در ارتباط با مزایا و معایب ازدواج با خانمهای شاغل من را راهنمایی کنید.
مزایای شاغل بودن و استقلال مالی داشتن خانمها:
اجتماعی شدن
با حضور در اجتماع و ارتباط و معاشرت با افراد مختلف و به اشتراک گذاشتن تجربیات و ... که در محل کار ایجاد میشود قطعاً در روابط بین فردی آنان نیز بهبود ایجاد میشود.
بالا بودن اعتماد به نفس
زنانی که ازنظر مالی مستقل هستند دارای اعتماد به نفس بالاتریاند و با خیال راحت به کمک همسرشان برای امور مالی خانواده تصمیمگیری کنند.
احساس رضایت از خود
مسلم است که کسب درآمد برای هر فردی خوشایند است و زنان نیز از این قاعده مستثنا نیستند؛ و رضایت از خود زمانی بیشتر میشود که زن احساس کند کارآمد بوده و از مهارتهایش میتواند در جهت تأمین نیازهای خانواده استفاده کند.
کمک به اقتصاد خانواده
استقلال مالی خانمها باعث میشود تا با سختی کسب درآمد آشنا شده و در خرج کردن پول وسواس و حساسیت بیشتری به خرج دهند و نگاه واقعیتری به خرج و مخارج داشته باشند و در زمان مشکلات بهترین حامی اعضای خانواده خود باشند.
کسب رفاه بیشتر
مسلماً در خانوادهای که زن هم شاغل است رفاه بیشتری وجود دارد.
مدیریت زمان بهتر
زنان شاغل نسبت به زمان و برنامههای خود توجه بیشتری دارند و امور زندگیشان بر طبق نظم خاصی شکل میگیرد و بهتر میتوانند امور منزل و فرزندان خود را مدیریت کنند.
معایب شاغل بودن خانمها:
اختلاف بر سر مخارج
مشخص نکردن میزان مشارکت مالی زنان در مخارج و بالا رفتن توقعات همسر معمولاً باعث شروع اختلاف در زندگی زناشویی میشود؛ بنابراین بهتر است زوجین در همان ابتدا درباره سهم مشارکت هر کدام در مسائل مالی منزل به توافق برسند.
نگهداری از فرزندان
از اصلیترین مشکلات مادران شاغل نگهداری از فرزندان است. اینکه چه کسی در نبود مادر از فرزندان نگهداری میکند از اهمیت زیادی برخوردار است.
خستگی و کمبود انرژی زن
خانمهای شاغل ممکن است بعد از مدتی دچار خستگی جسمی و روانی و فرسودگی شغلی شوند بنابراین لازم است تا زن و مرد پابهپای هم وظایف مربوط به خانه و خانهداری را بر عهده بگیرند تا هم زنان بیشتر از این خسته نشوند و هم صمیمت در روابط آنها به وجود آید.
دید منفی مرد به استقلال زن
این دید معمولاً در خانوادههایی به چشم میخورد که درباره مسئله اشتغال قبل از ازدواج به اشتراک نرسیدهاند.
یک سال است که ازدواجکردهام و همسرم به دلیل شاغل بودن من خیلی کمکم میکند. من میخواهم پشتوانه مالی داشته باشم و همهی حقوقم را خرج نکنم و پسانداز کنم ولی همسرم همیشه پول کم میآورد و من مجبورم از حقوق خودم به او هم بدهم و خالی شدن حسابم باعث میشود تا اعتمادبهنفسم را از دست بدهم لطفاً راهنماییام کنید.
مسلماً اکثر خانمها از داشتن استقلال مالی استقبال کرده و دوست دارند همیشه پشتوانه مالی جداگانهای از همسرشان داشته باشند؛ اما ذکر این مسئله بسیار مهم است که درهرحال یک زن شاغل از ساعات حضور خود در منزل میکاهد و به فعالیت مورد علاقه خود میپردازد و به سرکار میرود. ازآنجاکه زن وظیفه تأمین هزینههای زندگی را ندارد و حتی همسر میتواند مانع از کار کردن وی شود بنابراین بهتر است که به ازای امتیازی که این دست مردان به همسرشان میدهند، زنان نیز در تأمین برخی هزینهها به شوهر خود کمک کنند.
توجه کنید من کاملاً واقفم که شما حقدارید تمام حقوق خود را برای خودتان نگهدارید چون شوهر شما مسئول اداره زندگی است اما وقتی در تأمین هزینههای زندگی همکاری وجود داشته باشد رابطه عاطفی شما دو نفر کیفیت بالاتری به خود میگیرد. توجه کنید در زندگی مشترک، رابطه زن و مرد و وجود صمیمیت در این رابطه بر همهچیز ارجحیت دارد. البته با توجه به اینکه شما شاغل بوده و نیاز به استقلال مالی دارید توصیه میکنم با همسرتان صحبت کنید و مثلاً بگویید: از این ماه قصد دارم بخشی از درآمدم را برای زندگیمان پسانداز کنم تا در موقع لزوم مورد استفاده قرار گیرد. از این طریق بخشی از درآمد خود را پسانداز کنید تا از نگرانیتان کاسته شود.
خانمی شاغل و دارای دو فرزند هستم. همسرم اصلاً به من و بچههایم خرجی نمیدهد و در طی این سالها من خرج خودم و بچهها را دادهام. در جواب اعتراضهای من میگوید همینه که هست اگر نمیخواهی میتوانی طلاق بگیری و از هم جدا شویم.
متأسفانه برخی از زنان شاغل چون توانایی هزینه کردن در زمینههای مختلف را دارند لذا هر وقت هر چیزی خودشان و فرزندانشان نیاز داشته باشند بهسرعت تأمین کرده و اصلاً به این موضوع توجه ندارند که مسئول اصلی تأمین مایحتاج منزل مرد است.
این سبکرفتاری باعث میشود مرد بعد از مدتی به این طرز زندگی عادت کرده و تصور کند که همسرش وظیفه دارد تمام مایحتاج منزل را تأمین کند. البته منظور من ایستادن در برابر همسرتان نیست بلکه کمکم ایشان را به این باور برسانید که خودشان باید مایحتاج منزل را تأمین کنند؛ مثلاً وقتی چیزی در منزل تمام میشود سریع شما تهیه نکنید به همسرتان بگویید: فلان چیز تمامشده. اگر تهیه نکردند بازهم شما تهیه نکنید و مجدداً به ایشان گوشزد کنید. اگر مدتی منزل بدون این مواد بماند مثلاً گوشتی برای طبخ غذا نداشته باشید و در نتیجه نتوانید غذای مناسبی تهیه کنید بهمرور همسرتان متوجه میشوند که ایشان باید برای تأمین مایحتاج زندگی اقدام کنند.
در مورد سایر هزینههای فرزندانتان هم همینطور رفتار کنید. سعی کنید ایشان را با این نیازها درگیر کنید یعنی فرزندانتان هر چیزی نیاز داشتند به پدرشان بگویند، نه به شما. البته سعی کنید بههیچعنوان تحقیر، دعوا و سرزنش به راه نیندازید بلکه با منطق و ملایمت مشکل را رفع کنید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید