کساني که در معرض احتمالي بروز بيماريهاي ژنتيک قرار دارند بايد مورد مشاوره ژنتيک قرار گيرند. به گزارش خبرنگار "شهر"، پروفسور محمدحسن کريمينژاد، رييس انجمن نوروژنتيک ايران با اشاره به تحقيقات گذشته نشان داده است بارداري مادر در سن 35 سالگي به بعد، امکان بروز بيماري ژنتيکي را در کودک افزايش ميدهد، اعلام كرد: امروزه سن هشدار بارداري به 32 سالگي کاهش يافته است.
وي افزود: بالا بودن سن مادر در کنار ازدواج فاميلي و زمينه ژنتيکي از دلايل بروز نقايص ژنتيکي در کودکان است.
پروفسور کريمينژاد گفت: علم ژنتيک در دنيا علم جواني است، در قرن بيستم متولد شد، ولي اين دانش در ايران دانش قديمي است و از دوران کهن وجود داشته، اگرچه داراي ريشه علمي نبوده است.
وي افزود: در سالهاي اخير، علم ژنتيك پيشرفت بسيار چشمگيري داشته، به گونهاي که تمام اصول زندگي را تغيير داده است و در واقع هيچ رشتهاي نيست که علم ژنتيک درآن تاثير نداشته باشد.
رييس انجمن نوروژنتيک ايران با بيان اين که ايران در خصوص سلولهاي بنيادي و همتاسازي پيشرفتهاي چشمگيري داشته است، اظهار كرد: ساخت پوست جديد و روشهايي براي درمان بيماري کبد، ايران را در صف مقدم علم ژنتيک قرار داده است.
وي با تاکيد بر ضرورت مشاوره ژنتيک قبل از ازدواج گفت: کساني که در معرض احتمالي بروز بيماريهاي ژنتيک قرار دارند، مانند ازدواج فاميلي يا ارثي بودن بيماري در خانواده بايد مورد مشاوره ژنتيک قرار گيرند.
پروفسور کريمينژاد با بيان اين که بيماريهاي متابوليکي در بدو تولد عوارضي ندارند، گفت: امروزه به محض تولد نوزاد، خون کودک را مورد آزمايشهاي ژنتيک قرار ميدهند و با توجه به توانايي آن کشور، دو تا 16 فاکتور در خون کودک بررسي ميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید