فریزر یار اصلی یک کدبانو
در فصل پاییز البته كار خانمها اندكی زیادتر میشود. یك دلیل آغاز ””¹ مدرسههاست، اما دلیل مهمتر پر كردن فریزر و آماده شدن برای فصل سرماست. حالا باید انواع مواد غذایی را خریداری كرد و بعد از پاك كردن و شستن آنها را مرتب و تمیز در طبقات فریزر قرار داد.
آشپزخانه قلب خانه است؛ این را همه اهالی خانواده میدانند. بیشتر افراد وقتی در خانه را باز میكنند؛ پس از سلام و احوالپرسی، سری به آشپزخانه میزنند تا ببینند”‹ چه غذایی برای ناهار یا شام در حال پختن است. خانمها هم كه بخش مهمی از فكر و ذكرشان مربوط میشود، به خورد و خوراك اعضای خانواده. برای همین از صبح كه صبحانه را میل میكنند، به فكر ناهار ظهر هستند و اینكه چه چیزی بپزند تا همه اهالی خانواده ”‹ از خوردن آن لذت ببرند و از ظهر هم به فكر شب.
در فصل پاییز البته كار خانمها اندكی زیادتر میشود. یك دلیل آغاز مدرسههاست، اما دلیل مهمتر پر كردن فریزر و آماده شدن برای فصل سرماست. حالا باید انواع مواد غذایی را خریداری كرد و بعد از پاك كردن و شستن آنها را مرتب و تمیز در طبقات فریزر قرار داد.
البته امروزه انواع صیفیجات و سبزی و كدو و بادمجان در تمام فصول یافت میشود، ولی در فصل سرما ممكن است سبزیها یخ زده بوده یا گل و لای فراوانی داشته باشد. بنابراین خیلی از خانمها مایلند در پاییز كه سبزیها هنوز سبز و باطراوت است به فكر سرمای زمستان هم باشند. حتما در میان دوستان و آشنایان، خانمهایی را میشناسید یا خودتان از این گروه افراد هستید كه وقتی فریزرشان را باز میكنید، هر طبقه مخصوص نوعی از مواد غذایی است. مواد غذایی تمیز و بستهبندی شده كه روی هر بسته هم نام و نشانی نوشته شده تا اشتباهی صورت نگیرد. بادمجانها و كدوهای سرخ شده در بستههای آماده درون فریزر است و همینطور گوشت و مرغ و دیگر مواد غذایی كه همگی مرتب و منظم در جای خودشان قرار گرفتهاند. برعكس این مورد هم دیده میشود؛ خانمهایی كه اگر در فریزر آنها را باز كنید، بوی بدی به مشام میرسد. به هر طبقه كه سر بزنید، بستههای مواد غذایی كه بعضی از آنها پاره هم شده، به طور نامنظم روی هم انباشته شده و وقتی میخواهند غذایی تهیه كنند و نیاز به مواد فریزری دارند، باید كلی كیسه را بیرون بریزند تا یك بسته سبزی یا مرغ پیدا شود؛ امیدوارم شما از این دسته نباشید.
سرخ كردن سبزیها
بعضی از خانمها انواع سبزیها را بعد از پاك كردن و شستن، سرخ كرده و درون فریزر قرار میدهند و برخی دیگر سبزیها را به صورت خام درون كیسه گذاشته و نگهداری میكنند، اما بهتر است سبزی فریزری را كمی تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود و جای كمتری بگیرد. برای این كار سبزیها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و بگذارید آب آن كاملا كشیده شود، سپس مقداری روغن سرخ كردنی به آن اضافه كرده و بگذارید كمی سرخ شود و بعد سبزی را از روی حرارت برداشته و بگذارید بماند تا كاملا سرد شود، سپس آنها را درون كیسه پلاستیكی بریزید و داخل فریزر بگذارید. مواظب باشید كه هرگز سبزیهای سرخ شده را داغ درون كیسه فریزر نریزید.
اگر میخواهید مواد غذایی شما عطر و طعم و رنگ طبیعی خودش را حفظ كند و ارزش غذایی آن از بین نرود، باید بستهبندی بهطور صحیح انجام شود
پس یادتان باشد مواد غذایی را یا درون ظروف در بسته مخصوص فریزر نگهداری کنید یا آنها را داخل نایلون فریزری بگذارید و درش را هم خوب ببندید. دقت كنید هوا داخل نایلون نماند و هوای اضافی را كاملا خالی كنید و در نایلون را چسب بزنید، خوب است روی آن را هم بنویسید و بعد داخل فریزر بگذارید.
وقتی هم كه خواستید از مواد منجمد شده استفاده كنید، بهتر است آنها را اول درون یخچال بگذارید تا یخشان آب شود، بعد مواد را در ظرف پخت غذا بریزید؛ البته این نكته را هم به یاد داشته باشید كه مواد غذایی را به اندازه مصرف یك وعده خانواده در كیسه فریزر بگذارید؛ زیرا بعد از اینكه مواد فریزری را بیرون آوردید و یخ آن از بین رفت، دوباره نباید آن را منجمد كنید.
اما اگر مواد غذایی زیادی را آماده قرار دادن در فریزر كردهاید، بدانید همه آنها نیاز به یخ زدن دارد، پس هرگز همه را یكباره درون فریزر نگذارید. حجم زیاد مواد، زمان انجماد را افزایش میدهد و ممكن است سبزیها فاسد شود. این كار همچنین باعث كاهش دمای فریزر شده و مواد غذایی دیگر را نیز فاسد میكند. بنابراین سعی كنید مواد تازه را بتدریج داخل فریزر بگذارید یا اینكه این مواد را در طبقههای مختلف قرار دهید و بعد از اینكه یخ زد، آنها را جابهجا كرده و در طبقه مخصوص خود بگذارید.
سرخ كردن كدو و بادمجان
برای فریزری كردن كدو و بادمجان سعی كنید این دو را با هم بخرید و بعد از اینكه پوست آنها را گرفتید، اول كدوها را سرخ كنید. البته اگر كدوی نازك و ظریف پیدا كردید، نیازی به پوست كندن ندارد و میتوانید بعد از شستن، آنها را با پوست سرخ كنید. با توجه به اینكه كدو روغن كمتری مصرف میكند و باعث تغییر رنگ روغن هم نمیشود، بعد از كدو نوبت بادمجانهاست كه میتوانید آنها را در همان روغن سرخ كنید.
فریزر؛ یار اصلی یک کدبانو
برای سرخ كردن كدو و بادمجان از حرارت متوسط كمك بگیرید، زیرا حرارت زیاد باعث دود كردن روغن و تغییر رنگ آن میشود و حرارت كم هم باعث مصرف زیاد روغن خواهد شد كه هر دو مورد برای سلامت مضر است.
لوبیا یادتان نرود
برای فریزری كردن لوبیا سبز، روش صحیح آن است كه اول لوبیاها را درون آب سرد بریزید و اجازه دهید یك ساعتی بماند تا اگر آلودگی و گلی روی آن باشد، از بین برود. بعد لوبیاها را خوب شسته و بگذارید آب آن گرفته شود. بعد دو طرف لوبیاها را گرفته و آنها را به اندازهای كه میخواهید برش دهید. سپس به اندازه مصرف یك وعده درون كیسه بریزید تا موقع استفاده فقط یك كیسه را بیرون آورده و مصرف كنید.
حتما لازم نیست لوبیا سرخ شود. میتوانید یك بار این روش را هم امتحان كنید، زیرا لوبیای سرخ نشده، لوبیاپلو و خوراك را هم خوشمزهتر خواهد كرد و هم خواص بیشتری را در خود نگه خواهد داشت.بعضی از سبزیها را هم میتوانید به صورت خام درون فریزر نگهداری كنید. سبزیهایی مانند انواع كلمها، ذرت، هویج و نخودفرنگی از این دسته است. بعد از خریدن این مواد، آنها را خوب بشویید و بگذارید خشك شود. هویج را بعد از اینكه پوست كندید، به اندازه دلخواه خرد كنید و درون كیسه یا ظرف مخصوص بگذارید و نخودفرنگی را هم بعد از شستوشو خشك كنید و درون كیسه و داخل فریزر قراردهید.
پکیج کامل مطالب و نکات درباره این موضوعِ خانه داری در قسمت کتابخانه ی سایت به صورت PDF قابل دانلود می باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید