بر اساس مطالعه اي که در مجله بين المللي لبنيات به چاپ رسيد، نوشيدن يک ليوان شير در روز نه تنها بخشي از مواد مغذي مورد نياز بدن را تامين مي کند، بلکه بر عملکرد مغز و سلامت رواني نيز تاثير بسزايي دارد.
محققان دريافتند افراد بزرگسالي که به ميزان کافي شير و فرآورده هاي لبني مصرف مي کنند، در مقايسه با افرادي که شير نمي خورند، از امتياز بالاتري در تست هاي مربوط به عملکرد مغز و حافظه برخوردارند.
براي انجام اين تحقيق، بيش از ۹۰۰ زن و مرد بين سنين ۲۳ تا ۹۸ سال در آزمون هاي مغزي از جمله مهارت هاي بينايي، گويايي و حافظه قرار گرفتند.
نتايج نشان داد افرادي که حداقل يک ليوان شير در روز مي نوشند، در تست هاي مربوط به عملکرد مغز موفق تر عمل مي کنند. بالاترين امتياز به کساني اختصاص داشت که بيشترين ميزان شير و فرآورده هاي لبني را مصرف مي نمودند.
نقش شير و لبنيات در سلامت مغز و پيشگيري از کاهش توانايي اين عضو مهم، به ويژه در مورد جمعيت سالمند هر جامعه از اهميت بالايي برخوردار است. اين ماده غذايي ارزشمند از اختلال عملکرد مغز و بروز برخي مشکلات رواني پيشگيري مي نمايد.
نتايج اين مطالعه بيش از پيش بر اهميت مصرف شير کم چرب به ويژه در وعده صبحانه تاکيد دارد. ترکيب شير با ميوه ها يا غلات صبحانه يک انتخاب مناسب براي اين وعده غذايي مهم است.
بر اساس دستورالعمل تغذيه و رژيم غذايي امريکا در سال ۲۰۱۰، افراد بزرگسال بايد روزانه ۳ ليوان شير کم چرب يا بدون چربي بنوشند. اين ميزان تامين کننده ۹ ماده مغذي ضروري بدن از جمله کلسيم است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید