يک دکتراي علوم تغذيه با بيان اينکه افطار با يک ليوان شير گرم يا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترين ترکيب غذايي به شمار مي رود، گفت: بهتر است از غذاهاي سبک در وعده افطاري استفاده شود. همچنين مي توان از غذاهاي سنتي ايراني که حاوي مواد مغذي مورد نياز بدن است، نيز به عنوان وعده شام در حدود دو ساعت پس از صرف افطار استفاده کرد.
دکتر علي اکبر سهيلي آزاد ، با تاکيد بر تاثير تغذيه مناسب و صحيح در ماه مبارک رمضان بر حفظ سلامت روزه داران، تصريح کرد: افطار کردن با يک ليوان شير گرم يا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترين ترکيب غذايي براي باز کردن روزه به شمار مي رود چرا که خرما به عنوان يک منبع غني از ويتامينها، مواد معدني و بويژه گلوکز مي تواند با افزيش سطح قند خون که در طول روزه داري کاهش يافته، نياز سلولهاي مغذي به گلوکز را تامين و موجب ارتقاي عملکرد مغزي ميشود.
وي خوردن آب جوش، شير يا حتي آب قند در ابتداي افطاري براي جبران آب از دست رفته بدن در شرايطي که به شدت به آن نياز دارد را موثر دانست و افزود: خوردن غذاهاي سبک همچون نان و پنير به همراه گردو يا سبزي در وعده افطار توصيه مي شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه داشتن يک وعده شام، دو ساعت پس از صرف افطاري توصيه ميشود، اظهار داشت: غذاهاي سنتي ايراني بنابر صلاح خانواده حاوي مواد مغذي مورد نياز بدن است که مي تواند در اين وعده غذايي گنجانده شود اما آنچه که بايد مورد توجه افراد قرار گيرد پرهيز از زياده خوري در ساعات بين افطار تا سحر است.
دکتر سهيلي آزاد به لزوم مصرف سبزيجات و ميوه ها در وعدههاي غذايي افطاري و شام اشاره کرد و گفت: اين مواد منابع عمده ويتامينها، مواد معدني و فيبر هستند و مصرف آنها از ابتلاي شخص روزه دار به يبوست جلوگيري ميکند. بنابراين يک ساعت پس از صرف شام بهتر است حتما از گروه ميوهها به مقدار يک واحد، يعني در حدود يک سيب متوسط يا دو عدد زردآلوي بزرگ استفاده شود.
وي توصيه کرد: بهتر است افراد از مصرف آب و نوشابه به همراه غذا خودداري کرده و در حدود 20 دقيقه پيش از خوردن غذا، آب مورد نياز خود را تامين کنند. بطوري که مصرف نوشيدنيها در طول غذا خوردن موجب کامل هضم نشدن غذا در روده شده و نفخ و دل درد را براي فرد روزه دار به دنبال دارد.
اين دکتراي علوم تغذيه در پايان با اشاره به فرصت مناسب روزه داري براي کاهش وزن افراد مبتلا به چاقي، خاطرنشان کرد: پرخوري در وعده افطار نه تنها موجب لاغر شدن فرد روزه دار نمي شود بلکه اضافه وزن و چاقي را براي وي در پي دارد بطوري که انرژي مازاد بر نياز دريافتي از مواد مختلفي که در ساعات پس از افطار تا سحر خورده مي شود، موجب چاق شدن بيشتر افراد مي شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید