يکي از مسائلي که ما خانم ها اصولا از آن مي رنجيم ، وقتي است که موضوع جالبي را با آب و تاب براي همسرمان تعريف مي کنيم ولي متوجه مي شويم حتي به يک جمله از حرف هايمان هم گوش نکرده. آن وقت است که احساساتمان جريحه دار شده، دلخور مي شويم و خلاصه ممکن است کار بالا بگيرد...
اما بهتر است کمي منصف تر باشيم . آيا ما هنگامي که مي خواهيم موضوعي را مطرح کنيم به اين فکر مي کنيم که زمان و مکان مناسبي را بر گزيديم يا نه؟
شايد به يکي از دلايل زير همسرتان شنونده ي خوبي براي حرف هايتان نيست:
مشغله ذهنى
داشتن مشغله ذهنى، يكى از عوامل گوش ندادن به سخن شخص مقابل است. بارها برايمان پيش آمده كه ذهن، درگير يك مطلب کاري يا مشكلى است و در اين زمان، اگر ما مورد خطاب واقع شويم، غالباً يا متوجه نمىشويم يا اينكه درصد دقت و گوش كردن ما بسيار پايين است.
پس ممکن است همسرمان در آن موقع ذهنش مشغول مسئله ي مهم تري باشد.
دائمى بودن محرك
بعضي از خانم ها که عادت دارند ريز اتفاقات_ از صبح تا هنگامي که همسر به خانه بر مي گردد _را مثل يک پايگاه اطلاع رساني قوي براي همسرشان توضيح دهند. تازه بگذريم از قسمت تحليل خبري که خود بحثي است جداست.
اين گونه خانم ها به مرور گوش شنواي همسرشان را از دست مي دهند.
به دنبال علائق مشترک برويد و سعي کنيد لذت هم کلامي را به قيمت خودخواهي در انتخاب موضوع صحبت از دست ندهيد.
بى علاقگى به موضوع بحث
بايد قبول کنيم که دنياي ما خانم ها با آقايان متفاوت است . اين تفاوت از کودکي کاملا مشهود است.پس الزاما موضوعات مورد علاقه ي يکساني نداريم . صحبت مدام پيرامون دکوراسيون و خريد لوازم جديد و... حوصله ي آقايان را سر مي برد و همان طور که صحبت پيرامون مسائل سياسي و اقتصادي حوصله ي خيلي از خانم ها را سر مي برد.
پس به دنبال علائق مشترک برويد و سعي کنيد لذت هم کلامي را به قيمت خودخواهي در انتخاب موضوع صحبت از دست ندهيد.
خط قرمز ها را رعايت کنيد
همانطور که وقتي با همکار يا دوستتان صحبت مي کنيد وارد محدوده ي استحفاظي ذهن او نمي شويد ، در گفتگو با همسرتان نيز چنين باشيد.و يادتان باشد مادرشوهر وخواهر شوهر شما مادر و خواهر همسرتان هستند پس دلخوري هايتان را اگر نمي توانيد فراموش کنيد يا خودتان حل کنيد ، مودبانه با همسرتان در ميان بگذاريد.
آقايان بخوانند:
تا به اينجا روي صحبت با خانم ها بود و اينکه چگونه ارتباط را بهتر کنند اما شما آقايان هم بهتر است کمي توجه تان را بيشتر کنيد . اينکه همسر شما دوست دارد از اتفاقات طول روز با شما صحبت کند ، را بگذاريد به اين حساب که شما بهترين دوست او هستيد پس بهترين شنونده ي او هم باشيد .
پيامهاى مهم طرف مقابل را كشف كنيد.
هنگام صحبت كردن همسرتان، كاملاً به حرفهاى او گوش دهيد و اگر نكته مبهمى بود ، حتماً سؤال كنيد ، چون از اين طريق، هيچ نقطه ابهام و سوءتفاهمى باقى نمىماند. گاهي خانم ها مسئله اي را بيان مي کنند ولي منظورشان چيز ديگري است شما مي توانيد با چند سوال ساده منظور اصلي همسرتان را بفهميد.
گوش دادن را جدى بگيريد و از مهارت توجه استفاده كنيد.
سعى كنيد شنوندهاى خشك و بىحركت نباشيد و محيط را از عوامل مزاحم دور كنيد. بنابراين، با نشان دادن عكسالعملهاى مناسب، مانند تكان دادن سر، نگاه كردن به گوينده و ابراز كلماتى مانند آره، بله و.. نشان دهيد كه با تمام وجود، به همسرتان گوش مىدهيد.
از سدها و موانع ارتباطى زير ، به طور جدى پرهيز كنيد:
الف) دستور دادن، تهديد كردن و ترساندن.
ب) موعظه، نصيحت و سخنرانى كردن.
ج) قضاوت و انتقاد كردن.
د)اصرار بر ارائه دلايل منطقى و راه حل.
و) تحقير، توهين و ناسزا.
خلاصه بهترين راه براي اينکه از هم دور نشويد و بعد از چند سال تنها به مادر بچه ها و پدر بچه ها تبديل نشويد ، اين است که « با هم صحبت کنيد» و به احساسات و دل مشغولي هاي هم احترام بگذاريد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید