و حداقل نکات اصولي سرخ کردن را رعايت کنيد تا صدمه کمتري به غذا بزنيد و غذايي سالم تر بخوريد.
نکات و توصيه ها:
- از افزودن نمک به ماده غذايي قبل از سرخ کردن بپرهيزيد. نمک نقطه ي دود روغن را پايين مي آورد و باعث مي شود روغن زودتر تخريب شود.
- قبل از اين که مواد غذايي را به داخل روغن بيندازيد، بايد ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبي گرم کنيد( مثلا تا حدود۱۹۰ درجه سانتيگراد) .در اين حرارت، در سطح مواد غذايي، سريعاً يک لايه محافظ شبيه به يک لايه عايق تشکيل مي شود که باعث مي شود روغن نتواند از ماده غذايي عبور کند و ماده غذايي فقط با حرارت غيرمستقيم و با هدايت گرمايي از اين عايق، پخته و سرخ مي شود.
- از ظروف آلومينيومي براي سرخ کردن غذا و نگهداري روغن استفاده نکنيد. نمک بکار رفته در غذا باعث تخريب ظروف آلومينيومي شده و باعث مي شود آلومينيوم به درون روغن وارد شود که مسموميت زاست.
- هميشه اول روغن را ۸-۷ درجه بيشتر از حرارت سرخ کردن(۱۹۰ درجه سانتيگراد) داغ کنيد، زيرا اضافه کردن غذا به روغن باعث مي شود حرارت روغن چند درجه پايين بيايد.
- سبزي هايي که فريز شده اند را وقتي هنوز يخ زده اند سرخ کنيد تا جذب روغن در آن ها به حداقل برسد.
- از دماي خيلي بالا براي سرخ کردن استفاده نکنيد تا روغن دود کند.
- براي اينکه بعضي غذا ها مثل بادمجان کمتر روغن به خود جذب کند طي سرخ کردن. بادمجان را پوست کرده و نيم ساعت در آب سرد با مقداري نمک بخوابانيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید