روزنامه «نیویورکتایمز» در گزارشی با عنوان «خسارتهای حمله موشکی ایران بسیار بیشتر از آن چیزی است که ترامپ اذعان میکند» توضیح میدهد که چگونه از مسئله ضربه مغزی در واشنگتن غفلت میشود، بنابراین ارزیابی دولت آمریکا از تلفات انسانی با آنچه واقعاً رخ داده است، فاصله زیادی دارد. خبرگزاری «الجزیره» نیز در مطلبی مینویسد: «بیانیههایی که [دونالد ترامپ] رئیسجمهور، «مارک اسپر» وزیر دفاع و «سنتکام» [ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و آسیای مرکزی] در پی حمله موشکی ایران صادر کردند و در آنها کوشیدند خسارتهای انسانی این حمله را حداقلی نشان دهند، حتی در تناقض با تحقیقات پزشکی گستردهای است که خود وزارت دفاع درباره وخامت موارد ضربه مغزی و نیاز بالقوه به یک عمر معاینه یا مداوای افراد دچار به این آسیب انجام داده است.» اینها تنها دو مورد از دهها گزارش و متنی است که در رسانهها در زمینه پنهانکاری ایالات متحده درباره موشکباران عینالاسد از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شده است. اگرچه در رسانههای داخل کشور و همچنین رسانه ملی، به دلیل سلسله مناسبات، مراسمات و همچنین مسائل و اتفاقات، موضوع موشکباران پایگاه عینالاسد و خسارات و تلفات آن، آنطور که باید و شاید رصد نشد و در هم شکسته شدن هیمنه پوشالی آمریکا تبیین نشد، اما در رسانههای جهانی، به ویژه در خود آمریکا و جریان مخالف آمریکا نسبت به آنچه در عینالاسد رخ داد، نگرانی زیادی ایجاد شده است. و به نظر میرسد سران کاخ سفید و مقامات پنتاگون در حالی با موشکهای ایرانی مواجه شدند که هرگز انتظار این دقت بالا و حجم تخریب را تصور نمیکردند. موضوعی که میتوان انعکاس آن را در کاهش اظهارات تنشزا و تهدیدات نظامی دونالد ترامپ نیز به وضوح مشاهده کرد.
هوشیاری و آمادگی ملی
شیوع ویروس ناشناس کرونا که از چین آغاز شده و تاکنون در نزدیک به 40 کشور در جهان به طور رسمی شناسایی شده است، متأسفانه در کشور ما نیز تعدادی از هموطنانمان را مبتلا کرده و بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت جان هشت نفر از هموطنانمان را گرفته است. در این میان دو مسئله بسیار حائز اهمیت است؛ ابتدا، تلاش جریانهای ضد ایران، رسانهها، فیکنیوزها و پیادهنظام این جریان در فضای مجازی برای القای بحران در کشور پیرامون کرونا، القای ناتوانی سیستم بهداشت و درمان کشور برای ارائه خدمات، کنترل کووید 19 و همچنین بسیار خطرناک نشان دادن آن است. جریانی که همچون تمام اتفاقات گذشته در پی تلاش برای تبدیل موضوع یک بیماری به مسئلهای برای تهدید امنیت ملی کشورمان است. آنها در صددند با انتشار آمارهای دروغ، ارائه روایتهای نامعتبر، پخش فیلمها و تصاویر ساختگی و بعضاً متعلق به دیگر کشورها و روشهایی از این دست، افکار عمومی را نگران کنند و بر شدت مسئله بیفزایند که در صورت عدم انجام اقدامات مناسب در مقابل آن، متأسفانه این جریان رسانهای با شبکههای متعدد ماهوارهای، کانالها و حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی میتواند آسیب جدی را وارد کند؛ از این رو همانگونه که از روزهای گذشته اقداماتی شروع شد باید این اقدامات به شکل گسترده، شفاف و بدون ملاحظات خاص برای پیشگیری و ایجاد اطمینان خاطر برای افکار عمومی و همچنین کنترل و پایان دادن به بیماری کرونا در کشور ادامه یابد، رسانه ملی اقداماتی آموزشی خوبی را آغاز کرده است و باید جریانهای رسانهای در فضای مجازی و رسانههای مکتوب و... نیز به شکل جدی در یک برنامه یکپارچه و هدفمند نگرانیهای عمومی را برطرف و آموزشهای لازم را انجام دهند؛ اگر نیاز به تعطیلیهای طولانیمدت مدارس، دانشگاهها، امور و مراسمات مستحب یا حتی بسیاری از مراکز فروشگاهی و تولیدی وجود دارد، یا اگر وضع قوانین محدودکننده براساس پروتکلهای علمی لازم است، باید ملاحظات خاص کنار گذاشته شود تا با مدیریت صحیح و تصمیمات علمی و کارشناسانه و با هوشیاری ملی و همکاری عمومی از این بیماری عبور کنیم.
بکارگیری تمام ظرفیتهای بخش درمانی سپاه برای مقابله با «کرونا»
سردار «احمد عبداللهی» معاون بهداشت و درمان کل سپاه در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، درباره اقدامات این معاونت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا سه دستورالعمل تهیه و ابلاغ شده است و علاوه بر این، غربالگری بیماران را هم در سپاه آغاز کردیم تا چنانچه کسانی دچار تب و علایم مشابه بیماری کرونا باشند شناسایی و به مراکز درمانی معرفی شوند.
وی با بیان اینکه چنانچه این بیماری گسترش یابد، دورههای جدید آموزشی را به تعویق میاندازیم، افزود: آموزشهای لازم به نیروهایی که در پادگانها شبماندگاری دارند، برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ارائه شده است که برخی از این آموزشها و اقدامات صورت گرفته، شامل ضدعفونی کردن محیط، وسایل کار و نحوه صحیح شستشوی دست است؛ لذا بهواسطه اقداماتی که تاکنون در این رابطه صورت گرفته، هیچ موردی مبنی بر ابتلای افراد به بیماری کرونا در سپاه گزارش نشده است.
سردار عبداللهی درخصوص همکاری با بخش کشوری بهداشت و درمان هم بیان کرد: معاونت بهداشت و درمان کل سپاه در تعامل کامل با حوزه سلامت کشوری قرار دارد؛ بهعنوان مثال در قم که کانون این ویروس شناخته شده بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) سپاه در اختیار بخش کشوری قرار گرفته است به همین منظور بیمارانی که امکان ترخیص داشتند، ترخیص شدند تا تخت برای بیماران مشکوک به کرونا به منظور تحت نظر قرار گرفتن آنها، خالی شود.
وی تاکید کرد: تمام ظرفیت معاونت بهداری سپاه برای کمک به بخش کشوری در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار دارد تا برای مقابله با بیماری کرونا مورد استفاده قرار گیرد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید